Buiten is het 5 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.420 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

Gisterenavond rond 19.30 uur vond er een ernstig ongeluk plaats bij het illegaal crossen met een motor op de Johannes Vermeerlaan in Helmond-Noord. Een voetganger liep daarbij een open dubbele beenbreuk op.
Er werd die avond door verschillende personen op steeds dezelfde motor door de wijk gescheurd. 1 Van de bestuurders (18 jaar) werd door een bewoner aangeroepen omdat hij het crossen door de wijk meer dan zat was. Die bewoner stapte daarom op de weg om de motorrijder te laten stoppen. Die reed over de Jan van Scorelstraat in de richting van de Johannes Vermeerlaan. Hij werd op de hoek omver gereden met als gevolg een open dubbele beenbreuk. De 18-jarige motorrijder raakte door het ongeval buiten kennis en liep schaafwonden op.
Kort na de aanrijding stonden er al snel een paar honderd mensen te kijken op de plek waar de medewerkers van de ambulances de 2 slachtoffers behandelden. Dat publiek was opdringerig en vervelend richting de hulpverleners.
De politie roept getuigen van dit ongeluk op om zich te melden bij de politie. Maar hun getuigenoproep is er óók op gericht om wijkbewoners op te roepen die het crossen hebben gehoord in hun wijk, wellicht weten op welke tijdstippen dat plaatsvond en/of gezien hebben wat de kleding was van de motorrijder(s).
Weet je meer, bel de politie op 0900 – 8844.

8 reacties:

Het officiële politiebericht:
Voetganger en motorrijder gewond bij aanrijding
Bij een aanrijding op de Johannes Vermeerlaan tussen een voetganger en een motorrijder zijn beide personen gewond geraakt.
Dat gebeurde zondag 25 augustus rond 19.30 uur. Toen de 33-jarige voetganger uit Helmond op de weg liep, werd hij geraakt door de motor die werd bestuurd door een 18-jarige man uit Helmond. De bestuurder liep schaafwonden en letsel aan een schouder op. Hij is een nacht ter observatie in het ziekenhuis gebleven. De voetganger had ernstig beenletsel en is opgenomen in een ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Beantwoorden

“Dat publiek was opdringerig en vervelend richting de hulpverleners.” dat waren dus de familie en vrienden van de bestuurder van de cross motor. noord afrikaanse medelanders,diegene waar we in NL zoveel plezier van ondervinden.

Beantwoorden

Er moeten drempels komen! Er wordt hier gereden als mongolen, zo hard. En dat in een woonwijk waar veel kleine kinderen wonen! Er moet eerst wat gebeuren voor dr maatregelen worden genomen

Beantwoorden

De politie heeft later vanmiddag bekend gemaakt dat de 18-jarige bestuurder van de motorfiets geen geldig rijbewijs had.

Beantwoorden

Ik ben het helemaal met Inge eens
Dit zou een 30 km zone moeten worden in de wijk
Er wonen hier veel kleine kinderen die buiten spelen
Zo’n dergelijk onverantwoord ongeluk mag niet meer gebeuren vind ik

Beantwoorden

Geen rijbewijs? Ook niet verzekerd!
Gelijk alle kosten van het slachtoffer uit eigen zak laten betalen, plus een boete.
Plus ontzegging om rijbewijs te halen voor een jaar of 2,3??

Beantwoorden
Anoniem uit helmond

Is die motorrijder eigenlijk wel gearresteerd of minimaal verhoord? Ik lees daar niets over.

Beantwoorden

Het is iedere zomer raak.
Ze blijven met crossmotoren en/of quads door de straten racen als idioten.
Meerdere mensen hebben hierover geklaagd maar wat wordt er gedaan?
Hoeze prioriteiten???
Waar blijven de snelheidscontroles ? laat mensen die op de buitenwegen 10 km te hard rijden met rust en laat eens zien waar de politie werkelijk voor staat, het beschermen van burgers of was het van verkeerd willende burgers
Laat ze nu eens de wijken in Helmond echt veiliger maken en niet via een fake enquete roepen dat het zo veilig wonen is in Helmond.
Worden de verantwoordelijke nu eens wakker ??

Wanneer zijn er weer (eerlijke) verkiezingen ???

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *