Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar šŸ˜»

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.139 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

Groot onderhoud, oftewel kamperen in eigen woning. Voor sommige bewoners voelt het echt zo. Je gebruikt een chemisch toilet, een elektrische kookplaat en je spullen zitten in dozen en/of staan niet op de juiste plek. Om nog maar te zwijgen over (het gebrek aan) privacy met al dat bouwpersoneel over de vloer. De bewoners van de Ridderstraat, Tournooistraat, 2e Haagstraat en Haaglaan in ’t Haagje weten er alles van. Want in deze volksbuurt heeft woningcorporatie woCom de afgelopen maanden 75 verouderde sociale huurwoningen energiezuinig gemaakt. De afsluiting werd donderdag feestelijk gevierd met een plantjesmarkt.
Cofoto, Mario CoolenDat Helmond, dat in 2035 klimaatneutraal wil zijn, hiermee een bijzonder project in handen heeft, kan wethouder Gaby van den Waardenburg niet vaak genoeg benadrukken. “Het energieneutraal maken van bestaande huizen is niet alleen een technisch, maar ook een sociaal vraagstuk. Als gemeente hechten we veel waarde aan de betaalbaarheid van woningen.” De woningcorporatie liet de woningen rigoureus renoveren, van binnen en buiten. Ze gingen niet van energielabel D naar B (de huidige ambitie bij renovatie), maar gemiddeld naar het veel betere energielabel A+. Op het hele project zijn dat ruim 300 energielabelstappen. “Door deze woningverbetering dalen de gemiddelde woonlasten (huur- en energielasten).
Cofoto, Mario CoolenDit project is daardoor niet alleen toekomstbestendig en goed voor het milieu, maar ook voor de betaalbaarheid. De bewoner gaat het in zijn portemonnee merken,” vult Mirjam KrƤwinkel de wethouder aan. De directeur van woCom, die dit samen met aannemer Knaapen Groep mogelijk maakte, bedankt vooral de bewoners. “We willen de bewoners in het zonnetje zetten. Natuurlijk niet alleen omdat dat zo goed is voor hun zonnepanelen, maar vooral om ze te bedanken voor hun geduld tijdens het onderhoud aan hun woning. Dat was niet altijd fijn, soms zelfs zwaar. Ook wij zijn blij dat ze hun eigen woning terug hebben. Een mooiere, energiezuinige woning welteverstaan.” Aan het einde van de feestelijke afsluiter kregen alle bewoners plantjes mee om ze te stimuleren ook hun tuin gezelliger te maken. Minder tegels levert immers minder wateroverlast op. “En woCom brengt graag wat kleur in de tuin.”

In de reacties hieronder staat een update.

7 reacties:

ik heb hetzelfde vlede jaar meegemaakt ben bly da ik 3 weeken bij ons ric kon wonen

Beantwoorden

Ze zijn er wel op vooruit gegaan! ????

Beantwoorden

En hoeveel houden ze over van de zonnepanelen na de huurverhoging?

Beantwoorden

Update :
De hoogblonde Brabantse comƩdienne Christel de Laat en de Bouwmevrouwen van aannemer Knaapen Groep bezochten het opleverfeest:

De bewoners konden kiezen voor zonnepanelen. Dat liet de aannemer aanvullend op wat we eerder deze maand hierboven schreven. Ook zijn de door hen gerenoveerde woningen voorbereid om gasloos te kunnen koken en een warmtepomp te plaatsen.

Beantwoorden

Leuke video! ???? En ook mooi dat je voor die zonnepanelen kon kiezen.

Beantwoorden

@Compaen zo kan het ook goed geĆÆsoleerde huizen

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 21 mei 2019 om 13:57:

Leuk gedaan ????

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *