Buiten is het 28 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.217 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
10reacties

Een woning aan de Jan Olieslagersstraat in Helmond Oost is door burgemeester Elly Blanksma gesloten voor de duur van 3 maanden. De woning is verzegeld en is daarmee verboden terrein. Dat liet de politie zojuist weten.
Op basis van de Wet Damocles (artikel 13b Opiumwet) heeft een burgemeester de bevoegdheid om panden te sluiten na overlast van drugs(handel). De recherche van de politie had hiervoor een drugsonderzoek op de huurder van het betreffende pand gedraaid, dat leidde tot de sluiting. In mei 2015 schreven we over die bevoegdheid die zij toen nog niet toepaste dit artikel.

10 reacties:

Harrie Fotografie maakte gisteravond de onderstaande 3 foto’s van het betreffende drugspand. Daarop zie je op de eerste foto hoe de voordeur van de rijtjeswoning is verzegeld.

Beantwoorden

dit is indrukwekkend verzegeld,echt met geen mogelijkheid meer binnen te komen.

Beantwoorden

@slotje erop: Het gaat er niet om dat het “goed” op slot zit en niemand er binnen kan.. het gaat erom dat het zichtbaar moet zijn dat er niemand binnen is/is geweest. Jouw voordeur zit net zo “fantastisch” gesloten maar dan zonder stikker.

Beantwoorden

Leegruimen en aan mij verhuren dat huis? Ik heb nog altijd geen andere woning en beloof netjes en stil te zijn en geen drugs te handelen/gebruiken/whatever, als er maar verwarming is en de schimmel niet uit de muur komt groeien..

Beantwoorden

jammer Elise gaat waarschijnlijk naar een Arabische/Afrikaanse gelukszoeker die zelfs geen huur hoeft te betalen en inrichting wordt ook nog voor hen gedaan

Beantwoorden

@bert op woensdag 9 maart 2016 om 10:21:

pfff

Beantwoorden

hoezo Noud is het onjuist dan?

Beantwoorden

@Bert op woensdag 9 maart 2016 om 12:29:

Ik weet natuurlijk ook niet of er, zoals jij ze noemt, Afrikaanse of Arabische gelukszoekers in dat huis onder worden gebracht, maar ik word zo moe van mensen die dat schrijven of beweren.
Maar waarschijnlijk waren het geen vluchtelingen die in het pand drugs verhandelden en/of kweekten.

Beantwoorden

Integraal persbericht dat zojuist binnenkwam over het sneller en strenger optreden tegen Helmondse drugspanden:

De burgemeesters van de gemeenten Helmond, Asten, Someren, Deurne, Gemert-Bakel en Laarbeek hebben, met instemming van het Openbaar Ministerie en de politie (Peeldriehoek), op woensdag 23 maart 2016 ingestemd met een nieuwe beleidsregel op grond van artikel 13b van de Opiumwet.
Kern van het handhavingsprotocol, ook wel Damoclesbeleid genoemd, is dat sneller en strenger zal worden opgetreden bij het aantreffen van soft- of harddrugs in woningen of (bedrijfs-)panden. De beleidsregel komt in de plaats van het Damoclesbeleid dat in 2014 in Peelland is vastgesteld.
De belangrijkste wijzigingen in het nieuwe Damoclesbeleid zijn:

  • Waarschuwingen komen te vervallen. In principe zullen er dus geen waarschuwingen meer worden gegeven bij de vondst van drugs in een pand en zal direct worden overgegaan tot sluiting.
  • De ondergrens (van de hoeveelheid soft- en/of harddrugs) waaronder niet wordt opgetreden kan worden losgelaten. Concreet betekent dit dat als er bijvoorbeeld minder dan 6 hennepplanten worden aangetroffen (dit is de ondergrens bij softdrugs) andere indicatoren, zoals bijvoorbeeld indicatoren van enige professionaliteit, alsnog aanleiding kunnen geven om over te gaan tot sluiting.

Binnen de beleidsregel wordt onderscheid gemaakt tussen woningen en andere panden.

  • Bij de vondst van softdrugs in een woning zal bij de eerste keer worden overgegaan tot sluiting voor 3 maanden, bij de tweede vondst tot sluiting voor 6 maanden en bij een derde keer tot sluiting voor onbepaalde tijd. Voor harddrugs betreft het respectievelijk 4 maanden, 6 maanden en sluiting voor onbepaalde tijd.
  • Andere panden (waaronder winkels, horecabedrijven en loodsen) worden bij de eerste vondst van softdrugs voor 6 maanden gesloten, bij de tweede keer voor een periode van 12 maanden en bij de derde vondst voor onbepaalde tijd. Bij harddrugs wordt het pand na de tweede keer voor onbepaalde tijd gesloten; bij de eerste vondst geldt een sluiting voor 12 maanden.

Het nieuwe Damoclesbeleid past in de in Peelland ingezette lijn om harder op te treden tegen aan drugs gelieerde criminaliteit. Met het vaststellen van de nieuwe beleidsregel is een belangrijke stap gezet om de zes Peelgemeenten binnen dit aspect veiliger en slagvaardiger te maken.

PressVisuals.com maakte vandaag onderstaande foto van de ondertekening.

Beantwoorden

@Noud op donderdag 10 maart 2016 om 15:09:

Je hebt gelijk, 3 Helmonders: https://www.deweblogvanhelmond.nl/nieuw-helmonds-nieuws/3-helmonders-voor-drugshandel-opgepakt/ en er woonde een gezin.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *