Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar šŸ˜»

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.100 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

Waterschap Aa en Maas heeft blauwalgen aangetroffen in de Zuid-Willemsvaart ter hoogte van sluis 8. Blauwalgen kunnen gezondheidsklachten veroorzaken bij mens en dier. Daarom adviseert het waterschap om contact met het water te vermijden. De gemeente is op de hoogte gebracht.
Als blauwalgen zich explosief vermenigvuldigen, spreken we van ā€˜blauwalgenbloeiā€™. De aangetroffen blauwalgen kunnen dan giftige stoffen afscheiden. Bij aanraking of inname bestaat kans op huidirritatie, duizeligheid, ademhalingsproblemen en ernstige maag- en darmklachten. Deze klachten kunnen zowel bij mensen als bij (huis)dieren optreden.Ā Blauwalgen in het water zijn een hardnekkig probleem. Wanneer de zonintensiteit afneemt en het water weer afkoelt, bijvoorbeeld door regen of wisseling van seizoen, vermindert de hoeveelheid blauwalg.
Omwonenden en gebruikers kunnen meehelpen om de waterkwaliteit duurzaam te verbeteren. De belangrijkste oorzaak van blauwalgen is een teveel aan voedingsstoffen (fosfaat en stikstof) in het water. Deze voedingsstoffen zitten in afgevallen bladeren, maar kunnen ook ze in het water komen via lokvoer van sportvissers, brood, eenden- en hondenpoep. Door eenden niet of veel minder te voeren en honden niet nabij het water te laten poepen, kunnen omwonenden en gebruikers bijdragen aan een gezondere en mooiere Zuid-Willemsvaart.
Eerder deze maand werd blauwalg geconstateerdĀ in het Eindhovens Kanaal, op zo’n 500 meter afstand van sluis 8.

4 reacties:

Overal in het kanaal ligt blauwalg????

Beantwoorden

En de warande? ziet er ook smerig uit maar er staan geen borden!! Zeer slecht

Beantwoorden

dat kan niet dat is stromend water

Beantwoorden

Hoorde gisteren dat er op die plek is getest door het waterschap omdat de kanovereniging dat had gevraagd. Wist niet dat dat kon.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *