Buiten is het 4 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.300 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

De poliklinische bloedafname van het Elkerliek ziekenhuis zit voortaan op Julianalaan 2. Op de benedenverdieping van dat gebouw (waar ook het ROC Ter AA zit) kun je op werkdagen tussen 07.30 en 17.15 uur bloed laten prikken. Je kunt er gratis voor de deur parkeren. Ook voor het maken van een ECG en het inleveren van urine en ander materiaal voor laboratoriumonderzoek, kun je op die locatie terecht.
De heer Van Melis was gisterochtend de eerste patiënt die op deze nieuwe locatie geprikt werd en daarom kreeg hij een bos bloemen (zie foto). Wilma Wagenaars, afdelingsmanager van het Algemeen Klinisch Laboratorium: “We zijn vooral blij met de rust en de ruimte. Dat is prettig voor de patiënten, maar ook voor ons. In het ziekenhuis was de bloedafname een stuk kleiner. Mede omdat we de wachtruimte moesten delen met 3 andere poliklinieken was het onoverzichtelijk.” Net als voorheen op de eerste verdieping in het Elkerliek trek je een nummer uit het apparaat. In de wachtruimte zie je op een beeldscherm wanneer je bij welke balie aan de beurt bent. Via www.elkerliek.nl/bloedprikken  kun je nog altijd een afspraak maken om bloed te laten prikken. Dan ben je op het afgesproken tijdstip direct aan de beurt.
Dat de poliklinische bloedafname is verhuisd, betekent niet dat in het Elkerliek ziekenhuis geen mogelijkheid meer is om bloed te laten prikken. Daar zijn nog 4 bloedafnamecabines waar patiënten welkom zijn die op de dag van het consult bij de arts bloed moeten laten prikken of een ECG moeten laten maken. Wilma: “Ook voor het inleveren van sperma voor onder andere vruchtbaarheidsonderzoek (USPO) en IUI op afspraak blijft het ziekenhuis het juiste loket. Daarnaast behandelen we er de spoedaanvragen en doen we aderlatingen op afspraak.”
Op dit overzicht (pdf) staan de andere Helmondse bloedafnameposten.

4 reacties:

hadden ze al jaren eerder moeten doen

Beantwoorden

Gaan de AKA leerlingen van het ROC ter Aa dan ook als stagiaire aan de slag?

Beantwoorden

Aderlatingen???

Beantwoorden

Let op! Het overzicht (pdf) is uit 2016 en inmiddels verouderd. Op https://www.elkerliek.nl/Bloedafname vindt u de actuele locaties voor bloedafname en de openingstijden.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *