Buiten is het 16 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 114.680 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

6reacties

Jawel, Sjef Weber heeft zijn boek! Volgende week zaterdag wordt het eerste exemplaar van ‘Sjef de sloper’ op de Helmondse zaterdagmarkt door hemzelf overhandigd aan zijn vader Tommie Weber. Tegelijkertijd ontvangt Wim Brouns, bedrijfsleider van de Super Sociaal, 25 gratis boeken om weg te geven bij deze instelling. Dit gebeurt rond de klok van 11.00 uur. De marktkraam staat op de kop van de Markt, in de buurt van de ingang van de Elzas Passage. Tot 15.00 uur is Sjef zelf aanwezig om de gekochte boeken te signeren.
Cor van Gils nam een paar jaar geleden het initiatief voor het boek over deze markante Helmonder. Cor (die jarenlang een sportprogramma presenteerde op Stadsradio Helmond) over de samenwerking met schrijver Arnold Otten: “Ik ben zelf niet zo’n schrijver en Arnold heeft al verschillende boeken geschreven. En hij is net zo gek van sport als ik.”
Otten voerde voor het 120 pagina tellende boek indringende gesprekken met Sjef. Hij sprak ook uitvoerig met vader Tommie, schoonzoon Nieky “The Natural” Holzken en broer Hendrik. Het geïllustreerd boek geeft een inkijkje in de achtergrond van de wereld van de woonwagenbewoners. Waarom trokken de ‘reizigers’ destijds rond met hun woonwagens en hoe ontstonden de woonwagenkampen?
Tommie en Sjef vertellen over het leven op het kamp aan de Deurneseweg met “rauw volluk, zoals we in Helmond zeiden”. Sjef kijkt ook openhartig terug op zijn leven kind, als bokser, voetballer en als trainer en schoonvader van Nieky (die vannacht aan de bak ‘moet’). Gevoelige onderwerpen als discriminatie en prostaatkanker schuwt de 61-jarige Helmonder niet.
Afsluitend laat het persbericht weten dat het boek tijdens de zaterdagmarkt op 17 juni alleen contant à 15 euro te betalen is. Daarna is het uitsluitend te verkrijgen bij autobedrijf Tommie Weber aan de Beemdweg 8 op het industrieterrein.

In de reacties hieronder staat een update.

6 reacties:

Dat zal snel uitverkocht zijn, ik zal er zaterdag zeker bij zijn! ❤

Beantwoorden

Update:
Gisteren presenteerde Sjef Weber zijn boek ‘Sjef de Sloper’. Zijn ouders kregen het eerste exemplaar. Ook de Super Sociaal ontving de aangekondigde 25 boeken.
Tijdens de eerste verkoop (er zouden er zo’n 150 verkocht zijn) was ook schrijver Arnold Otten aanwezig. Op de derde foto wordt hij geflankeerd door Sjef en door Toon Walravens, het onderwerp van zijn eerste boek.

Beantwoorden

Respect

Beantwoorden

Prachtig, mooi dat zijn boek er nu is. Volgens mij zie ik zijn dochter filmen op die eerste foto. ❤

Beantwoorden

Gekocht voor mijn lieve man in het verpleeghuis. Ik lees het aan hem voor en zie hem.genieten. Het nodigt hem ook uit om zelf anekdotes van die tijd te vertellen. Skon !!

Beantwoorden

Mijn vrouw heeft een gesigneerd boekje ontvangen van Sjef, waarvoor onze dank.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *