Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.454 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

De bouw van het Winkelplein-Zuid in de Heistraat gaat deze maand van start. De betrokken partijen hebben de handtekeningen onder de overeenkomsten gezet. De Duitse supermarktketen Lidl komt op de begane grond van dit complex dat gelegen is tussen de Advocaat Botsstraat/-plein en de Van Brusselstraat. Die winkel heeft een grootte van 1500 vierkante meter. Op de bovenverdiepingen komen 18 appartementen van Volksbelang en Woonpartners. Als het zuiddeel opgeleverd wordt, is een groot deel van het Heistraat-Winkelplein gereed.
Bij de Lidl komt een nieuw plein met 100 parkeerplaatsen met dezelfde uitstraling als de rest van de vernieuwde Heistraat. Bestrating van gebakken klinkers, nieuwe lantaarnpalen, enkele bomen en bankjes sieren straks dit plein. Op dat plein aan de Heistraat kunnen dan ook evenementen zoals de Heistraatbraderie plaatsvinden. Lidl krijgt een opstelplaats voor winkelwagentjes en de bevoorrading van de supermarkt gebeurt in het pand zelf. De omwonenden hebben daardoor geen last van lossende vrachtwagens.
De woningcorporaties Volksbelang en Woonpartners nemen ieder 9 appartementen af. Alle 18 units worden sociale huur-appartementen. Winkelplein-Zuid spiegelt als het ware het bestaande Noorddeel. De architectuur en uitstraling zijn hetzelfde. Zo hebben beide complexen een begane grond met winkelruimte met daarboven 3 verdiepingen met appartementen. Ontwikkelingscombinatie Helmond Binnenstad (een samenwerking tussen Adriaans Bouwgroep en Hurks vastgoedontwikkeling) start deze maand met de bouw.
Wethouder Stienen (Stedelijke Ontwikkeling) is blij met de ondertekening van de overeenkomst: “De onderhandelingen hebben best wel een tijd geduurd, maar gelukkig hebben we nu een overeenkomst. Vooral in deze moeilijke tijd” aldus de wethouder. “De vestiging van de Lidl is van enorm belang voor het totale Winkelplein. Het heeft een aanzuigende werking voor het plein en de gehele Heistraat. Zo zijn er enkele geïnteresseerde winkelketens die hebben aangegeven een ruimte in het winkelplein te betrekken als er een supermarkt zou komen. Dit is nu het geval. Alle seinen staan dus op groen voor een mooi en florerend winkelplein. Dit past perfect in de Heistraat, die natuurlijk al een lange traditie heeft als winkelstraat.”
Momenteel wordt er vanuit diverse invalshoeken gewerkt aan een kwaliteitsverbetering van de Heistraat. Zo is de bestrating, straatmeubilair en verlichting helemaal vernieuwd en werken de winkeliers samen aan de campagne Hé Heistraat. Verder is het wijkdeel Weverspoort, dat aan de Heistraat ligt, nu in aanbouw. In dit gebied worden de komende jaren circa 400 woningen gebouwd in Amsterdamse School-stijl. Ook wordt dit najaar het Weverspark opgeleverd. Wethouder Stienen (Stedelijke Ontwikkeling) zal donderdagmiddag de symbolische starthandeling verrichten van dit glooiend en groen park van 2 voetbalvelden groot.
De opwaardering van de Heistraat en de bouw van Weverspoort zijn onderdelen van de herstructurering van de Helmondse Binnenstad.

2 reacties:

Dit najaar pas het weverspark? Mocht effe duren.

Beantwoorden

Toch 7 jaar later dan gepland. Wat heeft dat de middenstand gekost in de Heistraat. En nu maar hopen dat alle leegstaande winkelpanden ook representatief verhuurd worden.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *