Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.397 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
13reacties

Een bouwvakker is zojuist door een nog onbekende oorzaak van een steiger gevallen. De man raakte daarbij zwaargewond. Een traumahelikopter (die om 12.29 uur werd ingeroepen) is in het Weverspark geland. De man is ter plekke behandeld aan zijn verwondingen. De trauma-arts gaat met het slachtoffer mee naar het ziekenhuis. De politie heeft de Binnendoor tijdelijk in beide richtingen afgesloten voor verkeer.
Harrie Fotografie maakte onderstaande foto’s:


13 reacties:

Oei. Veel sterkte voor de bouwvakker

Beantwoorden
Marijke Verstraeten

Mijn inziens had de steiger wel veiliger kunnen en moeten zijn.
Zal nu wel gebeuren, er moet nog veel aan die gevel gewerkt worden.
Hoop dat de vakman snel hersteld en er niets ernstigs aan over zal houden, ik weet zeker dat hij dan meer op veilig werken gaat letten.

Beterschap (op 2 vlakken)

Beantwoorden

Echt zo’n nederlandse reactie. Achteraf weet iedereen wat er anders gedaan moest worden. Ben je van alle info op de hoogte? Mosterd na de maaltijd. Inderdaad beterschap. Het slachtoffer heeft ook heel veel aan je betoog. Bah!

Beantwoorden

Echt een reactie op een reactie, die de plank helemaal mis slaat John.
Kijk op foto naar steiger, zie jij aan voorkant leuning ?
Op foto (geeft mij voldoende info ) zie je aluminium steiger, niet geschikt om er zoveel materiaal op te zetten, en dan er ook nog op moeten werken. Ik ga t.z.t. kijken, denk zeker dat er dan wel veilige stalen steiger gebruikt wordt. En ik blijf er bij dat als slachtoffer helemaal genezen is, en hij weer zijn beroep kan uit oefenen, hij echt alleen nog maar op een veilig gekeurde steiger wil en zal werken, niet door mijn betoog maar door eigen inzicht.

Nogmaals sterkte en beterschap voor het slachtoffer.
Toch bedankt John voor je negatieve reactie, dat gaf mij de kans om het uitgebreider te verwoorden, in mijn eerste reactie staat geen negatief woord in.

Beantwoorden

@Berry Leenen op donderdag 11 juni 2015 om 10:53:

Ben het met je eens. Tenzij die man iets heel doms deed, gaat er iemand flink boeten. De aannemer, de steigerbouwer of de persoon die de steiger ontwierp.

Sterkte voor het slachtoffer.

Beantwoorden

Ten eerste, ik ben even ter plaatse van het ongeval gaan kijken, en foto gemaakt.
Ten tweede, aluminium steiger is nu natuurlijk opgeruimd, er is nu opdracht gegeven om de stalen steiger, die wel op de kop gestaan heeft terug op te bouwen.
Ten derde, heb me ter plaatse door collega,s van slachtoffer laten voorlichten.
Ik hoop dat criticaster John die (met BAH) mij bekritiseerde dit leest, en wil hem uitnodigen om hierop nog eens te reageren.

Beantwoorden

@Berry Leenen op donderdag 11 juni 2015 om 15:26:

De tweede reactie van 15.26 uur had er niet moeten staan, wel die van 15.24 uur, foutje.

Beantwoorden

@Berry Leenen op donderdag 11 juni 2015 om 15:26:

Op de eerst plaats hoop ik dat de situatie mbt het slachtoffer inmiddels wat beter is, zeker niet slechter.

De laatste lees ik, volgens mijn gevoel meer dan vroeger, over bedrijfsongelukken in de bouw. De vraag die ik mee daarbij dan stel is of het explosief aantal gestegen ZZP’ers hier op een of andere manier mee te maken zou kunnen hebben. Berry, heb jij daar misschien kijk op?

Beantwoorden

Nu gaat er iets helemaal mis met mijn reacties, in mijn berichtje van 15.24 uur ( wat nu niet meer te zien is ) staat n.l. dat het slachtoffer 2 ribben gebroken heeft, is zeer pijnlijk maar geneest gelukkig wel.
Dat is veel voornamer als de schuldvraag ( maar verzekeringsmaatschappij zal er anders over denken )

Beantwoorden

Inderdaad Frans, ik heb de vraag straks ook op de bouw gesteld, het slachtoffer is geen Z.Z.P.er. Maar wij weten allemaal dat de z.z.p.ers veel moeten presteren voor een veel te laag uur tarief, het gevolg is dat zij zich (meestal) onderverzekeren, dus moeten deze mensen (eigenlijk) nog meer de veiligheid in acht nemen. Als gepensioneerd bouwvakker heb ik met mijn oud collega,s te doen, de lol op de bouw is er wel vanaf, erg jammer.
Want ik zeg altijd : kijk eens om je heen, alle mooie gebouwen zijn wel door bouwvak handjes gemaakt.

Beantwoorden

Auw

Beantwoorden

@Berry Leenen op donderdag 11 juni 2015 om 16:07:

Dank voor je snelle reactie. Triest als er inderdaad een verband bestaat tussen toename van het aantal ongevallen op de bouw en het stijgend aantal ZZP’ers. Ik hoop echt dat dit eens onderzocht gaat worden. Ben het verder geheel met je eens.

Beantwoorden

Ik wilde even reageren op dit ongeval. Veel sterkte voor de getroffene. Sta ik daarvan te kijken? Nee onder geen voorwaarde. Ik zit al bijna een halve eeuw in de steigerbouw wereld. Ik heb al zoveel oerstomme ongelukken op de steiger meegemaakt en dit is er 1 van. Als een steiger gereed is dan moet de steiger gekeurd worden, en er komt dan een kaart op te hangen met daar op info voor de gebruiker van de steiger. Meestal is het eigen schuld dikke bult bouwvakkers hebben schijt aan regels en slaan te en onpas leuningen verankeringen van een steiger los.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *