Buiten is het 15 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 114.681 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

6reacties

De Helmondse brandweer rukte vanavond om 20.09 uur met groot materieel uit naar een brand in een appartementencomplex aan de Mierloseweg. In een spouwmuur op de tweede etage bleek vuur te zijn. Deze brand is vermoedelijk ontstaan doordat op de bovenste etage in de ronde buizen sigarettenpeuken worden gegooid. Die eindigen dan al dan niet smeulend op de tweede etage in de spouwmuur.
De brandweerlieden verwijderden de beplanting van het muurtje en hebben de brand geblust. De inzet van de brandweer had veel bekijks van de bewoners.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.

6 reacties:

Een niet slimme constructie van het bouwbedrijf als er peuken in kunnen verdwijnen kunnen er ook andere dingen die niet in de spouw behoren.

Beantwoorden

Is dat gebouw Parc Viverre?

Beantwoorden

@Hanny, mee eens, aan de andere kant, waarom gooit iemand überhaupt peuken in een pijp, al dan niet brandend?

Ik vind t (als voormalig roker) sowieso bizar dat veel rokers lak hebben aan natuur en gevaar. Vele peuren die peuken overal neer en vaak zijn ze nog niet eens gedoofd.
Dat is vragen om problemen.
Niet voor niets staan er hoge boetes op in andere landen.
1 peuk kan een enorme (brand) schade veroorzaken en 1 filter van een peuken doet er 25 jaar over om te vergaan.

Ik heb geen hekel aan rokers. Wel aan de zooi die ze achterlaten (ik deed peuken bewaren in een zakje om thuis weg te gooien, als er geen prullenbak was)

Beantwoorden

Lekkere bovenburen en/of hun bezoek

Beantwoorden

@Hans, Ja dit is Parc Viverre. Vernoemd naar het voormalige Glasdeco wat op deze plaats stond.

Beantwoorden

@Ruud op zondag 11 juni 2023 om 21:57:

Een beetje laat, maar dank voor je antwoord. Wat leuk dat dat beroemde bedrijf Glasdeco daar zat. Zo hoor je nog eens wat. 😉

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *