Buiten is het 18 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 103.322 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

Vannacht om 01.42 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in het winkelpand van MFYS (My fashion your style) aan de Vondellaan. Gezien de rookontwikkeling leek het op een brand, maar bij aankomst bleek het te gaan om rook afkomstig uit een anti-inbraaksysteem.
Dergelijke apparatuur zet bij een inbraak een pand binnen enkele seconden in een dikke witte rook. Inbrekers slaan dan veelal meteen op de vlucht omdat ze geen hand voor ogen meer kunnen zien. Het is niet bekend waardoor dat systeem in werking trad, wel ontdekte de eigenaar beschadigingen aan een kozijn. De schade in de kledingwinkel zelf zou niet groot zijn omdat die rook (mist) geen schade veroorzaakt. Volgens een buurtbewoonster is de winkel pas een kleine maand open.
Harrie Fotografie was er snel bij en maakte de onderstaande foto’s.

7 reacties:

Dat is niet zo leuk voor de eigenaar,toch een goed systeem ,zal de verzekering blij mee zijn,ook benzinepompen zijn er mee uitgerust

Beantwoorden

Hey we hebben vannacht een inbraak melding gehad. Hoe wat precies weten we nog niet. Maar als er iemand het pand binnen wil komen gaat direct de mistgenerator actief worden. De winkel staat dan compleet binnen 20sec vol met rook. Omdat er veel sirenes in de winkel afgaan zijn er mensen gaan kijken ook blijft de generator pompen zodat de mist dicht blijft mocht er een deur open gaan. Mensen hebben brandweer gebeld omdat ze dachten dat er brand was. Ook de brandweer had nog nooit zoveel rook ontwikkeling gezien dus ze wisten niet wat er aan de hand was. Na dat ze binnen zijn gekomen via ons hebben ze geconstateerd dat ze niet binnen zijn kunnen komen. Door de directe sirenes en mist. Na uurtje de deuren open was de rook deels weg en hebben ze geconstateerd dat er in de winkel niks aan de hand was. Gelukkig want ze hebben m’n andere winkel 2x gehad en we hebben ons uiterste best gedaan om dit nieuwe pand te beveiligen tot op de puntjes. Vandaag worden de camera beelden terug gekeken en zullen we precies kunnen zien wat ze buiten hebben gedaan. De politie gaat dit zo ie zo nog verder onderzoeken.

Beantwoorden

@Myrna Bart Bartje op zaterdag 6 februari 2016 om 09:20:

Gelukkig!

Beantwoorden

@Myrna Bart Bartje op zaterdag 6 februari 2016 om 09:20:

Oh gelukkig, goed dat jullie het zo goed beveiligd hebben maar dat is Jammer genoeg ook echt nodig dat zie je wel weer!! Maar fijn dat er niets mis is met de winkel kunnen we binnenkort gewoon komen shoppen ik zei toevallig gister tegen mijn man ik ga binnenkort even naar myrna zomerkleding shoppen voor revi 🙂 dus tot gauw xxxxx

Beantwoorden

Goedzo goed beveiligd zeer goed gedaan
Blij dat ze niks hebben mee kunnen nemen die ratten
Een ander hard werken voor hun centen en dan proberen te stelen bah bah

Beantwoorden

Beantwoorden

Ik dacht al gisteren van o het is raak toen ik die 2 brandweerwagens zag.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *