Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.149 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Vanochtend van 06.10 uur tot 08.42 uur heeft het Peelland Interventie Team (PIT) een integrale controle uitgevoerd die zich richtte op bewoning en gebruik. Het team onderzocht 3 locaties in Helmond. Bij de actie waren naast de gemeente ook de politie, de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost, de AVIM en Enexis betrokken. Er werden verschillende overtredingen geconstateerd. In alle genoemde gevallen volgt nader onderzoek en volgen passende handhavingstrajecten.
In een woning aan de Hikspoorstraat in Helmond West was sprake van een brandgevaarlijke situatie. Noodmaatregelen zijn direct getroffen. Bovendien werden er 8 slaapplaatsen aangetroffen. Vermoedelijk wordt de woning bewoond door 7 arbeidsmigranten. Voor het gebruik is geen ontheffing verleend en 6 personen staan niet ingeschreven op het adres. In het verleden werd al een hennepkwekerij in die woning aangetroffen. Het drugspand is in januari door burgemeester Elly Blanksma voor een periode van 6  maanden gesloten.
Bij de controle van een woning aan de Kasteel Traverse werd een elektrische fiets aangetroffen die waarschijnlijk gestolen is. De fiets is in beslag genomen voor verder onderzoek. Naast de hoofdbewoner werden in de woning bekenden van de politie aangetroffen. Nader onderzocht wordt of sprake is van adresfraude.
In een woning aan de Norbertijnenstraat in de Binnenstad bleek een muur met de naastgelegen woning doorgebroken zodat er 1 woning ontstond. De hoofdbewoner ontvangt een uitkering en onderzoek volgt naar een mogelijke gezamenlijke huishouding en sociale zekerheidsfraude. In de tuin werd een volière met uilen aangetroffen. De Dierenpolitie onderzoekt of de noodzakelijke vergunning voor het bezit van uilen aanwezig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *