Buiten is het 12 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.062 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Bij een controle van het Peelland Interventieteam (PIT) deze week bleek dat in 2 woningen in Helmond arbeidsmigranten illegaal werden gehuisvest. Illegaal omdat daar geen vergunning voor was verleend. In 1 geval was er sprake van een brandgevaarlijke situatie en waren de leefomstandigheden van de arbeidsmigranten niet in orde. Hierop is spoedeisende bestuursdwang toegepast. De woning is gesloten op last van de gemeente. De eigenaar van het pand heeft meteen ander onderdak geregeld voor de bewoners. In beide gevallen werd er volledige medewerking verleend door de bewoners en eigenaren van de woningen.
Met dergelijke controles houdt de gemeente toezicht op de woon-, werk- en leefomgeving van arbeidsmigranten. Dit om te voorkomen dat arbeidsmigranten worden uitgebuit, onveilig en ongezond wonen en niet betaald worden zoals het hoort. Tijdens deze controles werd onder meer gelet op huisvesting, fraude, uitkeringen en salaris. Naast het aanpakken van onregelmatigheden is er ook informatie verstrekt aan aanwezige bewoners. Bij de controles werd nauw samengewerkt met onder andere politie en de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost.

2 reacties:

lol , vorig jaar ook flinke overlast gehad hier in de rijpel , duwen ze alles vol arbeidsmigranten , door flinke overlast politie en gemeente ingeschakeld er stond 1 persoon ingeschreven maar er woonden ongeveer 9 mensen , toen de gemeente door de raam keek lagen er alleen maar matrassen in de huiskamer , vandaar altijd de geluidsoverlast van de poolse mensen die appartement hierboven woonden , ze zijn allemaal uitgezet heb wel het idee dat dit meer voorkomt dat ze al die huisjes vol arbeiders duwen , weet inmiddels dat het wordt onderverhuurt dag en nacht veel lawaai appartementen hierboven veel poolse mensen maar gelukkig niet zo erg als vorig jaar

Beantwoorden

De gemeente kijkt met oogkleppen op, ik zie zovaak volgepropte woningen met arbeidsmigranten. Woningen worden voor dik geld onder verhuurt, en ja die aebeidsmigranten delen de kosten dan.
Dus heel oud nieuws dit.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *