Buiten is het 4 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.287 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Gisteren heeft het Peelland Interventie Team (PIT) brandgevaarlijke situaties en mogelijke prostitutie aangetroffen bij een controle op 6 locaties in Helmond. Deze integrale controle duurde van 17.00 uur tot 21.30 uur en richtte zich op bewoning en gebruik.
Bij de controle van een woning in de Azalealaan in Helmond Oost werd een zak met wit poeder gevonden en is er mogelijk sprake van illegale prostitutie. Beide gevallen worden verder onderzocht. Door de hoofdbewoner is zelf elektriciteit aangelegd van zeer slechte kwaliteit. Dat zorgde voor acuut brandgevaar. De woningbouwvereniging heeft de situatie direct veilig gemaakt. De meter is meegenomen voor verder onderzoek op fraude. Door de woningbouwvereniging is een ontruimingsprocedure in gang gezet.
In 4 woningen aan de Hopmanstraat (Helmond Oost), Rijnlaan en Rivierensingel (Brouwhuis) was de bewoning niet conform de inschrijving Basisregistratie Personen en werd niet voldaan aan de vergunningsvoorschriften. In 2 van deze woningen werd niet voldaan aan de brandveiligheidseisen. In de woning aan de Rivierensingel werden bekenden van de politie aangetroffen. En in de Rijnlaan werden enkele plantenbakken aangetroffen waarin hennep was geteeld. In de Hopmanstraat werd bedrijfsmatig oud ijzer achter de woning opgeslagen en bij een andere woning aan de Rijnlaan werd koper in de schuur aangetroffen, mogelijk afkomstig van diefstal.
Het gebruik is in alle bovengenoemde gevallen strijdig met het bestemmingsplan. Er volgen passende handhavingstrajecten. In 2 gevallen was sprake van veel overlast vanuit de woningen. Beoordeeld wordt of in deze gevallen de kamerverhuurvergunningen ingetrokken worden. Bij de controle van een woning aan de Scheldestraat in Brouwhuis zijn geen bijzonderheden aangetroffen.
Bij deze PIT-actie waren behalve de gemeente ook de politie, de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost en Enexis betrokken. Het PIT voert acties uit bij panden en locaties waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden. Het team kijkt daarbij naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving BRP (Basisregistratie Personen), mensenhandel, prostitutie, drugs, sociale zekerheidsfraude en andere overtreding van wet- en regelgeving. Het PIT werkt nauw samen met zorg- en welzijnsinstanties om te komen tot duurzame oplossingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *