Buiten is het 9 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 109.550 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

4reacties

Iemand is vanavond door de brandweer uit een brandende woning gehaald in Helmond Noord. Die persoon wordt in een ambulance behandeld. De brandweer werd om 22.53 uur gealarmeerd voor deze uitslaande woningbrand aan de Dirk Boutstraat. Naast 2 bluswagens en een ambulance werd ook een traumahelikopter opgeroepen. Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan.
“De brand lijkt onder controle. Ook de panden ernaast zijn gecontroleerd op mogelijke uitbreiding. Dat was niet het geval.” Dat liet de brandweer een kwartier geleden weten.
Harrie Fotografie maakte de foto rechtsboven. De onderstaande foto’s en deze video werden gemaakt door Mc Banderas.

.

In de reactie hieronder staan updates.

4 reacties:

Update 1:
De brandweer moest de voordeur forceren om toegang tot de woning te krijgen. Binnen troffen zij een slachtoffer aan die in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De opgeroepen traumahelikopter is ter plaatse gekomen.
De brand zou in een aanbouw zijn ontstaan en vervolgens op de woning zijn overgeslagen. Hoe dat gebeurde wordt nog onderzocht. De buren zouden de brand hebben ontdekt en 112 hebben gebeld.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande 4 foto’s.

Beantwoorden

Heftig!! Mss hebben ze wel vuurwerk in dat afdak gegooid. Heel veel sterkte voor de bewoner ☘🙏☘

Beantwoorden
Hanny van den Broek

Update 2:
Het slachtoffer blijkt een 59-jarige Helmonder. De woordvoering van de hulpdiensten laten vandaag weten dat deze bewoner, nadat hij gereanimeerd was, zwaargewond per ambulance naar het ziekenhuis is gebracht. De man ligt daar nog in kritieke toestand.
De brandweer voorkwam dat het vuur oversloeg naar de huizen van de buren, die liepen echter wel rook- en waterschade op. Hoe de brand kon ontstaan wordt onderzocht, van een misdrijf lijkt geen sprake.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *