Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.190 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
12reacties

Rond het middaguur dienden brandweermannen de lunch op voor de bejaarden in de Ameideflat. Net als de bewoners en het personeel, hadden zij daar schik in. Vanmiddag krijgt de kinderafdeling in het Elkerliek ziekenhuis hen op bezoek.
Zoals al eerder op de brandweerkazerne was te lezen, voert onze brandweer actie om hun CAO-onderhandelingen kracht bij te zetten. Vandaag zijn er publieksvriendelijke acties in Helmond. Deze acties maken deel uit van de landelijke brandweeracties voor met name een betere pensioenregeling voor brandweerpersoneel. “Niemand wil dat een 65-plusser de ladder opkomt om moeder te redden” zo lieten deze hulpverleners weten.
Harrie Fotografie was erbij en legde het vast op de gevoelige plaat.

In de reacties hieronder staan de updates.

12 reacties:

Geweldige actie van de mannen, chapeau!

Beantwoorden

Super goed bezig de mannen!!!

Beantwoorden

Ook de kinderen in het Elkerliek kregen een verrassingsbezoekje
Zoals hierboven aangekondigd, bracht de brandweer vanmiddag ook een verrassingsbezoek aan het Elkerliek ziekenhuis. Kinderen die daar opgenomen waren of een afspraak hadden, mochten een kijkje nemen in de brandweerwagen, een brandweerhelm passen en zelfs een ‘brandje blussen’. Ook vonden zij het erg leuk dat ze door de megafoon van de brandweer mochten praten. De 7-jarige Peter van Lierop liet zodoende een ieder even luid en duidelijk weten dat zijn moeder ‘keilief is’.
De brandweermensen lieten de kinderen daarmee van dichtbij kennismaken met hun beroep en leerde hen iets over brandveiligheid. Ook dit bezoek was in het kader van hun publieksvriendelijke actie onder het motto “We willen geen uitgebluste brandweer.”

Er komen nog meer foto’s van dit brandweerbezoek. We verwachten dat we die vandaag nog kunnen plaatsen.

Beantwoorden

Brandweer, altijd in voor ’n goede daad

Beantwoorden

Het was super leuk dat jullie bij Savant de Ameide kwamen helpen!

Beantwoorden

Harrie Fotografie stuurde 3 extra foto’s van de brandweerlieden die ’s middag de kinderen in het Elkerliek ziekenhuis bezochten:

Beantwoorden

Ons menneke vond het helemaal geweldig ☺ super bedankt

Beantwoorden

Met die mannen zou ik wel eens een beschuitje willen eten.

Beantwoorden

op de ameideflat moet beter gecontroleerd worden wie er in of uit gaat,vorige week hebben ze op 5 plaatsen ingebroken en de oude mensen van geld en sieraden berooft,wat houd die balie daar eigenlijk in? slaap afdeling of zoiets,moet toch niet mogen.

Beantwoorden

Gaat bij deze actie vooral om de regeling dat nieuw aangenomen personeel na 20 jaar een andere baan binnen of buiten de brandweer krijgt. Daar komt in de praktijk niets van terecht en het betekent ook dat er veel kennis en ervaring verloren verloren gaat..

Beantwoorden

Zaterdag gaan we weer actievoeren in Helmond.

Beantwoorden

De Helmondse brandweer deed gisteren mee aan de landelijke ‘Meet and Greet’-actie voor een betere cao.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *