Buiten is het 6 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.144 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
69reacties

Vanavond om 22.19 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een persoon die te water zou zijn geraakt. De brandweer is op dit moment naar die persoon in het kanaal aan het zoeken ter hoogte van het Piet van Bokhovenpad in Brouwhuis. Ook werd er om 22.22 uur een traumahelikopter opgeroepen die op dit moment komt aanvliegen en bijna ter plaatse is.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande 3 foto’s.

In de reacties hieronder staan updates.

69 reacties:

Ze vertelde net dat er een persoon uit het water gehaald is en dat die persoon gereanimeerd werd????

Emmie Joey Nooijen

Zou gaan om zelfmoordpoging

Chantal Maaswinkel

Pfffff erg

Erg voor iemand die nog geholpen heeft

Sjee. Wat is dat toch met dat kanaal daar…..????

Update 1:
Nadat de man te water was geraakt belden omstanders naar 112. Zij hebben nog geprobeerd hem uit het water te helpen maar raakten hem kwijt. Ze konden de gearriveerde hulpdiensten een duidelijke locatie geven waar ze hem kwijt waren geraakt. Een oppervlaktezwemmer van de Helmondse brandweer heeft de plek afgezocht en gelokaliseerd. Duikers van de brandweer uit Den Bosch hebben de drenkeling vervolgens makkelijker kunnen vinden en hem naar de kant gebracht.
De man is na enige tijd reanimeren met spoed per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Hoe de toestand van de man is ons niet bekend. Ook is niet bekend waardoor de man te water is geraakt. De opgeroepen traumahelikopter is ter plaatse geweest om het ambulancepersoneel te ondersteunen. Het ongeval trok veel bekijks van bewoners uit de wijk.
Harrie Fotografie maakte ook de onderstaande 7 foto’s.

Pff heb er bij gestaan idd erg duurde lang voor ze um uiteindelijk uit ut water hadde gehaald en gevonden

Die meneer of mevrouw liep zelf mee naar de ambulance en hij of zij was onderkoeld

Nathalie van den Boom

Nathalie van den boom! Praat geen onzin. Diegene is niet mee naar de ambulance gelopen. Als die reanimeert is. Persoon heeft zelfmoord gepleegd. Zijn keel en polsen doorgesneden en het kanaal in gegaan.

Man is volgensmij overleden

Schijnt zelfmoord te zijn geweest las ik ergens

Bertina van Lierop

Praat niet zo als je niet precies weet wat er aan de hand is. Idioten.

Ik weet precies wat er aan de hand is omdat ik deze jongen goed ken. En precies weet hoe het gegaan is. Dus voor dat je gaat schelden denk na idioot! Moge Allah hem lijden naar het paradijs❤️!

Helmonster, kan ik ergens vinden om wie het gaat? Of zou jij misschien ‘om anoniem te blijven’ misschien wat kunnen zeggen over leeftijd oid?

Ze (sommigen dan) weten het allemaal weer helemaal precies. Alsof ze er bovenop stonden toen het gebeurde. Misschien had je hem moeten helpen Helmondster, vooral als je weet wat er gaande is. Als iemand “wil gaan”, laat ém dan. Is zijn eigen keuze, of niet soms!

Het is toch helemaal niet belangrijk wie het is, “Helmonder”. Voor zijn nabestaanden is het al erg genoeg, lijkt mij!

Kraam verder geen onzin uit, aub! Of Allah hem uit zijn lijden heeft verlost? Wie weet, maar dan leidt hij hem naar het paradijs!

@Helmondster op zondag 29 juli 2018 om 02:07:
@Helmondster op zondag 29 juli 2018 om 09:47:

Als ik goed lees wat jij schrijft is hij inmiddels dus overleden?
Wat triest. RIP en jij ook heel veel sterkte!

hij lag ook al zo lang in het water zag er niet goed uit na meer dan een halfuur zoeken en de andere personen ware er bij wij hoorde daar weet nie of het waar is dat ze met un paar van brug water in ware gespronge en 1 niet meer boven was gekomen

Punt-uit, ivm reactie van Helmondster ben ik bang dat het om een bekende gaat.. Om misverstanden te voorkomen dat het mij om de sensatie zou gaan, vraag ik al express niet direct naar naam!.. Aangezien ik op social media niet actief ben, en wegens depressie mezelf heb afgezonderd, heb ik het afgelopen jaar al 4 gevallen gehad waarbij ik viavia ben ingelicht en niet via directe familie oid. Ik zit met spanningen bij zulke berichten dus ja, dan is het voor mij wel eventjes belangrijk wie het is.. Al is het maar de leeftijd, is ook genoeg…

En je zinnen, ale iemand wil gaan laat hem dan?
Maar dan tegen Helmondster zeggen dat ze hem had moeten helpen? Ik geloof dat u hier de situatie aan het verergen bent?! Stel dat Helmondster een nabestaande is, hoe kunt u dat dan in hemelsnaam zeggen?! Wauw.. Sommige mensen.. Denken meer en beter te weten maar denken daarbij puur en alleen aan zichzelf en hun eigen visie erop..

Leer eerst fatsoenlijk schrijven voor je commentaar leverd op deze site. ????????????

Geef fatsoen aan die jongen die hem er uit heeft willen halen die had het zwaar zat gisteren

Rip sterkte voor familie en vrienden

@punt-uit op zondag 29 juli 2018 om 10:39:

Misschien had die man wel geen zwemdiploma en wilde hij vanwege de warmte toch een verkoelende duik nemen in het Nieuwe Knaal. Diepte van het kanaal is maximaal ca. 2.1 meter.

Hou a.u.b. je reactie bij je .Slaat totaal de plank mis Edwards !!! .Je gezwam slaat werkelijk nergends op.Het kanaal is 7 m diep. Nabestaande veel sterkte.

@punt-uit op zondag 29 juli 2018 om 10:39:

De enige die hier elke keer onzin uitkraamt ben jij met je gezwam.
Beter is om rekening te houden met gevoelens van betrokkenen.

Sterkte voor alle nabestaanden

@puntuit op zondag 29 juli 2018 om 12:29:

nog steeds geen andere naam kunnen bedenken minkukel!

Inmiddels bekend wie het is.. Sterkte aan de nabestaande :'(

Rust zacht.. sterkte voor alle nabestaande

@Helmonder op zondag 29 juli 2018 om 12:28:

Ga maar eens een praatje maken met een binnenvaartschipper. Waarom zou je een diepte nodig hebben van 7 meter terwijl een 500-tons beladen (binnen)vaartschip ca. 2 meter diepgang heeft. Als je de aanleg van deze kanaalomleiding zou hebben gevolgd had je beter geweten.

Rust zacht maatje

sterkte voor de nabestaande

Staan nergens te lezen dat hij overleden is hoor, dus waarom op de zaken vooruit lopen?

Rip soufian. Je gaat gemist worden maatje

Omg is toch niet die marokkaanse toch?

R.i.p Souf

Update 2:
De man die zaterdagavond in het kanaal terecht kwam (zie hierboven), is om het leven gekomen door zelfdoding. Dat liet de persvoorlichtster van de politie ons vanochtend desgevraagd weten. Zoals te doen gebruikelijk doet de politie daarover verder geen mededelingen.

Denk jij aan zelfdoding of maak je je zorgen om iemand anders? Je kunt anoniem bellen en chatten met de zelfmoordpreventielijn 113 via 0900 – 0113 en/of https://www.113.nl/.

Rust zacht souf

Sterkte voor alle nabestaanden en betrokkenen

Jacqueline Geelink

Pater rust zacht

????????

Rust zacht!????

Miranda van Kilsdonk

Beste mensen,

Omdat er allerlei spookverhalen rondgaan wil ik een aantal dingen rechtzetten. Er is in geen geval sprake dat mijn vriend op enige manier zijn polsen of hals DOOR heeft gesneden.

Wij hebben tevergeefs een aantal pogingen gedaan om hem uit het water te redden maar dat heeft helaas niet mogen baten. Hij is dan ook om het leven gekomen als gevolg van verdrinking.

Ik zou het heel erg op prijs stellen dat wanneer jullie je woorden kiezen, dit in ieder geval uit respect voor de nabestaanden, eerst te checken en na te gaan of het klopt wat je zegt. Ik hoop dat je begrijpt dat bovenstaande misvattingen en geruchten voor ons erg pijnlijk zijn om te horen.

Bedankt voor jullie aandacht.

Rust zacht ???????? Heel veel sterkte voor de nabestaanden en familieleden en vrienden

Sterkte voor de nabestaanden

Sylvia van den Berg

de beste stuurlui staan nog altijd aan wal…………. steeds weer!

Sterkte voor de na bestaande????

Rust zacht en sterkte voor de nabestaanden

Ik denk eerder een misdrijf dan zelfmoord maar diegene die het de wereld heeft ingebrachtt dat om zelfmoord gaat moet zelf maar zichzelf 3x snijden dat is simpelweg niet logisch bij de eersre pols is het onmogelijk om nog een keer in je andere arm/ pols te snijde ik denk dat de zelfmoord zogenaamd in scene is gezet. Daarbij was de tijdstip volkome onlogisch om zoiets te doen. Souf was een soldaat dus van zelfmoord ga ik niet uit

Ongeloofelijk om dit te horen verder vind ik het maar raar dat de politie weinig over deze zaak heeft uitgesproken. Maar die zullen wel waarschijnlijk weten dat er meer speelt

Ik wens de familie en nabestaanden veel sterkte toe

Allah rahmoe
Souf

@Samantha Gerrits op maandag 30 juli 2018 om 11:40:
Heel triest dat het zo moest aflopen. Gecondoleerd en heel veel sterkte toegewenst! ????

@Lies op maandag 30 juli 2018 om 11:46:
Dat is wel heel erg lomp als je zegt dat de beste stuurlui aan wal staan! Zoals je kon lezen zijn vrienden en daarna brandweermannen uit Helmond en Den Bosch in het water gedoken om hem te redden. Die bleven dus ECHT niet op de wal staan. ????

Allereerst heel veel sterkte voor de nabestaanden !!!

Maar toch nog even voor meneer de kanaalkenner die dit topic gebruikt voor off-topic gezwets…
@ Edwards :de diepgang van de kanaal-omleiding is (met het oog op de toekomst verwachte grotere schepen tot 2,70m diepgang) echt wel dieper dan 2,10 meter in de vaargeul ! Dit zit minimaal rond de 3 meter met pieken tot 4 meter plus.

Dus het lijkt er op dat je zelf de ontwikkeling van de omleiding niet zo goed gevolgd hebt….

Sterkte voor de nabestaanden vreselijk !

Ja het was souf uit het haagje, Marokkaanse jongen die pater als bijnaam werd genoemd.

Zelfmoord lijkt me stug daar is hij totaal het type niet voor. Ik denk dit een soort van afleidingsmanoeuvre is geweest naar buiten toe. Er zijn echter 2 opties. Combinatie van drugs/drank die tot het noodlottig ongeval leiden met verdrinking als mogelijkheid. Maar hoe de fuck laat je iemand zomaar verdrinken en grijp je niet in??? Dat kan ik me niet voorstellen.

Ik ga meer in het verhaal van een zeer betrouwbare persoon die aangaf dat er ruzie is ontstaan en dat hij doelbewust in het water is gekomen met alle Gevolgen van dien.

Zelfmoord is not done in de islamcultuur dus dat kan als een Broodje aap verhaal de prullenbak in. Zelf studeer ik psychology en de tijdstippen van gevonden en aankomst hulp lijken meer aan te sturen op een misdrijf waarbij de betrokkene persoon overstuur de hulpdiensten inschakelde.

Hoe dan ook dit blijft een triest verhaal wat tot de Bodem moet worden uitgezocht. Sterkte!

Sterkte voor de familie en nabestaanden
Weer een jong persoon uit het leven gegrepen.
De zoveelste uit helmond binnen korte tijd

@ Helmonder, er staan altijd veel broodje aap verhalen op fora, maar die van jouw wint vandaag. Het juiste woord is Psychologie en in ieder cultuur komt helaas zelfmoord voor.

Dit kan geen zelfdoding zijn.. en dat weten de betrokkenen ook wel….. met 2? of meerdere personen iemand eruit halen, hoe is het dan is godsnaam mogelijk dat die persoon weer er terug in springt ???? Ja dat is mogelijk mits het beter was dat die erin MOEST.. duwtje? onder dwang? S. kon niet zwemmen dat was algemeen bekend.. Betrokkenen in paniek geraakt na het “duwtje” ???? en dan komt het mooiste. WIE heeft het verhaal polsen en keel doorgesneden de wereld in geholpen he ? nou?? waren dat de betrokkenen niet zelf????!!!! De waarheid zal komen.. denk voortaan maar na als jullie aan de zuip gaan want dan komen de praatjes en gevoelens wel naar boven

Maakt het wat uit? De knul is dood en de familie in rouw en jullie hier zitten het nest te bevuilen.
Shukran!

Wat is het leven toch raar, ene keer ben je er ander x niet. Hij kwam altijd boodschappen doen bij ons . Rustige jongen leek het altyd vrolijk gezicht. Plots ben je er dan niet meer binnen paar seconde is het voorbij en ben je voorgoed verdwenen.

Wens de familie veel sterkte

Rust zacht Souffian ,????

Mohammed Chaib

Maakt het uit? Alleen als je een beetje empatisch vermogen hebt begrijp je dan iedereen een moeder heeft (alle sterkte voor haar en de rest van de nabestaanden) maar zijn moeder moet de waarheid weten wat die avond heeft plaatsgevonden. Maar het meest frapante is dat de politie zich maar een keer heeft over uitgelaten en ze beweren dat het om zelf doding gaat maar ik geloof heilig dat er meer speelt maar t wordt van alle kanten leugens de wereld ingebracht misschien dat de politie zich express stil houdt om escalaties te voorkomen

Hij woon in een appartement tegenover de watertoren. Niet in het haagje.

@Helmonder op maandag 30 juli 2018 om 17:18:

Jij studeert psychologie? Wanneer begint voor jou de eerste les?

Om even recht te trekken wat er hier onder allemaal wordt gespeculeerd, ik ben er heilig van overtuigd dat er geen enkele sprake zal zijn van een misdrijf.

Mijn nichtje, (vriendin van Souf) Is kapot van wat er is gebeurd. Ondanks dat ze wel eens ruzie hadden, konden ze echt niet zonder elkaar. Heel helmond weet hoe het in elkaar stak, Soef was geen makkelijke jongen en wilde door te dwingen Samantha onder de duim krijgen. 9 v/d 10 keer gehoorzaamde zij ook nog en ze deed alles voor hem. Ik durf mijn handen in het vuur te steken, dat mijn nichtje nooit van haar leven haar Souf voorgoed uit haar leven zou willen laten verdwijnen. Echter was Souf gewoon al een paar dagen aan de alcohol, waar Samantha geen enkele invloed meer op had, en ik denk dat hij dit bij zijn volle verstand waarschijnlijk ook niet had gedaan.

Wat zijn familie hieronder reageert, over moord en dit en dat is enkel en puur alleen omdat Soef niet naar de hemel gaat als hij zelfmoord heeft gepleegd. Ik snap voor hen dat het lastig is te accepteren, maar jullie zouden toch er aan

@Priscilla op woensdag 1 augustus 2018 om 11:32:

Ik ben de echte Priscilla, ik weet niet wie er zo leuk is om deze reactie onder mijn naam er op te zetten, maar ik was het zelf niet!!!!!!!!!

Priscilla DE ECHTE!!!!!

Het is een heftig log aan het worden als ik de reacties zo lees 🙁

@Twanneman op woensdag 1 augustus 2018 om 12:51:

Het is aan het weblog om hier een eind aan te maken. Gewoon afsluiten, want in naam van iemand anders uiting geven aan “wat je denkt te weten”, kan echt niet.

Zieke reacties. Discussie sluiten!!!

Oke dus stel hij is zelf het water in gesprongen wel of niet in combinatie met alcohol waarom haal je hem dan niet uit het water of doe je tenminste een poging als je alle liefs voor hem over hebt??? Dat snap ik gewoon niet en vind ik heel vreemd.

Je laat je geliefde toch immers niet zomaar verdrinken zonder iets van poging te hebben ondernomen om hem uit het water te krijgen ???

Me neef

@brompot op woensdag 1 augustus 2018 om 14:24:

blijkbaar interesseert het de redactie van de weblog niet wat er gebeurt. Of er zit iemand behoorlijk te slapen.

Familie, samantha en vrienden gecondoleerd, heel veel sterkte morgen, de komende dagen, weken en ….
Hoe het precies is gegaan zullen we nooit weten, het resultaat helaas wel. 🙁

dagen aan de alcohol? mensen inclusief ik hebben hem 1 dag van te voren nog gezien stelletje imbecielen. Familie wilt niet dat hij zelfmoord heeft gepleegd daarom reageren ze zo. Ziekelijke geest dat je bent..De waarheid zal komen!!