Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.230 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Bij een bromfietscontrole gisteravond schreef de politie 20 bekeuringen uit. Die controle werd gehouden van 18.45 tot 20.10 uur bij het station Brouwhuis aan de Deltaweg. De politie had 4 motorrijders die zorgde voor de aanvoer van de overwegend jeugdige bestuurders.
In totaal controleerde de politie 29 brom- en snorfietsen in die anderhalf uur. Er werden 11 bekeuringen gegeven voor de overschrijding van de constructiesnelheid. Bij een dergelijke controle vorig jaar november werden 17 van de 25 gecontroleerde bromfietsers verbaliseerd.
Wijkagent Francisca Kamphuis maakte onderstaande foto.

2 reacties:

Aanvulling:
De politie laat verder nog weten dat deze bromfietscontrole mede werd gehouden naar aanleiding van klachten van buurtbewoners.
De brom- en snorfietsen werden gecontroleerd op de juistheid van documenten en de technische staat van het voertuig. Er werden dus 20 bekeuringen geschreven. Daarvan 11 stuks voor het overschrijden van de maximum snelheid en 5 voor het niet gebruiken van de juiste rijbaan. Verder steeds 1 voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs, voor het niet dragen van de helmband, voor het rijden zonder rijbewijs en voor het onverzekerd rijden.
De landelijke prioriteiten bij een dergelijke controle zijn de zogenaamde HELMGRAS-feiten: het dragen van de HELM, Gordel, rijden door Rood licht, Alcohol en Snelheid. Juist door dit soort overtredingen vallen namelijk veel verkeersslachtoffers.

Beantwoorden

Alleen bekeuren?
Waarom niet gelijk vernietigen als ze te hard lopen en de rest afvoeren tot ze hun rijbewijs en/of verzekering hebben geregeld.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *