Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.217 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

De Nationale Voorleesdagen beginnen dit jaar komende woensdag met het Nationale Voorleesontbijt. Op basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven wordt aan de jongste kinderen voorgelezen. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Het is dus erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen.
Het college van burgemeester en wethouders en de gemeentesecretaris dragen dit initiatief een warm hart toe en gaan woensdagochtend op een aantal plaatsen voorlezen:

  • Burgemeester Elly Blanksma gaat om 08.45 uur voorlezen bij Kinderopvang “t Skooltje’ aan de Boerhaavelaan 42
  • Wethouder Margreet de Leeuw gaat om 08.30 uur voorlezen op basisschool ‘Mondomijn’ aan de Abendonk 17
  • Wethouder Nathalie van der Zanden gaat om 08.30 uur voorlezen op basisschool Silvester/Bernadette aan de Dahliastraat 2
  • Wethouder Yvonne van Mierlo gaat om 09.15 uur voorlezen bij Kinderopvang ‘Pukkendam’ aan de Wevestraat 64a
  • Wethouder Frans Stienen gaat om 08.30 uur voorlezen op basisschool ’t Hout aan de Mahoniehoutstraat 13
  • Wethouder Erik de Vries gaat om 09.00 uur voorlezen op basisschool ‘De Vuurvogel’ aan de Prins Karelstraat 127
  • Wethouder Paul Smeulders gaat om 08.30 uur voorlezen bij ‘De Zwengel’, school voor speciaal onderwijs, aan de Brevierpad 1
  • Gemeentesecretaris Alwin ter Voert gaat om 08.15 uur voorlezen bij Kinderopvang ‘Westwijzer’ aan de Cortenbachstraat 70

In de reacties hieronder staan updates.

5 reacties:

Update 1:
Burgemeester, wethouders en gemeentesecretaris lazen voor
Zoals hierboven aangekondigd, begonnen de Nationale Voorleesdagen 2015 vanochtend met het voorlezen aan kinderen door het college van burgemeester en wethouders en de gemeentesecretaris op een aantal plaatsen.
“Wat is voorlezen toch leuk!” liet wethouder Nathalie van der Zanden (die groep 3 van de Basisschool Silvester Bernadette voorlas) naderhand weten. Wethouder Paul Smeulders las voor met Helmond Sport-spelers Kevin Visser en Roel van de Sande op De Zwengel. Wethouder Yvonne van Mierlo las in Stiphout voor uit “Boer Boris gaat naar zee” aan de kinderen van Pukkendam, de Lindt en de Trudoschool.
Onderstaande foto van de voorlezende burgemeester Elly Blanksma bij Kinderopvang “t Skooltje’, werd gemaakt door PressVisuals.com.

Beantwoorden

Wat een prachtige foto.

Beantwoorden

Update 2:
Ook 4 spelers van Helmond Sport lazen vanochtend voor
Spelers van het eerste van Helmond Sport lazen vanmorgen voor aan leerlingen van speciaal onderwijs de Zwengel en kindcentrum Alvermanneke van Spring Kinderopvang tijdens het Nationaal Voorleesontbijt.
Leerlingen van de Zwengel zijn onder de indruk als Helmond Sport-spelers Kevin Visser en Roel van de Sande aan het voorlezen zijn. “Ik denk dat wij als spelers een voorbeeld kunnen zijn voor leerlingen”, vertelt Kevin Visser. “Lezen is belangrijk en het is dan ook mooi om te zien dat dit zo goed wordt ontvangen”, vult Roel van de Sande aan. Samen met wethouder Paul Smeulders lazen zij voor.op deze school voor leerlingen met een psychiatrische problematiek. Carie van der Kruijs, leerkracht van de Zwengel: “Wij doen mee aan het Nationaal Voorleesontbijt omdat we als school voor speciaal onderwijs ook graag gewoon willen zijn en met activiteiten meedoen die andere scholen en kindcentra ook doen. Met deze activiteit vangen we 3 vliegen in 1 klap: gezondheid, leren en sportiviteit!”
Bij Spring Kinderopvang lazen Helmond Sport-spelers Lars Hutten en Jeffrey van Nuland voor bij kindcentrum Alvermanneke.
Harrie van der Zanden maakte onderstaande foto.

Beantwoorden

Blijft een held die Roel!

Beantwoorden

@Frank wat is er dan zo prachtig aan, die mand krentebollen of die troep op de grond?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *