Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.243 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
10reacties

Gisteren ontving burgemeester Elly Blanksma voor het eerst 18 diamanten echtparen in het Kasteel. Middels een uitgebreide lunch om daarmee gezamenlijk hun 60-jarige huwelijken te vieren.
Vorig jaar bracht de burgemeester bijna 50 bezoeken aan huis bij echtparen die hun 60-jarige huwelijk vierden. Het aantal Helmondse diamanten echtparen stijgt gestaag en daarom nam zij het initiatief voor het organiseren van 2 bijeenkomsten per jaar waarin zij de jubilerende echtparen verwelkomt in het Kasteel. Gisteren vond deze bijeenkomst voor het eerst plaats.
De echtparen werden via een rode loper opgevangen door een heuse lakei. Na een uitgebreide lunch met Blanksma werden de echtparen ook nog persoonlijk in het zonnetje gezet. Bovendien kregen de huwelijksjubilarissen een rondleiding in het Kasteel. Onze burgermoeder is verheugd: “Een 60-jarig huwelijk is natuurlijk ontzettend bijzonder. Ik vind het fijn om al deze echtparen op deze manier te kunnen ontmoeten. Zij verdienen de aandacht. Het Kasteel is hiervoor een perfecte plek: vrijdag werden er hier 2 huwelijken gesloten! Hopelijk bereiken zij net als deze 18 echtparen die prachtige mijlpaal. Het recept voor zo’n lang en gelukkig huwelijk werd mij vandaag weer verteld, namelijk ‘meer geven dan nemen.’ Dat is mooi.”
De volgende bijeenkomst vindt plaats in het najaar. Viert u in de tweede helft van 2019 uw 60-jarig huwelijksjubileum (voor de wet) en bent u nog niet uitgenodigd? Uw brief zal spoedig volgen zo verzekert onze burgemeester. Voor vragen kunt u per e-mail bij haar terecht via [email protected]
Knoops Fotografie was erbij en maakte de foto’s.

In een reactie hieronder staat een update.

10 reacties:

Update:

Beantwoorden

dat vijn ik nuaw kei skon

Beantwoorden
Piet van Seggelen

Al in 2015 maakte Ton Jacobs deze toepasselijke foto van een benkske in de kasteeltuin:

Beantwoorden

Onze burgemeester ontving weer diamanten echtparen in het kasteel
Burgemeester Elly Blanksma ontving vandaag voor de tweede keer dit jaar echtparen die dit jaar een 60-jarig huwelijksjubileum hebben. Haar eerste keer was in mei (zie helemaal bovenaan).
In het kasteel werden al deze paren ook dit maal weer persoonlijk in het zonnetje gezet. Blanksma: “Wat is het toch bijzonder om zo lang samen te zijn. We hebben een heerlijke brunch gehad met een prachtig muzikaal optreden van de 14-jarige Lidwien op haar cello.” In 2020 is haar volgende bijeenkomst met diamanten paren.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 8 november 2019 om 20:07:

Van harte gefeliciteerd alle bruidsparen ????❤️????

Beantwoorden

Mijn ouders waren enorm enthousiast. Echt een mooie traditie!

Beantwoorden

Van ❤te gefeliciteerd allemaal ????????????????????

Beantwoorden
Nicoline van Deursen

Geweldig dit en dat in het Kasteel. Poepchique. Heel goed bedacht door de burgemeester. Veel fijner voor de oudjes want die hebben op hun feestdag al heel erg veel en een burgemeester daar nog bij, is soms net te veel. Nu krijgen ze gewoon een tweede feestdag! En, met ALLE respect!, lekker efficiënt voor de burgemeester die natuurlijk wel meer te doen heeft dan alleen dergelijke huisbezoekjes.

Beantwoorden

Een pluim voor de gemeente!!

Beantwoorden

Mijn schoonouders hebben GENOTEN. Dank je wel gemeente voor deze bijzondere middag.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *