Buiten is het 11 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 90.312 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Gisteren ontving burgemeester Elly Blanksma voor het eerst 18 diamanten echtparen in het Kasteel. Middels een uitgebreide lunch om daarmee gezamenlijk hun 60-jarige huwelijken te vieren.
Vorig jaar bracht de burgemeester bijna 50 bezoeken aan huis bij echtparen die hun 60-jarige huwelijk vierden. Het aantal Helmondse diamanten echtparen stijgt gestaag en daarom nam zij het initiatief voor het organiseren van 2 bijeenkomsten per jaar waarin zij de jubilerende echtparen verwelkomt in het Kasteel. Gisteren vond deze bijeenkomst voor het eerst plaats.
De echtparen werden via een rode loper opgevangen door een heuse lakei. Na een uitgebreide lunch met Blanksma werden de echtparen ook nog persoonlijk in het zonnetje gezet. Bovendien kregen de huwelijksjubilarissen een rondleiding in het Kasteel. Onze burgermoeder is verheugd: “Een 60-jarig huwelijk is natuurlijk ontzettend bijzonder. Ik vind het fijn om al deze echtparen op deze manier te kunnen ontmoeten. Zij verdienen de aandacht. Het Kasteel is hiervoor een perfecte plek: vrijdag werden er hier 2 huwelijken gesloten! Hopelijk bereiken zij net als deze 18 echtparen die prachtige mijlpaal. Het recept voor zo’n lang en gelukkig huwelijk werd mij vandaag weer verteld, namelijk ‘meer geven dan nemen.’ Dat is mooi.”
De volgende bijeenkomst vindt plaats in het najaar. Viert u in de tweede helft van 2019 uw 60-jarig huwelijksjubileum (voor de wet) en bent u nog niet uitgenodigd? Uw brief zal spoedig volgen zo verzekert onze burgemeester. Voor vragen kunt u per e-mail bij ons terecht via [email protected]
Knoops Fotografie was erbij en maakte de foto’s.

In een reactie hieronder staat een update.

3 reacties:

Update:

Beantwoorden

dat vijn ik nuaw kei skon

Beantwoorden
Piet van Seggelen

Al in 2015 maakte Ton Jacobs deze toepasselijke foto van een benkske in de kasteeltuin:

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *