Buiten is het 7 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.262 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

Burgemeester Elly Blanksma heeft vandaag de eerste 2 Helmondse drugspanden dit jaar gesloten. Het betreft een woning aan de Branshoef in Brouwhuis die voor 3 maanden werd gesloten en een loods aan de Dorpsstraat in Stiphout werd voor 6 maanden gesloten. In beide panden is een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt.
De politie heeft begin november een onderzoek ingesteld bij deze panden. Zij trof bij het doorzoeken van de woning aan de Branshoef in totaal 93 hennepplanten aan en in de loods aan de Dorpsstraat een hoeveelheid van 12 hennepplanten. Hennep is als softdrugs aangewezen in lijst II van de Opiumwet. Softdrugs valt onder de verbodsbepalingen van artikel 3 van de Opiumwet.
De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van deze rapportages heeft zij de tijdelijke sluiting per brief aangekondigd bij de eigenaren van de betreffende panden. Deze hebben vervolgens hun zienswijzen ingediend, waarna de burgemeester een besluit geeft genomen.
De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde en het woon- en leefklimaat. Het besluit van de burgemeester is genomen op grond van het de ‘Beleidsregel handhavingsprotocol Opiumwet 13b Helmond 2016’.

5 reacties:

Goed werk allemaal oprollen die wietmannen

Beantwoorden

Goed werk

Beantwoorden
Jeanny Van de Bogaard

Goeie actie maar waarom
voor 93 planten 3 maanden en
voor 12 planten 6 maanden
Die logica snap ik niet helemaal

Beantwoorden

We weten niet waar in die straten die 2 panden staan. De politie gaf zojuist deze 2 foto’s bij hun berichtgeving over het sluiten van de 2 drugspanden.

Beantwoorden

Tjonge… Zijn al die 12 planten vernietigd of gewoon de groencontainer in geknipt.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *