Buiten is het 3 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.428 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

Burgemeester Elly Blanksma heeft vandaag een woning aan de Suytboulevard op Suytkade en een woning aan de Rijnlaan in Brouwhuis voor 3 maanden gesloten. In beide panden is een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt.
De politie had begin november een onderzoek ingesteld bij deze woningen. Zij trof bij het doorzoeken van de woning aan de Suytboulevard in totaal 483 hennepplanten aan en in de woning aan de Rijnlaan een hoeveelheid van 880 gram henneptoppen. Hennep is als softdrugs aangewezen in lijst II van de Opiumwet. Softdrugs valt onder de verbodsbepalingen van artikel 3 van de Opiumwet.
De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van deze rapportages heeft zij de sluiting per brief aangekondigd bij de eigenaren en bewoners van het betreffende panden. Deze hebben vervolgens hun zienswijzen ingediend, waarna de burgemeester een besluit geeft genomen.
De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde en het woon- en leefklimaat. Het besluit van de burgemeester is genomen op grond van het de ‘Beleidsregel handhavingsprotocol Opiumwet 13b Helmond 2016’.

7 reacties:

pf fine feestdagen je huis uit gezet

Beantwoorden

@Petra Slaats op woensdag 14 december 2016 om 13:42:

risico van “t vak”………….

Beantwoorden

Graag de planten ter beschikking stellen om in te zetten voor medicinaal gebruik oa thc olie.

Beantwoorden

Hele fijne feestdagen als ze ze niet hadden gepakt

Beantwoorden

Geen medelijden eigen schuld dikke bult

Beantwoorden

Ik hoop dat het een goed pak sneeuw geeft dit jaar, maar ja ze zullen al wel in een ander pand bezig zijn, want dit soort is NIET uit te roeien.

Beantwoorden

@Petra Slaats op woensdag 14 december 2016 om 13:42:

Wie zijn billen brand moet op de blaren zitten..

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *