Buiten is het 24 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.042 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Vanochtend heeft burgemeester Elly Blanksma een woning met bijbehorende erven aan de Lavendelheide in Brouwhuis voor 3 maanden gesloten. De politie had op maandag 4 april een onderzoek ingesteld bij de woning. Zij trof bij de controle van de woning een in werking zijnde hennepkwekerij met 480 hennepplanten aan.
Ook werden er voorwerpen aangetroffen die wijzen op professionaliteit van de hennepteelt, zoals assimilatielampen, transformatoren, koolstoffilters en temperatuurregelaars. De politie heeft die bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van de feiten en omstandigheden heeft zij besloten tot de tijdelijke sluiting. De sluiting, zo laat de gemeente weten, maakt een einde aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde en het woon- en leefklimaat.

6 reacties:

Dan ben ik benieuwd welk huis bij de lavendelheide bijbehorende erven heeft.. ik woon er zelf maar niks van gezien

Beantwoorden

@Tim op donderdag 19 mei 2022 om 09:01:

Bijbehorende erven kan ook gewoon het totale perceel zijn.

Beantwoorden

@Tim op donderdag 19 mei 2022 om 09:01:

Het kan natuurlijk dat je dat (nog) niet zag. Wellicht kun je de straat even doorlopen en kijken of er ergens op een voordeur een sticker is geplakt zoals hierboven afgebeeld. Als je wilt, maak je er 1 of meer foto’s van en mailt die naar [email protected] en dan zetten wij die er hieronder bij.

Beantwoorden

@Twanneman op donderdag 19 mei 2022 om 09:12:

Ah zo oke… Duidelijk!

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 19 mei 2022 om 09:14:

Ik ben nu aan het werk dus dat gaat niet lukken… Mocht ik er iets van zien dan zal ik het alsnog doen..

Beantwoorden

Gek toch, sluiting voor 3 maanden. Alsof het een bedrijf is.
Me dunkt dat de verantwoordelijken wel wat harder aangepakt mogen worden dan alleen dit. Een papieren maatregel.
Wat dacht u van beslag op alle bezit van alle betrokkenen. Dit kan dan bv ten gunste van armenzorg door gemeente terug de samenleving in.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *