Buiten is het 2 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.430 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Burgemeester Elly Blanksma heeft vandaag een woning aan de Eksterstraat voor 3 maanden gesloten en een magazijnruimte aan de Wolfstraat voor 6 maanden. In beide panden zijn hoeveelheden softdrugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik liggen. Daarnaast zijn er meerdere indicatoren aangetroffen die duiden op professionele drugshandel.
De politie heeft op dinsdag 7 juni een onderzoek ingesteld bij een woning aan de Eksterstraat in Helmond Noord. Zij trof bij het doorzoeken van de woning 215 hennepplanten aan. Vorig jaar op 22 september zijn in een magazijnruimte aan de Wolfstraat in de Binnenstad in het kader van een groot strafrechtelijk onderzoek 228 hennepplanten aangetroffen. Hennep is een plant die als softdrugs is aangewezen in lijst II van de Opiumwet (softdrugs) en valt onder de verbodsbepalingen van artikel 3 van de Opiumwet.
De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van deze rapportage heeft zij de sluiting per brief aangekondigd bij de eigenaren van het betreffende pand. Deze hebben vervolgens een zienswijze ingediend, waarna de burgemeester een besluit geeft genomen. De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde en het woon- en leefklimaat. Het besluit van de burgemeester is genomen op grond van het de ‘Beleidsregel handhavingsprotocol Opiumwet 13b Helmond 2016’.
Op grond van artikel 13b Opiumwet (Damoclesbeleid) is de burgemeester bevoegd bestuursdwang toe te passen indien in woningen of lokalen (dan wel in of op bij woningen of lokalen en daarbij behorende erven) verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn. Deze maatregel betekent dat de burgemeester een woning of lokaal en daarbij behorende erven mag sluiten en (indien aanwezig) een exploitatievergunning mag intrekken.
De beleidsregel is tot stand gekomen met inachtneming van de uitgangspunten van het landelijke drugsbeleid en in samenspraak met het Openbaar Ministerie en de politie. Samen zetten zij zich in voor een harde aanpak van handel in verdovende middelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *