Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.214 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Burgemeester Elly Blanksma heeft vandaag een woning aan de Dircxken van Meghenstraat in Mierlo-Hout voor de duur van 3 maanden laten sluiten. In de woning is een hoeveelheid harddrugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt. Daarnaast zijn er meerdere indicatoren aangetroffen die duiden op professionele drugshandel. Eerder deze maand werd in Helmond Oost ook een drugspand door haar gesloten.
De politie stelde op 12 januari een onderzoek in en trof bij het doorzoeken van die woning 42,46 gram cocaïne en 2998,04 gram gedroogde hennep aan. De politie rapporteerde haar bevindingen aan de burgemeester. Op basis van deze rapportage heeft zij de sluiting per brief aangekondigd bij de eigenaren van het betreffende pand. Die dienden  vervolgens een zienswijze in waarna de burgemeester een definitief besluit nam. Er is overgegaan tot sluiting van de woning om de openbare orde en het woon- en leefklimaat te beschermen. Het besluit van de burgemeester is genomen op grond van het de ‘Beleidsregel handhavingsprotocol Opiumwet 13b Helmond 2014’.
Op grond van artikel 13b Opiumwet (Damoclesbeleid) is de burgemeester bevoegd bestuursdwang toe te passen indien in woningen of lokalen (dan wel in of bij woningen of lokalen en daarbij behorende erven) verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn. Deze maatregel betekent dat de burgemeester een woning of lokaal en daarbij behorende erven mag sluiten en (indien aanwezig) een exploitatievergunning mag intrekken.
De beleidsregel is tot stand gekomen met inachtneming van de uitgangspunten van het landelijke drugsbeleid en in samenspraak met het Openbaar Ministerie en de politie. Samen met de gemeente zetten deze partijen zich in voor een harde aanpak van handel in verdovende middelen.

1 reactie:

Zojuist gaf de politie de onderstaande foto vrij van het verzegelde drugspand in de Dircxken van Meghenstraat in Mierlo-Hout:

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *