Buiten is het 4 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.267 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
19reacties

Vannacht werd de brandweer om 03.27 uur gealarmeerd voor een autobrand aan de Gooisehof in de Rijpelberg. Op een invalidenparkeerplaats bleek daar een personenbusje voor het vervoer van een gehandicapte in brand te staan. Het busje zou daar al enige tijd geparkeerd hebben gestaan.
Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend, de politie doet daar onderzoek naar. Het busje is door de brand verloren gegaan. Er raakte niemand bij deze autobrand gewond.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande 5 foto’s.

19 reacties:

Het is vreselijk en diep triest.

Beantwoorden

Dat ze niet van andermans spullen af kunnen blijven ????

Beantwoorden

Dat is triest blijf toch overal vanaf wat niet van jou is wat een leed wat je die mensen aandoet

Beantwoorden

Dat tuig beseft werkelijk niet hoeveel leed ze daarmee aanrichten ????

Beantwoorden
Jolanda Meulendijks

Wellicht weer tegendraads van me, maar dat tuig weet dus juist prima hoe dit werkt. en ook hoe zij keer op keer de dans ontspringen wanneer de politie ze al in de smiezen heeft. Oproep aan politie; ken uw pappenheimers, en zet uw mankracht in om deze personen “hinderlijk te volgen”. Dwz, no tolerance..zodra je iets waarneemt, voor verkeersovertreding; aanhouden boetes schrijven.
en meteen voor alles; geen legitimatie bij, grote mond..alles.klein beetje drugs bam..
Ook moeten naam en toenaam met foto in de bladen gepubliceerd van alle veroordeelden.Daar heeft gemeenschap recht op. Dit soort mensen moet weten dat ze “bekend”zijn en in de gaten gehouden worden.
‘k snap dat het politiek gevoelig ligt bij linkse deugders,maar het mag wel iets meer in voordele van normale burgers in dit land!

Beantwoorden

Ok, ik ga geen vrienden maken nu en ik ben daarom bewust even anoniem vandaag.
Bovenstaande reacties lopen uiteen van ‘Standaard tekst oh wat erug’ tot ‘dat tuig’. Allemaal heel begrijpelijk natuurlijk.

Laat ik voorop stellen dat ik het volkomen niet eens ben met deze actie en het verwerpelijk vind.
Maar zoals velen van jullie al wel aan voelen komen, er volgt een maar, een grote maar….

Maar, dat tuig is waarschijnlijk niet wat velen denken tuig dat in het voorbij gaan even een gehandicapten voertuig in de fik zetten maar eerder een (directe) buurtgenoot die zich blijkbaar ergens kapot aan heeft lopen ergeren. Diezelfde persoon heeft waarschijnlijk ook geweten dat er ‘gewoon’ een camera hangt en zal waarschijnlijk ook wel rekening mee hebben gehouden.Waaraan kan iemand zich ergeren?
Nou, een parkeerprobleem bijvoorbeeld, er is in deze hoek van de Rijpel geen stoeptegel te vinden waar geen auto geparkeerd staat en dat lijdt wel eens tot overlast, want ja, je zult maar niet voor je eigen raam geparkeerd staan, drama toch? Maar wat heeft een parkeerprobleem nu in hemelsnaam met een gehandicapten bus te maken? Nou, zoals velen van de reageerders hier ook wel zullen weten wordt deze zelfde parkeerplaats zeer regelmatig ook gebruikt voor klus doeleinden, dan staat de gehandicapten bus dus niet waar deze moet staan (ja, eis van de gemeente) maar bij iemand anders voor zijn raam. De parkeerplaats zelf wordt dan gebruikt om een bepaald type auto op te knappen, een type die ook met regelmaat in veelvoud in dezelfde buurt geparkeerd staat.

Nogmaals, het is en blijft verwerpelijk, dom en een typische tokkie volk actie maar hé, welkom in Helmond, welkom in de Rijpel.

(ok, laat de bagger maar komen)

Beantwoorden

Wat ik me afvraag, is dit ook daadwerkelijk een invalide bus? Of is het een gewone bus die verkeerd geparkeerd staat en dat wel vaker doet? De sportwielen, trekhaak en donkergetinte ruiten maken dat verhaal nogal twijfelachtig….dat zijn niet echt rolstoelbus accessoires…

Beantwoorden

@a. noniem op dinsdag 6 augustus 2019 om 11:22:

ik denk dat jij het weleens bij het rechte eind kunt hebben. Ik zou dus maar eens in de buurt gaan rondneuzen!! In ruim 25 jaar is er niets veranderd daar in de Rijpel. Toen woonden er ook al Helmondse Tokkies. Zal nooit iets worden…..

Beantwoorden

@A noniem, snap dat je anoniem doet. Wel komt je redenering behoorlijk uit de verf. Maar of parkeerprobleem een motivatie kan zijn ?
Deze parkeerplek is speciaal extra aangelegd voor de gehandicapte(mens met beperking) en ook op kenteken…dus frustratie daarover, zo die al bestond,is volledig onterecht. Omdat dit soort actie ook volledig van padje is, valt het niet uit te sluiten…
Overigens staat die straat inderdaad vol met geparkeerde voertuigen.
Maar dat mensen dan zoiets gaan doen ?
Ik mag hopen dat politie enig aanknopingpunt gaat hebben en alszodanig gaat optreden.
Wanneer de overheid ,die geweld monopolie niet voor niets heeft, dit nalaat, ontstaan er ongewenste situaties…Zo is ooit in dit soort chaos de maffia ontstaan; mensen of groepen gaan t zelf wel oplossen..
Gezien alle genoemde, vooral ook in jouwe bijdrage, zullen weinig “verdachten”over blijven…ook wat al genoemd werd; Helmonds…tokkie wijst in die richting..

Beantwoorden

Ow wat erg
Dat ze gvd met hun poten van mensen zn spullen afblijven

Beantwoorden

De buitenkant van de bus zegt niets over de binnenkant van de bus. In twijfel trekken of het wel of geen invalidevoertuig is? Ja dat is het wel! Discusie opgang brengen dat deze bus soms elders stond? Zinloos. De eigenaar is een goede vriend van mij. Een man met hart van goud en niemand weet of kan voelen wat er in hem omgaat.

De branstichter had de bus denk ik gratis mogen hebben als hij de handicaps er ook bij had genomen. Niets is altijd zoals men denkt dat het is.

Het is diep triest dat er mensen zijn die dit kunnen doen. Zonder enige vorm van Berouw. Gewoon vanuit lust gevoelens of wrok. De persoon die dit heeft gedaan, je bent in mijn ogen een laffaard, een stuk stront, niet meer waard als een zak vuilnis.

Eenieder die weet wie de dader is kan zich melden. Er loopt een beloning van €500.= aan ledverlichting als met deze info de dader wordt opgepakt. Met de gegevens wordt annoniem omgegaan.

Beantwoorden

Fking LIT

Beantwoorden

@a. noniem op dinsdag 6 augustus 2019 om 11:22:

@a. noniem op dinsdag 6 augustus 2019 om 11:22:

Heb jij een glazen bol dat jij weet dat er sprake is van een buurtgenoot? Zoniet dan is mijn advies om geen onzin te praten en zo ja je te melden bij de politie als jij wel weet wie hier achter zit.

Beantwoorden

@Gertjan,

je boosheid in je laatste reactie is nu net wat ik adresseer.
Ik roep dit niet omdat ik een glazen bol heb maar omdat ik in mijn eigen directe omgeving bekend ben met de reacties van ‘mensen’ op gehandicapten en de ‘voordeeltjes’ die men dan heeft. (ik hoop dat ik niet uit hoef te gaan leggen dat de gebruikte quote tekentjes voor eufemisme staat).
Ik heb van dichtbij meegemaakt dat iemand eindelijk na JAREN!! discussie met de gemeente een ‘eigen’ parkeerplek kreeg en vervolgens maanden lang gepest is door buurtgenoten. Denk aan een auto zo parkeren dat het ‘voordeel’ al snel verdwijnt, krassen op de auto, poep en andere vuiligheid.
Zoals je zegt, pak de bus, maar pak ook de handicap. Dit is dus helemaal niet de discussie.

Bekijk het eens anders; welke randdebiel van een wanna be crimineel zoekt nu net deze bus om zijn lusten bot te vieren, net die bus waar net die camera hangt, er zijn voldoende andere objecten in Helmond, in de wijk, in dezelfde straat te vinden om in de fik te zetten als je daar een harde plasser van kunt krijgen, nee, we pakke voor de TWEEDE keer deze bus. Of is iedereen alweer vergeten dat er niet heel lang geleden toevallig op dezelfde plek een paar containers de hens in zijn gegaan. Waarschijnlijk is het toen niet gelukt om dit over te laten slaan naar net die geparkeerde bus. Sorry, ik geloof niet in dit soort toeval. Dus ja, ik kijk in mijn glazen bol en roep dat het iemand is die heel dichtbij is. En roepen dat de bus niet op andere plekken geparkeerd stond of deze discussie proberen dood te maken door te zeggen dat de eigenaar een hart van goud heeft. Ik geloof het direct maar dat neemt niet weg dat ANDERS DENKENDEN dit anders zien. Ik heb met regelmaat gezien dat de bus anders geparkeerd stond en vroeg me toen al af hoe lang dit goed kon gaan juist omdat ik heel bekend ben met het traject om zo’n parkeerplek te krijgen en de regels die daarbij horen.

Beantwoorden

Wat zijn jullie nou allemaal voor zwetsers,het is niet eens zeker dat het is aangestoken,en mocht het wel zo zijn wat maakt het dan uit wat voor object of voertuig dit is,er moet helemaal niets worden aangestoken,onderscheid maken tussen een gewone bus of invalide bus tjeeminee wat kort door de bocht,dadelijk word er ook nog verteld dat hij de verkeerde kleur zou hebben.

Beantwoorden

Deze bus was toch behoorlijk aangestoken hoor.
Maar voor de rest speculeren we er hier met elkaar op los, en dat we daarbij woede of emoties voelen en zelfs voeden, dat is dan maar zo.

Ik hoop dat de dader(s) zich gaan melden.

Beantwoorden

Er zijn weer diverse speculaties.

” Never judge somebody or something from the outside wirhout knowing about the inside”.

Daar zit het probleem

Beantwoorden

@Gertjan op dinsdag 13 augustus 2019 om 12:50:

Vaag! Zo’n commentaar kun je onder bijna elk topic zetten. Het zegt helemaal niks. Doe niet net of je meer weet, maar zeg wat je weet!

Zo’n reactie kan ik ook geven:
Jij weet er helemaal niks van. Ik wel want mijn buurvrouw woonde ooit in de Rijpel en ik heb bepaalde gaven en ik ben een vrouw, dus ik weet het beter, dus ik heb gelijk. 🙂

Beantwoorden

Als eigenaar lees ik deze berichten met dubbele gevoelens, @a. noniem kom eens lang, het is duidelijk dat je frustraties hebt jegens mij, het gaat me wel ver dat je de kliko brand kenmerkt als een mislukte poging. Dit zou kunnen betekenen dat je meer weet? Ik ga uit van het goede van je, waarbij enkele van je uitspraken aannames zijn, die je als frustraties weergeeft. Graag ga ik open het gesprek aan.

@ Bert, op basis van een trekhaak, om velgen en donkere ramen zou de auto niet van iemand met een beperking kunnen zijn? Waarom zou ik mijn hobby, het hebben van een mooie auto niet kunnen voortzetten. Ter info, de velgen horen bij de uitvoering en zijn standaard, donkere ramen hebben een medische achtergrond namelijk lichtgevoeligheid, en en trekhaak omdat ik geen rotzooi in de auto wil, maar met de aanhanger naar de milieustraat ga.

@ jet, graag hoor ik van je wie de dader is, peuleschilletje gezien je skills

Verder wil ik graag de mensen bedanken die ons geholpen, en gesteund hebben rondom de brand.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *