Buiten is het 23 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 112.580 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

9 reacties:

Misschien is de kluis geplaatst door de postcodeloterij die de prijs coronaproof afleverde. 🙂

Beantwoorden

Update 1:
Buurtbewoners hoorden eerder op de avond een harde knal, maar zouden pas na een uur of 2 (rond 22.30 uur) de politie gebeld hebben. Het lijkt erop dat de kluis van een voertuig is afgevallen. Op de klinkers lijken mogelijke sporen van die val te zien.
Om de aangetroffen kluis mee te nemen, riep de politie de brandweer op. Maar zij kregen de loodzware kluis niet opgetild. Daarom werd een autobergingsbedrijf ingeschakeld die de kluis middels een door de politie aangebrachte spanband wel op de takelwagen kregen. Die is vervolgens naar het politiebureau in Eindhoven gebracht voor onderzoek.
Harrie Fotografie maakte ook de onderstaande foto’s.

Beantwoorden

De stort is dicht en dat kost geld 😝

Beantwoorden
Karin van der Werff

Update 2:
De kluis waarschijnlijk gestolen door 2 jongens
De gisteravond aangetroffen kluis is waarschijnlijk gestolen uit een opslagloods aan de Europaweg een paar honderd meter verderop. Dat zou zijn gebeurd door 2 jongens met een rolkar.
Toen de kluis op de Oranjelaan van de rolkar viel, hebben enkele mensen geprobeerd de jongens te helpen om het loodzware voorwerp (dat onherkenbaar was door een zeil dat erover heen lag) weer op de rolkar te krijgen. Toen dat niet lukte zouden de jongens gezegd hebben dat ze later terug zouden komen om het op te halen.
Wat er in de kluis zit? Horeca-ondernemer Bjorn van de Brug, die de betreffende loods huurt, weet het niet zo liet hij het ED weten. “Hij is niet van mij. Hij stond er al toen we het pand gingen huren in 2014. Ik heb dat een paar keer bij de pandeigenaren gemeld, maar er is nooit iemand voor gekomen.”

Beantwoorden

🙄
Wat een bijzonder onwaarschijnlijk verhaal hr. van de Brug.😲

😂😂😂😂😂😂

Maar het heeft in ieder geval weer de landelijke pers gehaald

Beantwoorden

Onlangs sprak ik de horeca-ondernemer. Hij verwachtte dat de horeca weer zou kunnen opstarten op 1 maart jl. Het gaat iets langer duren Bjorn. Zal wel juni worden.

Beantwoorden

Interessant en geloofwaardig verhaal. Een reconstructie:
Twee jongens hebben eerst het alarm uitgeschakeld (Dhr. v.d. Brug zijn kostbare spulletjes zijn natuurlijk alleen verzekerd als er een alarm op de loods zit) en toen ingebroken. Daar zien ze kast met de ‘rug’ tegen de muur staan. Voorover kantelen gaat niet; de deur van dek kluis zit in de weg. Met vereende krachten schuiven ze de kluis van de muur. Vervolgens hebben daar met z’n tweeën de kluis op de rolkar geplaatst. Terwijl de één de kluis omhoog hield schoof de ander de rolkar onder de kluis. Samen legden ze de kluis goed op de rolkar zodat de kluis er niet af kan vallen. Nog samen even de kluis afdekken met een zeil en ze kunnen gaan lopen.
Helaas konden ze de rolkar niet meer houden en viel de kluis op straat, midden in de Oranjelaan, korte zijde evenwijdig aan de looproute door de Oranjelaan, precies met de deur naar boven.

Ze proberen de kluis weer op de rolkar te krijgen. Ze hebben daarbij zoveel kracht / energie verloren dat ze dezelfde massa in de Oranjelaan niet meer op de rolkar kregen, ook niet met hulp van omstanders. Gelukkig was het nog geen 21.00 uur anders hadden ze geen helemaal geen hulp gehad.
Toen ze met z’n allen kracht aan het uitoefenen waren op de kluis kwam niemand van de omstanders op het idee om te vragen bijvoorbeeld:
“Wat zijn we aan ‘t tillen?”
“Als we het zeil eraf halen misschien meer grip?”
Mochten ze het wel gevraagd hebben dan is het natuurlijk logisch dat je met een kluis op een rolkar door de Oranjelaan rijdt. En het kan natuurlijk ook een diepvrieskist vol met ingevroren kippenpoten zijn; wat dat is ook zwaar.

De kluis is intussen zo zwaar geworden (“… ik moet er zelf om lachen … “) dat er een takelwagen aan te pas moet komen om de kluis op te takelen.
Gelukkig; de weg is weer vrij voor het verkeer.

Beantwoorden

@Stapper op zondag 7 maart 2021 om 10:00:

Ja, en ook nog, de kluis stond al vanaf begin huur (2014) in zijn pand, en nu wilde hij hem zonder te weten wat er in zat laten afvoeren.
Als de kluis bij begin huur er al in stond, zou hij toch mogen blijven staan bij beëindigen van het contract lijkt me, en als ik hem dan zou moeten verwijderen zou ik hem zeker toch openslijpen.

Beantwoorden

Er komt een moment dat de overheid stopt met de steunmaatregelen. Dan vallen ook de horecazaken met bosjes om. En dan ligt er pardoes een lege kluis op straat. Bjorn heeft de kluis al sinds 2014 niet zien staan. Vreemd verhaal.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *