Buiten is het 32 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.272 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
12reacties

Het college van burgemeester en wethouders legt voortaan elk jaar een wijkbezoek af aan elke Helmondse wijk. Tot nu toe bleef dit wijkbezoek beperkt tot eens per 4 jaar (1 keer per collegeperiode). Nu wordt dat geïntensiveerd naar een jaarlijks wijkbezoek. Elke maand komt er een wijk aan de beurt.
Onlangs is er een evaluatie gehouden van het wijkgericht werken in Helmond. Daaruit bleek dat de bezoeken erg gewaardeerd worden. Bij de evaluatie is door zowel de wijkraden als door het college van burgemeester en wethouders de wens uitgesproken dat deze bezoeken vaker mogen plaatsvinden. Daarom zal het college vanaf september elke maand een wijk bezoeken.
De doelstelling van het wijkbezoek is om als college zichtbaar in de wijken aanwezig te zijn, snel en laagdrempelig bereikbaar te zijn voor inwoners, een luisterend oor te bieden en beter te weten wat er in de wijken speelt. Daarnaast vindt B&W dat de wijkbezoeken bijdragen aan het versterken van de communicatielijnen tussen wijkraden, wijkbewoners en gemeente.
Bij de wijkbezoeken wordt uitgegaan van de volgende uitgangspunten:

  1. Eenmaal per maand op dinsdag van 15.00 uur tot 17.00 uur wordt een wijk bezocht, in juli en augustus vinden er geen wijkbezoeken plaats i.v.m. de zomervakantie
  2. In samenspraak met de wijkraad wordt het programma van het bezoek opgesteld
  3. Naast de wijkraden worden ook (buurt)verenigingen, buurtpreventieprojecten en bewonersinitiatieven betrokken bij het wijkbezoek
  4. In principe is het gehele college van B&W aanwezig bij de wijkbezoeken, maar minimaal de wijkwethouder, wethouder wijkgericht werken en eventuele projectwethouder(s)
  5. Het bezoek wordt afgesloten in het wijkhuis, waarbij de gelegenheid bestaat voor inwoners om in gesprek te gaan met het college van B&W

De nieuwe aanpak is in het voorjaar besproken met de wijkraden en zij hebben er enthousiast op gereageerd.
De gemeente zal (in samenwerking met de wijkraden) bekendheid geven aan de collegebezoeken. Dat gebeurt onder andere via de wijkbladen, Twitter en Facebook, de digitale nieuwsbrief van de gemeente en met posters op strategische punten in de wijk. Het schema van de wijkbezoeken (pdf) waarop te zien is wanneer welke wijk wordt bezocht. dat schema loopt tot februari 2018. Zoals bekend gaat wethouder Yvonne van Mierlo stoppen. Wie er de eerstkomende keer in Stiphout-Warande (waarvan zij de wijkwethouder is) in haar plaats bij zal zijn, is nog niet bekend.

In een update hieronder een nieuw schema.

12 reacties:

Gohh…. Laat ik nou denken dat het vrij normaal is om je werkgebied regelmatig te bezoeken. Get off your high horse zou ik zeggen.
Ik hoop dat men wel gaat luisteren naar de meningen en inbreng van de Helmondse burgers in de wijken zelf

Beantwoorden

Zal tijd worden ook, ik moet ook elke dag naar mijn werkplek

Beantwoorden

Het schema van de wijkbezoeken is op een aantal punten gewijzigd.
Hierbij het nieuwe schema (pdf).

Beantwoorden

Wijkbezoek B&W aan de Binnenstad op dinsdag 10 november
Dinsdag 10 november is het eerste jaarlijkse wijkbezoek van B&W aan de Binnenstad. Tussen 15.00 en 16.30 uur gaan de burgemeester en wethouders in gesprek met de wijkraad over de ontwikkelingen, problemen en kansen in de wijk. Ook wordt een aantal locaties in de wijk bezocht.
Tevens willen ze met de wijkbewoners zelf praten. Om van hen te horen wat ze van hun wijk vinden. Waar ben je trots op? Welke zaken verdienen extra aandacht? Waar loop je tegenaan en wat kan de gemeente in jouw ogen doen? Van 16.30 tot 17.00 uur kun je binnenlopen bij Buurthuis ’t Huukske aan het Willem Beringsplein 88 (ingang Jan Stevensstraat) om met de burgemeester en haar wethouders in gesprek te gaan over jouw wijk. De koffie en thee staan daar dan klaar.
Zoals in het bovenstaande topic al genoemd, blijft B&W graag goed op de hoogte van wat er in de Helmondse wijken gebeurt. Daarom wordt elke wijk in de stad jaarlijks door het college van B&W bezocht. Vorige week dinsdag bezochten ze de wijk Stiphout-Warande waarvan wethouder Jos van Bree de nieuwe wijkwethouder is. Hieronder een foto-impressie van die middag.

Beantwoorden

Zoiets moeten ze in de zomer doen als het tuig op straat hangt.

Beantwoorden

Vandaag het wijkbezoek van B&W aan de Leonardusbuurt:

Beantwoorden

Waar ik opgegroeid ben, op skool heb gezeten,misdienaar, klaarover ben geweest, en 2 maal het paastoernooi heb gewonnen met de Leonardus Skool!

Dierbare herinneringen!!!

Beantwoorden

Leonardus ai ai ai ai!! ( voor de insiders jaren 70)
Kampioenuh!!!! 😉

Beantwoorden

moet me even wat van het hart en is zeker off-topic!

Maar wie maakt toch altijd die kiekjes; begint al met foto van het voltallige college op het bankje, waarom kunnen alle voeten er niet volledig op?
Aan de bovenkant is er voldoende ruimte, dus kijk eerst eens goed door je lens.
Dat is respect voor je onderwerp als fotograaf.

Beantwoorden

@fotomens op woensdag 11 november 2015 om 10:24:

Alle foto’s bij dit onderwerp komen van de gemeente. De foto helemaal bovenaan werd gemaakt door Pressvisuals.com en wie de andere foto’s maakten weten we niet.
Wellicht wil jij een keer op de weblog laten zien hoe het beter kan? Mail dan even naar [email protected]

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 11 november 2015 om 10:35:

zo is het!! Fotomens laat zien wat je kunt en ga niet – zoals zo dikwijls en zovelen – aan de kant commentaar leveren! Fotograferen of fotograferen, dat is ook een “kunst”! Wellicht zien we binnenkort foto’s van ene Fotomens!

Beantwoorden

Zoete herinneringen aan de Leonarduswijk. Ik woonde er niet, enkele van mijn vrienden en vriendinnen wel. Héél leuke herinneringen aan het Patronaat, Con Brio en de dansavonden in het Patronaat, naast de school en De Smulhoek!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *