Buiten is het 7 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 109.655 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

10reacties

Zoals elk jaar krijgen alle mantelzorgers in Helmond een cadeautje voor hun inzet voor hulpbehoevende inwoners uit onze stad. Verleende jij dit jaar 3 maanden of meer (intensief en meer dan gebruikelijke) mantelzorg aan een Helmonder? Dan kun je (ook als je buiten Helmond woont) deze blijk van waardering aanvragen.
Volwassen mantelzorgers mogen kiezen uit een cadeaubon van 70 euro of dat geldbedrag. Ben je jonger dan 18 jaar dan krijg je een Gift Card Pathé van 40 euro. Op 1 woonadres kunnen meerdere mantelzorgers zo’n waardering ontvangen.
Dat mantelzorgcompliment 2022 dien je vóór 1 november zelf aan te vragen. Je vult daartoe je gegevens in op dit formulier voor volwassen mantelzorgers of dit formulier voor jonge mantelzorgers. van de LEVgroep.
Dit cadeau telt niet mee bij je inkomen en heeft geen gevolgen voor een eventuele uitkering, zorgtoeslag of huurtoeslag. Het geldbedrag telt wel mee als boedelbestanddeel bij de VTLB-berekening in een schuldsaneringstraject.

In de reacties hieronder een update.

10 reacties:

Ben eigenlijk wel benieuwd hoeveel mensen hier gebruik van maken.

Beantwoorden

@Mark op dinsdag 20 september 2022 om 18:05:

Hieronder als update een tabel met de aantallen die LEV Helmond verstrekte:

  2020     2021    
Aantal cadeaubonnen volwassen mantelzorgers 773      938     
Aantal keer geldbedrag volwassen mantelzorgers 3.002      3.111     
Aantal cadeaubonnen jonge mantelzorgers 283      328     
 Totaal aantal aanvragen  4.058      4.377     
Beantwoorden

Toch wel veel dus, had ik niet verwacht. Hoe toets je zoiets he.

Beantwoorden

@Mark op woensdag 21 september 2022 om 15:43:

Dat zijn er echt veel. Mooi dat er zoveel mantelzorgers in Helmond zijn en dat die worden gewaardeerd door de gemeente. Dat mag ook wel eens gezegd worden..

Beantwoorden

Helaas voor mij voorbij.. 🥺 beiden ouders zijn er niet meer. Goed idee om de mantelzorgers in het zonnetje te zetten.

Beantwoorden

Mantelzorgers zijn goud waard, zijn van harte en soms drempelsoverwinnend lief voor een ander. Het zit in ons om de ander hoog te achten en lief te hebben. Het doet de ander goed, zo ook jezelf.
Nu ook een kritische noot over deze overheidsactie en de LEV-aanpak: Dus ik moet m’n eigen waardering aanvragen? Bovendien: Zo creëer ik betaald werk voor een LEV-medewerker? Wat een zakelijke en dure aanpak. Kunnen we dit niet veel beter achterwege laten? Ik waardeer mijzelf wel om mijn inzet voor de ander. Bovendien, en in goed Duits, ‘Gott vergelt’s’.

Beantwoorden

Wellicht interessant voor een aantal lezers:

Het Uitvoeringsbesluit mantelzorgwaardering Helmond toekenningsperiode 2022 (pdf) dat 2 dagen geleden werd gepubliceerd.

Beantwoorden

Ter info: dit is de laatste week dat je als mantelzorger het mantelzorgcompliment 2022 aan kunt vragen.

Beantwoorden

Ik wil dit graag voor iemand anders aanvragen, kan dat ook?

Beantwoorden

@Gea op donderdag 27 oktober 2022 om 17:29:

Ik ben bang dat dat niet gaat. Maar ik zou voor de zekerheid morgen even snel naar Harriette Klabbers van de LEVgroep bellen. Haar telefoonnummer is 0492 – 598989 of 06 – 4860 4504. Dan weet je het zeker.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *