Buiten is het 17 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.609 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

Helmondse mantelzorgers worden met een cadeautje in het zonnetje gezet voor hun inzet voor anderen. De gemeente Helmond en het Steunpunt Mantelzorg starten daarvoor een waarderingsactie.
Zorg jij als mantelzorger voor iemand die langdurig ziek is of een beperking heeft of ken je een mantelzorger? Vul dan de cadeaubon in die in weekblad De Loop van volgende week vrijdag staat. De aangemelde mantelzorger krijgt dan een mooie attentie: een bon voor theater Speelhuis, het Gemeentemuseum, de Cacaofabriek, een bloemenbon, een VVV cadeaubon of een bioscoopbon. In 2011 was er ook een waarderingsactie voor mantelzorgers. Toen werden er bijna 600 attenties vergeven.
‘Mantelzorgers zetten zich belangeloos in voor een naaste’, zegt wethouder Zorg en Welzijn, Margreet de Leeuw. ‘Het zorgen voor een ander kost vaak enorm veel tijd en energie en het grijpt behoorlijk in je eigen leven in. Omdat mantelzorgers altijd voor een ander klaarstaan, geven wij hen dit extraatje!’
Donderdag 13 maart is er bij het Steunpunt Mantelzorg een bijeenkomst. Daar reikt wethouder De Leeuw persoonlijk aan 15 mantelzorgers de eerste attenties uit.
Het Steunpunt Mantelzorg geeft onder andere informatie, voorlichting, advies, begeleiding en emotionele steun aan mantelzorgers. Ook verzorgt het Steunpunt cursussen en organiseert zij het Mantelzorgcafé en bijeenkomsten voor mantelzorgers.

4 reacties:

Nou daar zullen ze blij mee zijn, ze kunnen vaak niet weg maar tja.

Beantwoorden

Meer mantelzorgers in beeld door waarderingsactie
Het Steunpunt Mantelzorg heeft inmiddels bijna 300 aanvragen voor dit extraatje ontvangen. Een erg mooi resultaat vindt het Steunpunt. Maar deze organisatie is vooral blij met de registratie van ruim 140 nieuwe mantelzorgers in 2 weken tijd. Dit is het voorlopige resultaat van bovenstaande waarderingsactie voor Helmondse mantelzorgers. Tot en met vrijdag 11 april kunnen mantelzorgers de cadeaubon uit huis-aan-huisblad De Loop van 14 maart nog inleveren.
Mantelzorgers waarderen de kleine attentie die hen in het zonnetje zet. Een greep uit de reacties: ‘Eigenlijk vind ik het heel vanzelfsprekend wat ik doe. Maar ik vind deze actie wel heel erg fijn!’, ‘Ik dacht.. ik ga die bon even ophalen, maar dat ik zoveel persoonlijke aandacht kreeg, had ik niet verwacht!’, ‘Kunnen we samen een keer naar de bioscoop; daar zijn we járen niet meer naartoe geweest.’

Beantwoorden

Uit handen van wethouder Margreet de Leeuw ontvingen de eerste mantelzorgers 3 weken geleden een cadeautje:

Beantwoorden

Ruim 200 nieuwe mantelzorgers bij Steunpunt Mantelzorg
Door de bovenstaande waarderingsactie van het Steunpunt Mantelzorg en de gemeente Helmond hebben zich ruim 200 nieuwe mantelzorgers gemeld bij het Steunpunt. In totaal heeft het Steunpunt Mantelzorg (LEVgroep) bijna 400 aanvragen voor het extraatje ontvangen. Het steunpunt is vooral blij met de registratie van de nieuwe mantelzorgers, zo laat de gemeente weten.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *