Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.149 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Na controles van het Peelland Interventie Team (PIT) heeft burgemeester Elly Blanksma met ingang van afgelopen vrijdag 12 januari de Drank- en Horecavergunning en exploitatievergunning ingetrokken van Café Zalencentrum De Herberg in de Molenstraat. Bij de controles zijn verschillende overtredingen geconstateerd. Het intrekken van de vergunningen betekent dat de horecaonderneming na 12 januari 2018 gesloten moet zijn.
Zonder geldende horecavergunningen mag een horecaonderneming niet open zijn. De onderneming mag pas weer open als er een nieuwe Drank- en Horecavergunning en exploitatievergunning verleend is. De aanvrager kan de huidige maar ook een nieuwe ondernemer zijn.
De vergunningen zijn ingetrokken omdat tot 2 keer toe geconstateerd is dat er geen leidinggevende in de zaak aanwezig was. Conform het Handhavingsprotocol Horeca ontving de eigenaar van De Herberg hiervoor een waarschuwing. De eigenaar kreeg de mogelijkheid om meerdere leidinggevenden op de vergunning bij te schrijven, maar maakte daar geen gebruik van. Na de tweede constatering zijn de vergunningen ingetrokken. Tegen de intrekking is bezwaar aangetekend. Verder werd bij de controles van het PIT een dronken barman aangetroffen en was er sprake van illegaal gokken.

0 reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *