Buiten is het 17 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.549 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
10reacties

CDA-raadslid Angelique Raaijmakers-van de Pol stopt in maart 2018 als er nieuwe gemeenteraadsverkiezingen zijn. Dat liet ze vanochtend weten via haar Facebookpagina. Sinds 16 maart 2006 is zij raadslid voor het CDA, een vierde periode als raadslid gaat er dus niet van komen.
Ze is klaar met de politiek, klaar met het dualistisch denken. De politiek is volgens haar een en al dualistisch denken, partij-denken, debatten aangaan en tegenstellingen uitvergroten. Daar heeft ze last van en daarom vindt ze dat ze dat het politieke werk niet meer doen. Want “ik ben juist niet klaar met de liefde, de zachtheid, wat is goed voor de mens, wat is goed voor mijzelf, echte gesprekken.”
De mensen in de politiek krijgen weinig complimenten maar wel veel commentaar. “Politiek, verbeteringen voor de samenleving hebben nog steeds mijn passie. Raadsleden en burgemeesters en wethouders hebben nog mijn respect. Het is een vak, beste mensen, uitgevoerd met de beste bedoelingen” aldus de 48-jarige Raaijmakers uit Dierdonk.

10 reacties:

Het trieste is dat veel van de ‘collega’ raadsleden en wethouders haar zullen missen als kiespijn. Continu dat betweterige toontje,overal tegenaan bemoeien zonder een beetje kennis van zaken. Zeg je iets wat haar niet zint dan krijg je een block op Twitter. En tja, als je dualisme al niet begrijpt, dan heb je weinig te zoeken in de raad.

Beantwoorden

Verbaasd dat hier zoveel aandacht aan besteed wordt.
De spelregels van het CDA zeggen dat je maximaal 3 periodes = 12 jaren op een bepaalde positie mag zitten, dus dan einde oefening. Ja Jan Roefs heeft voor zichzelf een uitzonderingspositie gecreëerd door als laatste op de lijst te gaan staan en vervolgens met voorkeur gekozen te worden, wellicht is dat ook een optie voor mw. Raaijmakers?
En ja ben dus uiterst benieuwd wie het CDA nu naar voren gaat schuiven?

Beantwoorden
een kritische Helmonder

Jammer, een gemis voor Helmond. Ik heb niets met het CDA. Maar ze is wel een goed en betrokken raadslid. Respect voor deze dame.

Beantwoorden

@een kritische Helmonder op vrijdag 6 januari 2017 om 19:16:

Ik kan het me eigenlijk niet voorstellen van misschien wel het meest hardwerkende raadslid van Helmond.
Maar als dat wel waar is, dan is het wel heel erg triest dat ze met zoveel drogredenen, drama en bombarie haar afscheid ruim een jaar van te voren aankondigt. Wat valt ze dan door de mand zeg!

Beantwoorden

Ik neem aan dat dit afscheid van de politiek ook betekent dat zij geen aspiraties heeft om wethouder te worden. Je kunt van haar vinden wat je wil, maar ze heeft wel drie periodes naar beste vermogen getracht haar rol als raadslid te vervullen. Het is makkelijk kritiek te hebben vanaf de zijlijn en nu te gaan natrappen, maar erg fatsoenlijk is het niet.

Angelique ik wens je alle goeds. We mogen het dan niet eens zijn over je analyse van de politiek, maar mijn respect heb je wel.

Beantwoorden

Dag samen,

Bedankt voor de reactie. Kritische Helmonder, ik wil gewoonweg niet meer. Het is goed zo. Komend jaar starten de voorbereiden voor maart 2018 en ik heb voor de start van die gesprekken zelf gekozen om redenen zoals ik ze op facebook aangegeven heb. Frans, kennen wij elkaar? Ik denk het niet maar ik wens je een goed 2017. Ik wens jullie allemaal een fijn 2017 🙂
Michiel , ik heb inderdaad nooit geen andere aspiraties gehad dan het zijn van raadslid, daar lag mijn passie en niet bij het fractievoorzitter e/o wethouder zijn.

We zien elkaar nog wel ergens in Helmond want inderdaad ik stop alleen als raadslid en meer ook niet 😉 maar blijf gelukkig een trots inwoner van onze stad 🙂

Hartelijke groet,
Angelique

Beantwoorden
Angelique Raaijmakers- v.d. Pol

@Angelique Raaijmakers- v.d. Pol op zondag 8 januari 2017 om 12:02:

Dat is ook weer opgehelderd, ik vond het al een vreemde regel. Netjes dat u uw derde periode gewoon afmaakt. Want dat lijkt niet me niet altijd gemakkelijk als je er eigenlijk klaar mee bent.

Beantwoorden

@Angelique Raaijmakers- v.d. Pol op zondag 8 januari 2017 om 12:02:

Ik wil toch even terugkomen op uw antwoord. Ik las gisteravond in de krant dat de heer Vleeshouwers (de voorzitter van uw partij) zei dat het een ongeschreven regel bij uw partij is om te stoppen na 12 jaar. De kritische Helmonder had dus gewoon gelijk toen hij die CDA-spelregel benoemde!
Waarom zegt u dat niet gewoon? Waarom moet u met veel bombarie aankondigen dat het om iets principieels gaat dat u stopt. Nee, de reden dat u stopt is gewoon omdat u van van uw eigen partij moet stoppen omdat u 12 jaar voor hen in de gemeenteraad zat. Dat is de reden! Of is dat te weinig dramatisch?
U zult het wel weer recht proberen te praten of er omheen te praten zoals u deed, maar voor mij zakt u heel zwaar door de mand. Door praatjes als van u verliezen veel andere mensen hun geloof in u, uw partij, andere politici en de politiek. En dat vind ik ergerlijk, want daarvoor is het te belangrijk!

Beantwoorden

Dag Tineke T.,

Het is toch echt zoals ik het verteld heb. Eerst is de verkiezing van de lijsttrekker en dan starten de gesprekken met alle raadsleden en overige geintereseerden dus nieuwe raadsleden. Ik heb mijn eigen keuze gemaakt die totaal niet beinvloed is door wel of geen ongeschreven regel. En als u denkt dat dat niet de reden is dan mag dat uiteraard 🙂 U durft te stellen tegen mij…door de praatjes van u etc. . Ik durf te stellen dat iemand die mij al langer volgt op facebook e/o persoonlijk kent weet dat elk woord zoals ik het geschreven heb op mijn facebook-artikel passend is bij de ontwikkeling die ik als mens de afgelopen tijd doorgemaakt heb. U zegt ook… daarvoor is het te belangrijk… en dat deel ik met u en daarom dat ik toch nog even reageer. En Tineke T…. het maakt verder niet uit, ik stop net als anderen en er komen weer nieuwe mensen voor terug. Prima!

Vriendelijke groet,
Angelique

Beantwoorden

@Angelique op donderdag 2 februari 2017 om 13:22:

Omdat ik geen Facebook meer heb, gisteravond bij een vriendin gekeken. Wij zagen daar nergens staan dat je na 12 jaar moest stoppen, maar misschien keken we niet goed.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *