Buiten is het 22 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 94.804 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

De rechtbank Oost-Brabant veroordeelt een 33-jarige Helmonder tot 67 dagen gevangenisstraf en een taakstraf van 90 uur. De man veroorzaakte een ontploffing in zijn appartement waarbij zijn dochtertje zwaargewond had kunnen raken. Bovendien had hij hennep en illegale wapens in bezit.
De verdachte bekende dat hij in maart vorig jaar in een kast op een slaapkamer in zijn appartement in Eindhoven een aantal keukenmachines had staan waarin hij stoffen aan het mengen was. De verdachte was aan het experimenteren met onder andere theepoeder. Toen hij een licht ontvlambare vloeistof aan het mengsel toevoegde, kwamen er dampen vrij die in de beperkte ruimte van de kast een explosief gasmengsel vormden. Door vonken die ontstonden door het in- en uitschakelen van de keukenmachines ontplofte dit gasmengsel. De ruit en een deel van het kozijn werd uit de gevel van het appartement geslagen en enkele binnendeuren vlogen uit de sponning. Volgens de rechtbank veroorzaakte de verdachte gevaar voor zwaar lichamelijk letsel door brandbare stoffen en chemicaliën te mengen. Zijn dochtertje lag in een naastgelegen slaapkamer en had door delen van de deuren geraakt kunnen worden.
In het appartement trof de politie bovendien 130 gram hennep, een boksbeugel en een stroomstootwapen aan.
De rechtbank weegt bij het bepalen van de straf mee dat de verdachte een ontploffing heeft veroorzaakt waardoor veel schade in en rondom de woning is ontstaan. De man mag van geluk spreken dat niemand gewond is geraakt. Hij heeft zijn jonge dochtertje aan serieuze risico’s blootgesteld door onbekommerd te experimenteren met brandbare stoffen en chemicaliën. Bovendien is het zorgelijk dat de man hennep en wapens aanwezig had in het appartement waar zijn dochter verbleef. Verder weegt mee dat de man eerder is veroordeeld voor onder meer een drugsdelict.

De volledige uitspraak van de rechtbank.

1 reactie:

duidelijk zo’n aso figuur die door het jarenlange pamperbeleid meent dat alles gewoon kan, en dat je met intimidatie en agressie en geweld een mooi netto inkomen kunt vergaren naast je “recht” op uitkeringen en toeslagen van de linkse zieligheidsindustrie .
Ik mis volledig de financiele aanpak; de man is duidelijk met een winstoogmerk bezig geweest met illegale praktijken. Neem die winst dan af! Deze kerel is al eerder veroordeeld, denk je nou echt dat dit ooit nog goed gaat komen?
Debiele is dat door bovengenoemd faalhandhaven dit soort mongolen meervoudige modaal bestedingpatroon kunnen handhaven.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *