Buiten is het 7 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.464 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een 28-jarige man uit Dreumel (Gelderland) veroordeeld voor het plegen van ontucht met zijn minderjarige stiefdochter in Helmond. De man krijgt een gevangenisstraf van 9 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk.
De man had een relatie met de moeder van het meisje en pleegde eind 2013 meerdere keren ontucht met het destijds 12/13-jarige slachtoffer. Ook moest zij toekijken terwijl de man seksuele handelingen bij zichzelf verrichtte. Dit gebeurde allemaal in de woning van de moeder in Helmond. Een paar dagen na het laatste incident vertelde het meisje alles aan haar moeder. Haar moeder deed vervolgens aangifte bij de politie.
Bij het bepalen van de straf weegt de rechtbank mee dat de man het meisje en haar moeder veel leed heeft aangedaan en het vertrouwen van hen ernstig heeft beschaamd. Zeer kwalijk is dat de man, die een relatie had met de moeder, het meisje heeft misbruikt in haar woning waar zij zich veilig en geborgen zou moeten kunnen voelen. De rechtbank legt een deel van de celstraf voorwaardelijk op om de man ervan te weerhouden opnieuw strafbare feiten te plegen.
De volledige uitspraak van de rechtbank.

1 reactie:

9 maanden maar liefst, poeh poeh.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *