Buiten is het 21 graden, binnen zit al 15 jaar šŸ˜»

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.044 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 41-jarige vrouw uit Helmond veroordeeld voor mensenhandel. Ze krijgt een gevangenisstraf van 8 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De vrouw moet het slachtoffer ook een schadevergoeding betalen van 1500 euro.
De vrouw bracht een destijds 17-jarig minderjarig en sterk beĆÆnvloedbaar meisje in de prostitutie en heeft daar een aantal maanden financieel van geprofiteerd. Zo plaatste de vrouw een seksadvertentie voor het slachtoffer op internet en verstrekte ze haar condooms. De vrouw bracht het meisje verschillende keren van en naar een prostitutieplek en bewoog het meisje haar verdiensten af te staan.
De rechtbank rekent het de vrouw zwaar aan dat zij misbruik maakte van een jong en kwetsbaar meisje terwijl zij wist van haar kwetsbare positie. Daar komt bij dat de vrouw zegt eerder zelf slachtoffer te zijn geweest van seksueel geweld en slachtoffer te zijn geweest van een loverboy. Dit heeft haar niet belet een minderjarige tot prostitutie aan te zetten. De rechtbank houdt ook rekening met de problemen die de vrouw zelf in haar leven heeft ondervonden en neemt het advies van de reclassering over dat zij moet worden behandeld voor haar problematiek. De rechtbank legt de behandeling als bijzondere voorwaarde op. De Officier van Justitie eiste 2 weken geleden minder: 6 maanden celstraf waarvan 4 voorwaardelijk.
De rechtbank heeft in deze zaak ook een klant van het slachtoffer veroordeeld. Een 41-jarige man uit Deurne werd veroordeeld voor het plegen van ontucht. De rechtbank legde hem een gevangenisstraf van 90 dagen op, waarvan 89 dagen voorwaardelijk en een taakstraf van 100 uur. Daarnaast moet hij het slachtoffer een schadevergoeding betalen van 500 euro. Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank er rekening mee gehouden dat de man niet eerder is veroordeeld en dat de ontucht inmiddels meer dan 3 jaar geleden gepleegd is. Daarnaast heeft de man openheid van zaken gegeven, ziet hij de ernst van wat hij heeft gedaan in en toonde hij oprecht berouw.

3 reacties:

Wat een straf pfffff

Beantwoorden
Monique Van der Heijden

Flutstraf.

Beantwoorden

Zo is het, Ria en Monique. Met haar achtergrond en kennis had het best wat meer mogen zijn. Ze is en was niets beter dan wat een loverboy doet!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *