Buiten is het 3 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.838 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

John Wolbers en Frans Oosterbosch van het in 2008 failliet gegane Helmondse bedrijf Easy Life zijn via de Hoge Raad definitief veroordeeld tot hun celstraffen. Deze week besloot deze hoogste rechter in Nederland hun veroordelingen wegens verduistering in ieder geval in stand te houden en moet Oosterbosch 4,5 jaar de cel in en Wolbers 3,5 jaar. Mark Teurlings, de advocaat die Oosterbosch bijstaat, gaat nu bekijken wat de juridische mogelijkheden nog zijn bij onder meer het Europese hof.
De 2 directeuren-grootaandeelhouders Wolbers en Oosterbosch waren tegen hun veroordeling uit 2015 in cassatie gegaan bij de Hoge Raad. Daar wordt gekeken of bij rechtbank en het hof het procesverloop goed is gegaan, er wordt daarbij niet meer inhoudelijk naar een zaak gekeken.
Easy Life was, op papier althans, sinds 2005 een beleggingsfonds in Amerikaanse levensverzekeringen. Harry Mens dacht dat dit een solide product was, zie dit inmiddels beroemde filmpje:

In de praktijk deed het vooral dienst als eindeloze pinautomaat voor de bestuurders van het fonds. In september 2008 viel de politie bij Easy Life binnen en werden 4 (ex-)directeuren aangehouden op verdenking van een miljoenenfraude van 33 miljoen euro. Een maand later wordt Easy Life failliet verklaard.
In april 2012 worden de 4 directeuren van het bedrijf veroordeeld voor oplichting en deelname aan een criminele organisatie. Anders dan aan de plusminus 500 beleggers was beloofd, werd maar een klein deel van 42 miljoen euro inleg geïnvesteerd. Aan de beleggers werd niet verteld dat van hun geld huizen, bedrijfspanden en dure auto’s werden gekocht. “De verdachten hebben de schijn van succesvol handelen gewekt. Een groot deel van de inleg werd echter gebruikt om hun luxueuze levensstijl te betalen. Er was sprake van een piramidespel. Easy Life was een criminele organisatie”, aldus de rechter. Wolbers en Oosterbosch krijgen ieder 4,5 jaar celstraf. De medeverdachten Frits Rijnaard en Henk van de Vondervoort kregen respectievelijk 1 en 2 jaar gevangenisstraf.
In november 2015 werden Oosterbosch en Wolbers in hoger beroep wederom veroordeeld. Ze kregen celstraffen opgelegd van respectievelijk 4,5 jaar en 3,5 jaar.

In de reacties hieronder staat een update.

5 reacties:

levens lang kaal plukken die boeven

Beantwoorden

Witte boorden criminaliteit !!!!!!!!!!!!!!

4,5 en 5,5 veel te weinig minstens 20 jaar zonder strafvermindering.

Beantwoorden

Update:
Ex-topman Helmondse Easy Life opgepakt ivm grote faillissementsfraude
De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) heeft de voormalige directeur John Wolbers (44) van het Helmondse Easy Life aangehouden in een strafrechtelijk onderzoek naar grootschalige faillissementsfraude. De FIOD doorzocht 3 woningen in Den Haag en 1 in Vlaardingen. Gelijktijdig werden een woning in Duitsland en een bedrijfspand op Curaçao doorzocht. Er is beslag gelegd op onder meer exclusieve auto’s, contant geld en horloges.
Wolbers was directielid van dit investeringsfonds dat belegde in levensverzekeringen. Zowel het fonds als Wolbers zijn in 2008 failliet verklaard. Curatoren kunnen een aanzienlijk deel van de inleg in het fonds niet terugvinden. Het vermoeden is dat Wolbers zichzelf heeft verrijkt met de ingelegd gelden. Beleggers zijn hierdoor voor vele tientallen miljoenen euro’s benadeeld. In het artikel helemaal bovenaan lees je meer daarover.
Ondanks het faillissement lijkt verdachte over voldoende vermogen te beschikken om er een luxueus leven op na te houden. Hiervoor maakt hij vermoedelijk gebruik van verhullende constructies met buitenlandse vennootschappen. De FIOD is het strafrechtelijk onderzoek gestart na een melding van de curator.
Bij het doorzoeken van de 4 Nederlandse woningen heeft de FIOD beslag gelegd op 5 auto’s waaronder een Mercedes AMG GT C, een Porsche 911 Targa 4 GTS en een Nissan GTR (zie de foto’s hieronder). Daarnaast is beslag gelegd op bijna 66 duizend euro contant geld, dure horloges, bitcoinwallets en digitale en fysieke administratie. In Duitsland en op Curaçao is beslag gelegd op een administratie.
Bijna 9 jaar geleden ontkende Wolbers overigens nog alle aantijgingen bij het tv-programma Pauw & Witteman, als je wilt kun je dat nog even terugkijken.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 25 oktober 2018 om 16:43:

Goedzo, die oplichter alles afpakken.. dat heeft ie wel verdiend ????

Beantwoorden

Hier pakte ze hem in zijn Ferrari aantal jaar terug.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *