Buiten is het 17 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.126 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 29-jarige man uit Helmond veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Hij bedreigde diverse slachtoffers, hield ze enige tijd gevangen en beroofde een aantal van hen van onder meer hun geld. Een 25-jarige Helmonder krijgt 2 jaar celstraf, waarvan 1 jaar voorwaardelijk, voor zijn aandeel in 2 van die zaken. Een 39-jarige man uit Eindhoven was bij een soortgelijke zaak en 2 winkeldiefstallen betrokken en krijgt een celstraf van 240 dagen, waarvan 69 dagen voorwaardelijk.

De Helmonders spraken in november 2019 een man aan op een parkeerplaats langs de A270 bij Nuenen; ze bedreigden het slachtoffer en pakten zijn autosleutels af. Vervolgens dwongen ze de man in zijn auto te gaan zitten en reden ze met hem naar verschillende pinautomaten waar de man geld moest opnemen. De tweede keer dat het slachtoffer moest pinnen, rende hij weg. De verdachten haalden hem in, pakten hem vast en 1 van de verdachten sloeg hem met een fles op zijn hoofd. Terwijl het slachtoffer op de grond lag, ging 1 van de verdachten op zijn hoofd staan en dreigde ‘zijn kop kapot te maken’.
In september 2019 beroofden deze verdachten in Helmond een andere man. Ze pakten de portemonnee met inhoud en autosleutels van dit slachtoffer af en dwongen hem in zijn eigen bestelbusje mee te rijden naar verschillende pinautomaten en winkels. Het slachtoffer werd urenlang vastgehouden in het busje en in een woning.
Diezelfde maand sloeg de 29-jarige Helmonder ook toe met de Eindhovenaar. Ze pakten de sleutels en telefoon van een man af en dwongen hem 78 euro over te maken naar een bankrekening. Vervolgens moest het slachtoffer meerijden naar een pinautomaat. Onderweg zei 1 van de verdachten dat hij ‘blij moest zijn dat hij niet kapot werd gestoken of geschoten’.
De 29-jarige verdachte lokte in november 2019 een vierde slachtoffer naar een woning in Helmond. In de woning waren, naast de verdachte, ook anderen aanwezig. Ze pakten het slachtoffer vast, gingen dicht om hem heen staan en dwongen hem 70 euro af te geven.

Bij het bepalen van de straffen houdt de rechtbank er rekening mee dat de Helmonders in ieder geval 1 van hun slachtoffers doelbewust uitkozen. Dit ging om een bezoeker van een homo-ontmoetingsplaats in Nuenen. Ze dachten dat deze man uit angst voor ontdekking geen aangifte zou doen. Het baart de rechtbank grote zorgen dat de verdachten zo berekenend te werk gingen. Voor alle verdachten geldt dat ze alleen uit waren op geld om te kunnen voorzien in hun drugsverslaving. De 29-jarige verdachte had een sturende rol in het geheel. De rechtbank neemt het hem bovendien kwalijk dat hij een deel van de delicten blijft ontkennen en aantoonbaar leugenachtig verklaarde. Ook is hij eerder veroordeeld voor soortgelijke delicten. De 25-jarige Helmonder gaf al in een vroeg stadium van het opsporingsonderzoek openheid van zaken. De rechtbank weegt dit in het voordeel van deze verdachte mee.

De rechtbank legt bij alle verdachten een deels voorwaardelijke celstraf op en koppelt daar een aantal bijzondere voorwaarden aan. Zo moet de 29-jarige Helmonder zich klinisch laten opnemen in een zorginstelling, aansluitend meewerken aan begeleid wonen en krijgt hij een drugs- en alcoholverbod. De andere Helmonder moet zich ook laten opnemen in een zorginstelling en meewerken aan alcohol- en drugscontroles. Daarnaast krijgt hij een meldplicht bij de reclassering. De Eindhovenaar moet deelnemen aan gedragsinterventies, een behandeling door de verslavingszorg, begeleid wonen en ook krijgt hij een drugsverbod. Tot slot moet hij naast deze celstraf nog 2 weken cel uitzitten van een eerder voorwaardelijk opgelegde straf.

6 reacties:

Nou nou, wat een straf weer.
Een gevaar voor de samenleving deze “gasten”.
Als ik rechter was….

Beantwoorden

@Twanneman op donderdag 12 november 2020 om 14:49:

ja, Twanneman, misschien kwamen ze er dan niet zo genadig van af. Ik had vroeger een vriend, die wist wel raad met zulke gasten. Er waren er genoeg die alleen al bij het horen van zijn naam in hun broek begonnen te schijten!

Beantwoorden

Komen er weer makkelijk van af dat ruig
Mannen op parkeerplaats Vaarle lastig vallen. Homo ontmoetingsplaats .het is daar in de avond link
Paar jaar geleden nog iemand vermoord
Homo.s of bi mannen zijn vaak een makkelijk doel wit .zeker met afpersing om dat de meesten bi zijn .getrouwd met vrouw ..
Laat die mensen toch met rust .ze doen niemand kwaad

Beantwoorden

Altijd jammer dat dit soort gasten niet eerder in hun criminele loopbaan de verkeerde, of eigenlijk de juiste, zijn tegengekomen.
Nu lezen we van een paar feiten waarvoor deze klootzakjes veroordeeld zijn, maar geloof me, dit soort mensen heeft levenslang elke dag een loopje genomen met regels en wetten. Meestal zo druk met foute dingen dat een normale baan er niet bij past. eigenlijk zouden dit soort mensen onder de radar van de politie moeten zijn. Altijd, gewoon doordat politie op straat, in buurten aanwezig is, zichtbaar en onzichtbaar.
Daarom zou ik ervoor zijn om aantal politie agenten te verdubbelen.
Dat mag gefinancieerd worden door stoppen met import ellende.

Beantwoorden

@s.w op donderdag 12 november 2020 om 15:31:

Dan waren die andere zeker schijtzakken,je wint niet met het noemen van je naam,als ik problemen heb met iemand heb ik er schijt aan hoe hij heet bewijs jezelf eerst maar eens.iemand die vol tattoos staat is nog geen held.

Beantwoorden

@popey op zaterdag 14 november 2020 om 09:12:

waar slaat dit op. Ik praat wel over meer dan 40 jaar geleden. Misschien liep jij toen nog in een luier rond! En waar slaan die tattoos op?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *