Buiten is het 17 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.584 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

bewakingsbeeldDe rechtbank Oost-Brabant veroordeelde vandaag 6 mannen (21, 24, 33, 34, 36 en 37 jaar) en 2 vrouwen (33 en 34 jaar) uit Den Bosch tot gevangenisstraffen uiteenlopend van 6 jaar tot 16 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. In verschillende samenstellingen deden de verdachten pogingen tot een woningoverval en pleegden zij onder meer een ramkraak, een overval op een winkel en meerdere winkel- en bedrijfsinbraken.

  • De mannen van 21 en 36 jaar werden in juli 2013 naar een woning van een echtpaar aan de Kloosterlaan in ’s-Hertogenbosch gereden (door de 33-jarige man) en belden daar aan. Ze hadden bivakmutsen op en een vuurwapen in hun hand. Toen de bewoonster de mannen zag staan, sloeg zij alarm en gingen de verdachten ervandoor.
  • In oktober kwamen de 2 overvallers met de 37-jarige man en de 2  vrouwen terug naar de woning om alsnog een overval te plegen. Ze belden aan en toen de bewoonster opendeed, duwden ze haar tegen de grond. De mannen liepen door naar de woonkamer en 1 van hen bedreigde daar de bewoner met een vuurwapen. Hij weigerde echter zijn kluis open te maken. Tijdens een worsteling ging het wapen af, maar niemand werd daarbij geraakt. Daarna sloegen de verdachten op de vlucht.
  • In november vorig jaar pleegden drie verdachten (de 21-, 24- en 37-jarige) een ramkraak op het Shell-tankstation aan de Mierloseweg. Zij reden met een auto de shop van dit tankstation binnen en namen daar rookwaren weg. Voorafgaand aan deze ramkraak hadden ze een auto gestolen. Later die maand haalden ze een andere auto weg.
  • Dezelfde 3 mannen en de 34-jarige man pleegden eind vorig jaar in wisselende samenstelling ook nog een winkelinbraak, een poging tot bedrijfsinbraak en meerdere bedrijfsinbraken in onder meer Helmond (bij een kinderboetiek op 4 december), Ammerzoden, Den Bosch, Rosmalen en Rossum. De gestolen goederen werden later deels teruggevonden bij de 33-jarige vrouw, die zich daarmee schuldig maakte aan opzetheling. De 37-jarige man overviel in 2011 ook een winkel in Den Bosch. De 34-jarige beroofde in december vorig jaar een taxichauffeur in Tilburg. In de woning waar de man van 21 verbleef, werden wapens aangetroffen.

De rechtbank legde de 37-jarige man een gevangenisstraf op van 6 jaar, de 21-jarige man 5 jaar, de 36-jarige 42 maanden, de 34-jarige 28 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk, terwijl de 24-jarige 2 jaar celstraf krijgt en de 33-jarige 16 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. De rechtbank veroordeelt de 33-jarige vrouw tot een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 11 maanden voorwaardelijk, én een taakstraf van 100 uur. De andere vrouw krijgt 18 maanden gevangenisstraf, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. Beide vrouwen en de 34-jarige man moeten ook een behandeling ondergaan voor hun psychische problemen.
Voor de volledige uitspraken van de rechtbank, kijk hier en hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *