Buiten is het 4 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.290 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

In goed overleg hebben het bestuur van Helmond Marketing en zijn directeur drs. Cindy Ras besloten om de samenwerking per heden te beëindigen. Beide partijen constateerden onvoldoende draagvlak en mogelijkheden om de visie op stadsmarketing verder uit te rollen en te operationaliseren.
De presentatie die zij medio december aan gemeenteraadsleden gaf over de actuele stand van zaken met betrekking tot het stadsmarketingbeleid, werd door veel van de aanwezigen als teleurstellend bestempeld. Zie de notulen bij agendapunt 6 (pdf).
Samen met de gemeente zal het bestuur van Helmond Marketing zich op korte termijn beraden hoe nu verder te gaan in het kader van de te volgen strategie inzake stadsmarketing. Daarbij zullen de in het door haar opgestelde rapport Concept Stadsmarketingbeleid gedane aanbevelingen als basis dienen. Doelstelling is om uiterlijk eind maart de resultaten van dit overleg helder te hebben en nieuw elan te brengen in een voor Helmond en alle stakeholders haalbare en gedragen stadsmarketingstrategie.
Het bestuur van Helmond Marketing (voorheen Stadspromotie) vindt dat Cindy  absoluut heeft bijgedragen aan een start om stadsmarketing voor Helmond op de kaart te zetten.
Cindy Ras (geboren in 1975) startte haar functie op 1 december 2012. Voor deze functie was zij 5,5 jaar eindverantwoordelijk voor de citymarketing in Leeuwarden.

7 reacties:

Volgens mij ook totaal iets overbodigs dat stadsmarketing. Je afzetten tegen andere steden. Wie bedenkt toch zoiets. Mooi moment om hiermee te stoppen. Kan het geld weer voor iets anders gebruikt worden.

Beantwoorden

Zo weer een creatieve freewheeler in deze maatschappij terug op haar plek gezet. Ben benieuwd waar we binnenkort haar naam zien opduiken.
De notulen van onze raad spreken boekdelen, een kleine bloemlezing eruit:

Hij vergelijkt haar verhaal met een eerstejaars student die inventariseert wat er al is gebeurd. De focus ligt met name op het centrum. Helmond is volgens hem meer dan alleen een centrum. Hij grijpt terug op wat er in Leeuwaarden is gebeurd waar mevrouw Ras eerder leiding gaf aan citymarketing. Hij mist
na een jaar nog een complete visie.

Beantwoorden

Was voorspelbaar en overbodig.
Helmond heeft zelf genoeg mensen die bekwaam zijn voor deze functie.
Kijk wat hier door Peter Paul, Marleen Drouwen en in het verleden Jan Verspaget en Theu de Wit geraliseerd is .

geef mensen die affiniteit hebben met de stad en bevlogen zijn de kans om goede ideen in samenwerking met de daarvoor aanwezige ambtenaren te presenteren.
Na haalbaarheidstoetsing en goedkeuring van de raad kan e.e.a. Dan mogelijk gerealiseerd worden.

Beantwoorden

Ben benieuwd Leny wanneer ze mij benaderen, want ik heb affiniteit, ben begaan met onze stad en samenwerken met ambtenaren gaat wel lukken, als ik gemiddelde tijdsbeslag van beslissingen in ogenschouw neem.

Beantwoorden

Wat ik lees in de berichtgeving en de raadsnotulen is dat er getracht is om Helmond buiten Helmond meer op de kaart te zetten. Dat er dan gekozen wordt om het voorzichtig te doen gezien de negatieve berichtgeving in het nieuws van de laatste tijd lijkt me verstandig. Waarom de uitwerking van de missie en visie zo lang op zich laat wachten blijft een raadsel. Wat opvalt in de notulen van de raadsvergadering waarnaar verwezen wordt, zijn de vele spelfouten die daarin staan. Slordig. Ik vind het jammer dat Cindy Ras vertrekt als citymanager. Zij heeft goede ideeën en een heldere blik op citymarketing. Jammer dat haar niet meer tijd en ruimte geboden is. Aan de andere kant begrijp ik ook haar keuze. Als er niet voldoende draagvlak geboden wordt moet je uit elkaar gaan. Hoe spijtig ook. Ben benieuwd wie Helmond nu op de (inter)nationale kaart gaat zetten.

Beantwoorden

@Mien op maandag 10 februari 2014 om 10:03:

Misschien iets voor Peter Tielemans? Nationaal staan we al op de kaart, geef hem een termijn en we staan internationaal op de kaart, hahahahahaha.

Beantwoorden

@Javier op maandag 10 februari 2014 om 10:18:

Wellicht mijn vorige bericht niet goed gelezen.

Uit: Mien op maandag 10 februari 2014 om 10:03:
‘Dat er dan gekozen wordt om het voorzichtig te doen gezien de negatieve berichtgeving in het nieuws van de laatste tijd lijkt me verstandig.’

Het lijkt het mij geen goed idee om Peter Tielemans voor te dragen als nieuwe citymanager.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *