Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.134 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
27reacties

Binnenkort vinden in onze stad weer de jaarlijkse hondencontroles plaats. De controle is bedoeld om te onderzoeken of de hond is aangemeld voor de hondenbelasting.
Iedereen die een hond heeft, moet die belasting betalen. De houder van 1 of meerdere honden is wettelijk verplicht om deze aan te melden bij de gemeente. Van het geld dat de gemeente binnen krijgt van de hondenbelasting, worden onder meer de honden uitlaatplaatsen aangelegd en onderhouden, bordjes geplaatst en rijden er poepzuigers.
Evenals vorig jaar jaren voert de Stadswacht in uniform de huis-aan-huis controles uit. Ze bellen aan en stellen enkele vragen om te controleren of iemand een hond heeft. Als mensen niet thuis zijn beoordeelt de controleur ter plaatse of er een hond aanwezig is. Vermoedt de controleur dat het zo is, dan laat hij of zij een informatiebrief met een aanmeldingsformulier achter in de brievenbus. Men kan dit invullen en opsturen naar de gemeente.
Honden kunnen ook online aangemeld worden via www.helmond.nl/digitaalloket. Via een beveiligde internetomgeving kan men de hond aanmelden. Hiervoor is wel een DigiD-inlogcode nodig.

27 reacties:

En wanneer kattenbelasting???

Beantwoorden

Idd ja zijn nog erger als honden schijten je hele tuin vol. Stinkers zijn nog erger als honden

Beantwoorden

Kattenbelasting. Goed plan. Lopen en schijten in MIJN tuin.
Maar als wij hondebezitters geen 2 poepzakjes bij hebben breekt de hel (stadswacht) los!!

Beantwoorden

Idd

Beantwoorden

Pius, helemaal mee eens!

Honden buiten: in ieder geval aanlijnen, want luisteren doen ze toch niet of nauwelijks en springen plotsklaps voor de wielen van fietsers en dergelijke. En dan dat andere ergerlijke: overal stinkt het vanwege de hondendrollen. Vooral met warm weer is het op veel plaatsen niet meer te genieten!
Katten buiten: moeilijk, maar zouden ook aan een lijn vast moeten zitten, zodat ze niet tot overlast van de buurt zijn! Eigenlijk alleen op de plaats achter het huis van de eigenaar.

Beantwoorden

Heb hond en kat betaal netjes belasting al zie ik niet altijd schone veldjes laat staan dat ik ooit zo’n poepzuiger heb gezien de vuilnis zakjes hangen ook nooit in die bakken en toch betaal ik netjes ruim het ook op heb niet twee maar een heel rolletje bij , en nee mijn hondje kan met slecht weer niet eens naar buiten want dan word die ziek en kan dood gaan dus snel op de plaats en weer naar binnen en ja ik betaal ook voor die periodes honden belasting maar zie van dat geld niet echt voor de dieren iets terug . Dan de kat , ik nu 6 en heel zijn leven nog niet buiten geweest en nee ook nooit ontsnapt en wel met die reden dat het beestje doodsbang is al vanaf zijn geboorte mee gekregen hij durfde vorig jaar pas voor het eerst een kopje achter de achterdeur te steken en ja mijn plaats is zo dat die er niet uit kan het drie kattebaken en schijt daar in en niet bij anderene omdat die niet buiten durft dus voor mensen met commentaar gooi niet iedereen over een kam heen Dankje

Beantwoorden

@ Pius Sarkol en anderen; kattenbelasting heb ik jaren terug op de lokale politieke agenda gezet. Inderdaad was het doel om de overlast van katten terug te dringen en de eigenaar daarmee indirect te belasten. Alleen toe bleek dat op lokaal niveau zo’n belasting niet kan / mag worden geheven ! Dat is verboden binnen de landelijke belasting regels / wetgeving. Ik heb toen de strijdbijl moeten begraven. Echter met enige regelmaat komt dit onderwerp weer terug, zowel op lokaal, regionaal of landelijk niveau. Ooit wordt er zelfs in de 2e Kamer hierover gesproken! Als die nu eens zouden doorpakken dan komt er mogelijk garen op de klos. Gr. Berry

Beantwoorden

Wat een gezeur om de kattenbelasting. Ik heb jaren 2 honden gehad en altijd netjes belasting betaald. Nu heb ik katten, waarom zou ik in hemelsnaam voor die beesten belasting moeten betalen. De meeste mensen houden net zoals ik die beesten binnen. Verders komen er ook andere katten in mijn tuin dus weet wel wat jullie bedoelen. Maar loslopende dieren mag niet in Nederland. Daar moet gewoon strenger tegen worden opgetreden. Net zoals er strenger moet worden opgetreden tegen honden bezitters die de behoefte van hun hond niet opruimen.

Beantwoorden

Waarom al die verschillende etiketjes met verhaaltjes eromheen, en niet gewoon 1 “we-hebben-meer-geld-nodig”-belasting voor alle burgers, naar draagkracht?

Beantwoorden

Jammer dat veel mensen met een hond menen dat ze het recht hebben de drollen van hun hond te mogen laten liggen OMDAT ze hondenbelasting betalen.
En als de stadswachten dan een keer iemand betrappen wordt er in de media (lees de Telegraaf van het zuiden: ED) moord en brand geschreeuwd over hoe oneerlijk dat wel is.
Iedereen met een hond: ruim die drollen op!!! En ja dat geldt ook voor kattenbezitters. En anders: houdt ze binnen of neem er gewoon geen.

Beantwoorden

Ik kijk naar wat het kosten, volgens de stadswacht controle op alle adressen in Helmond op het aantal honden. Wat dat kost en hoeveel levert het op. Als we het dan over bezuinigen hebben. Ik denk controleer de adressen die geen hond hebben opgegeven en doe steekproeven op de adressrn die wel hond hebben opgegeven. Scheelt een hoop kosten denk ik. Nu kost het veel geld en levert niet zo veel op denk ik. Efficientie

Beantwoorden

@Corrie op woensdag 2 september 2015 om 16:16:

Geloof niet dat de stadswacht overal controleren, in de 19 jaar dat ik en mijn vriendin in onze flat wonen, hebben ze nog nooit aangebeld. Bij ons is vrijwel altijd iemand thuis. Wij hebben trouwens geen hond of kat, dus geen extra belasting voor ons. 🙂

Beantwoorden

Dat is wat ze mij laten weten

Beantwoorden

Stadswacht : wij controleren in Helmond alle adressen op het aantal honden

Beantwoorden

Politie Paarden die meteen kilo’s op de weg schijten en niet hoeven op te ruimen .

Beantwoorden

Nee, s’avonds als ut donker is z’n gek aan de deur,, meneer heeft u een hond. !! Die gasten eerst andere problemen laten oplossen. Tja en da zijn die klote katten.. Ik heb wat vogels en eenden in mijn tuin, en onze Helmondse katten vrienden vinden het blijkbaar normaal dat ze hun schijt katten s’avonds ( heel de nacht ) buiten kunnen laten. zo dat deze mijn volière en mijn eenden op zijn kop kunnen zetten!!! Zou ik deze kosten kunnen declareren bij onze gemeenten vrienden.

Beantwoorden

7 Miljard mensen schijten met z’n allen de hele planeet vol. De mens heeft meer vervuiling veroorzaakt dan alle dieren ooit bij elkaar. Het is maar goed dat koeien ook schijten, anders hadden we niks te eten. Jesussss, waar gaat dit over? Ik heb hier zo vaak geroepen dat mensen onze aarde naar de klote helpen door vervuiling van afval en chemie. Wat een gelul over een paar katten die poepen in de tuin, waar heb je het over???/ Dat is allemaal biologisch afbreekbaar. Plastic en alle andere rotzooi om ons heen zal nooit meer vergaan. Viervoeters hebben dat niet veroorzaakt, maar tweebeners wel.

Beantwoorden

Op vissen mag trouwens ook wel belasting geheven worden. Reken maar eens uit hoeveel water en stroom die beesten verbruiken, zeker koi karpers. Dat zijn pas vervelende vissen.
Eigenlijk gewoon iedereen belasting laten betalen die vrijwillig een dier aanschaft.

Beantwoorden

@punt-uit op woensdag 2 september 2015 om 13:23:
mijn dochter heeft 2 katten maar die komen niet op straat die blijven netjes achter in hun eugen tuin dus ook katten kan het geleerd worden

Beantwoorden

Juist Henriette,

Het zijn net als met de kinderen, de ouders die óók katten moeten leren wat wel of niet mag. En, je neemt daar zo nodig maatregelen voor, zodat anderen geen ergernis hebben van jou 2 of 4 voeters. Bij maatregelen denk ik aan afdoende afzetting in je tuin. Maar ja, er zijn ouders die slechte voorbeelden geven is me bekend

Beantwoorden

Laat ik voorop stellen; ik heb niks tegen honden. Behalve natuurlijk tegen die ene hondeneigenaar die zijn vee pontificaal voor mijn deur laat schijten. En die andere, die zijn dieren de hele nacht laat blaffen zodat je aan slapen niet toekomt. Maar een gemeente die tevoren aankondigt op de aanwezigheid van honden te gaan controleren, is ook nogal raar. Als ik een kwaadwillende hondeneigenaar was, liet ik mijn huisdier fijn even bij oma logeren!

Trouwens: als het om het betalen van belasting voor het opruimen van de troep gaat, mag deze gemeente ook wel eens meer controleren op wildplassers. Ze -en dan bedoel ik niet de huisdieren!- plassen hier nog net niet in de brievenbus maar mijn regenpijp begin al aardig door te roesten…

PS @Sander Lam: die we-hebben-meer-geld-nodig-belasting voor alle burgers, naar draagkracht vind ik ook wel ’n goed idee!

Beantwoorden

Honden belasting afschaffen, fte die je niet meer nodig hebt voor controleren er van en bijhouden buiten gooien! Daar tegen over boete voor niet aan regels houden wat betreft wild scheiten van honden en katten naar 1000 euro!

Beantwoorden

Nostalgie : vroeger kwam er altijd een politieambtenaar aan de deur.
Wilde natuurlijk ook wat bijverdienen.
Zijn naam , iets met Haas.
Vadertje lief verzocht hem dringend om onze deur voorbij te gaan.
Hij was niet gediend van de overuren van Haas.
Vadertje wist van andere praktijken van Haas.
Haas is , ondanks dat wij een hond hadden , nooit meer aan de deur geweest.
Toen kon dit allemaal , ik was natuurlijk apetrots op vadertje , wanne vent zeg !

Beantwoorden

@dartjan op zondag 6 september 2015 om 16:31:

Mooie nostalgie!

Beantwoorden

Als ik het hier goed lees, dan is eigenlijk niemand die hier schrijft zelf fout bezig met de poep van zijn of haar eigen hond of kat. Maar andere Helmonders zijn wel fout. De goede Helmonders komen dus hier, de slechte niet. Dat is raar. Wel leuk, want ik ben ook hier. 🙂

Beantwoorden

Men zou belasting moeten gaan heffen op domme taalfouten. Dan was de crisis na 1 dagje Weblog voorbij.

Beantwoorden

wah zeet ie? Ik lees het zo wel, ik moet effe fax uit darmstadt uitprinten…

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *