Buiten is het 4 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.454 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

De 31-jarige middenvelder Daniël Guijo-Velasco zet na dit seizoen definitief een punt achter zijn voetbalcarrière. De Belg kwam 7 seizoenen uit voor Helmond Sport. “Daniël heeft veel voor de club betekend, maar helaas komt aan alles een eind”, aldus Mario Captein, algemeen directeur van Helmond Sport. “Met pijn in het hart moeten we afscheid nemen van een speler die veel successen heeft behaald met Helmond Sport.”
De middenvelder kwam de afgelopen 2 seizoenen weinig tot spelen toe vanwege een zeldzame en ernstige auto-immuunziekte. In februari vertelde hij daarover uitgebreid in het ED. “k ben voor onderzoek naar het universitair ziekenhuis in Leuven gegaan. Dat duurde 3 weken, 7 professoren hebben me onderzocht. Dan kom het verdict: je hebt een aandoening die maar 40 mensen op de wereld hebben.” Er volgde een behandelplan waardoor zijn gezondheid geen direct gevaar meer loopt. Langer als profvoetballer actief zijn is echter niet meer mogelijk.
“Ik heb de afgelopen 7 jaar met plezier gespeeld voor Helmond Sport, de mensen ga ik erg missen”, vertelt Daniël Guijo-Velasco. “Het doet zeer dat ik de afgelopen 2 seizoenen weinig inbreng heb gehad vanwege gezondheidsproblemen, zeker gezien de resultaten van dit moment. Gelukkig kan ik met een goed gevoel terugkijken op een mooie periode, ik heb er het maximale uitgehaald.” Daniël gaat zich beraden over zijn verdere maatschappelijke carrière..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *