Buiten is het 1 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.356 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
17reacties

Een 22-jarige man uit Werkendam dook gisteravond van de Veestraatbrug en de brug aan de Kasteel Traverse. Beelden van die eerste duiksprong werden veelvuldig op Facebook gedeeld, zie ook het filmpje onderaan.
De politie betrapte de man op heterdaad toen hij op de Kasteel Traverse van de brug dook. Een agent wachtte de man op toen hij uit het water kwam. Hij sprak hem aan op zijn onverantwoorde gedrag en maakte een proces-verbaal op dat doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.
Het klimmen op een brug en het ervan af springen is verboden op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening van Helmond. De tekst luidt: “Het is verboden op bruggen en fonteinen te klimmen of hiervan af te springen in openbaar water.” Alle Helmondse regelgeving staat op  www.helmond.nl/regelgeving.
Het springen of duiken van bruggen is levensgevaarlijk, zo laat de politie weten. Door het troebele water is de diepte niet in te schatten en zijn voorwerpen op de bodem niet te zien. Je kunt grote snijwonden oplopen en zelfs je nek breken. Ga voor veilig zwemmen in natuurwater naar een officiële zwemlocatie. Die vind je op www.zwemwater.nl, een gezamenlijke site van waterschappen, provincies en Rijkswaterstaat of download de gratis zwemwaterapp.
.

17 reacties:

Vind het wel vreemd dat ED (en nu jullie) ook het filmpje mee verspreiden. Het is immers een illegale handeling die verricht is en een behoorlijk gevaarlijke. Had zo maar mis kunnen gaan en wie had hem dan uit het water gehaald (bij gebrek aan duikteam). Had voor mij ook zonder filmpje gemogen. Zeker als de persoon in kwestie al meteen is aangehouden.
Deze actie kan voor hem (nu hij er zonder kleerscheuren vanaf is gekomen) toch nog een behoorlijk staartje krijgen als OM dit heeft afgehandeld.

Beantwoorden

Je mag ook niks!!!!!
Maar je moet wel goed gek zijn om daar van die hoogte het ondiepe kanaal in te jumpen

Beantwoorden

Kaartje van de wissen is ook behoorlijk aan de prijs dus tsja…

Beantwoorden

Maar even afwachten wat-ie in da smerige water allemaal nog op heeft gedaan…

Beantwoorden

Hebben ze in Werkendam geen kanaal?

Beantwoorden

Helmond stroomt!!

Ik kom nog even terug op mijn bericht dat het kanaal niet zo schoon is, in het kader van, Helmond stroomt.
Als zelfs de politie beweerd dat het Helmonds Kanaal troebel is…….en je de bodem niet (meer) kunt zien. Het is niet alleen levensgevaarlijk om van genoemde bruggen te springen, voor je gezondheid is het zeker niet goed, zo vies is dat kanaal. Overigens, hier in Helmond-Noord wordt met regelmaat van de Venusbrug gesprongen. Vooral als de boten voorbij varen is dat volgens de ‘springers’ erg spannend. Komende week wordt het volgens de weervoorspellingen erg warm. Ik zal eens een paar foto’s maken bij gelegenheid.

Beantwoorden

@Ad op vrijdag 26 juni 2015 om 14:57:

We kunnen jouw gedachte wel begrijpen. In het kort onze tijdlijn in deze.
Toen we donderdagavond op het filmpje werden geattendeerd, besloten we het niet te plaatsen. Toen we vrijdagochtend merkten dat het filmpje tot zelfs in de landelijke media werd geplaatst, hadden we iets van “hadden we het filmpje eigenlijk toch wél moeten plaatsen?” Toen de politie ‘s middags op haar Facebookpagina melding maakte van het filmpje op Facebook, vonden we dat we het dan zeker wel konden tonen.

Beantwoorden

Hij springt niet eens, maar duikt dus echt en bleef leven!
Knettergek natuurlijk, maar mooi dat zulke filmpjes bewaard blijven! ????????????

Beantwoorden

Hier bij sluis 9 Vossenbeemd volgens mij wordt nu nog vanaf gesprongen door de jeugd, en die zien echt niet of er een boot uit de sluis komt

Beantwoorden

Hij durft wel ..er zullen maar fiets liggen ..dan praat ie wel anders ..????

Beantwoorden
Erwin van der Heijden

Eeewww tussen de kots en pies????

Beantwoorden

Had die man een doodswens dan?

Beantwoorden

Heeft de politie ook zijn alcoholgebruik gecontroleerd. Alleen als je stomdronken bent onderneem je toch zo’n actie? Verboden en levensgevaarlijk bovendien.

Beantwoorden

word ook veel vd ijzeren fietsbrug gesprongen mag ook niet word toch gedaan heel veel jongeren

Beantwoorden

@Joachim Kerkman op vrijdag 26 juni 2015 om 14:57:

zo is een neef van mij ooit verongelukt, niet van zo hoog maar wel na het duiken in het kanaal vanaf een brug…… nek gebroken, verlamd en enige tijd later overleden… 🙁

Blijft stom om zoiets te doen……

Beantwoorden

Goed dat er eens op bridge jumping wordt gehandhaafd, levensgevaarlijk.
Tip voor de springers, De Tongelreep heeft een mooie duiktoren 😉

Beantwoorden

Als je weet wat je doet. Springen zoals het moet. Als de mensen het water schoon houden en niet van alles erin pleuren zie ik geen enkel probleem. De gemeente zou het af en toe moeten zuiveren. Rotzooi eruit vissen. Bijv. Magneetvissen of misschien die mensen die werkloos zijn die een uitkering krijgen van onze centjes eens aan het werk zetten.

Beantwoorden
H.D Veiga Pereira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *