Buiten is het 9 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.325 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

BC TraverseDe gemeente verkocht 2 maanden geleden voor 340.000 euro haar aandelen van Bedrijvencentra Regio Eindhoven. Dat liet zij vandaag weten.
In 2012 was al besloten tot die verkoop. Toen werd ook meteen bepaald dat de opbrengst (die toen al bekend was) naar de financiering van het ‘Actieplan opzetten bedrijvencentra’ (pdf) zou gaan.
In afwachting van die aandelenverkoop werd alvast begonnen met:

 • Continuering Bedrijvencentrum Heistraat
  Inmiddels startte 27 ondernemers in dit centrum waar plaats is voor 14 ondernemers. Een groot deel groeide groter en stroomde succesvol door, geen van hen moest het bedrijf gedwongen stoppen. De ondernemers worden door de gemeente ondersteund in de vorm van huurgewenning en coaching. Daarnaast is er een buddysysteem gestart waarbij nieuwkomers gekoppeld worden aan ondernemers die er al langer zitten. Zo kunnen zij onderling gebruik maken van hun kennis en ervaring.
 • Ambachtscentrum Patronaat
  Dit jaar wordt begonnen met de verbouwing van het pand aan de 2e Haagstraat, zodat begin 2015 de eerste ondernemers kunnen starten. Inmiddels is er al contact met diverse ambachtelijke ondernemers die interesse hebben.
 • Start bedrijvencentrum Zorg
  In samenwerking met bedrijvencentrum Traverse is in hun pand een bedrijvencentrum Zorg gestart waarvoor een aparte vleugel ingericht werd..Inmiddels hebben 2 ondernemers een definitieve go om te starten, 2 zitten in het selectietraject en met 8 anderen is een eerste contact geweest.
 • Eerste verkenning bedrijvencentrum Detailhandel
  Er vinden gesprekken plaats met pandeigenaren in het centrum om tot een soortgelijke constructie te komen als bij het bedrijvencentrum Zorg. Er zijn ideeën voor een shop-in-shop; meerdere kleine winkeltjes gericht op een thema in 1 pand (denk aan voedsel, sieraden of hobby).

Het nu verkochte Bedrijvencentra Regio Eindhoven BV werd 27 jaar geleden opgezet om met  bedrijvencentra de economische ontwikkeling en werkgelegenheid te stimuleren door kleinschalige huisvesting met dienstverlening te realiseren voor (door)startende bedrijven. Zij beheert en exploiteert Bedrijvencentrum Carré aan de Steenovenweg in Helmond, Bedrijvencentrum De Pinckart in Nuenen, Bedrijvencentrum Delta in Valkenswaard en Bedrijvencentrum Gilde in Eindhoven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *