Buiten is het 6 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.144 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

In Helmond zijn er weer zogenaamde Ierse klusjesmannen opgedoken. Gisterochtend werden ze gesignaleerd in de Einthovenstraat in de Oranjebuurt. Wijkagent Henry van Dongen twitterde daar gisteren al over, het ging in dat geval over dakreparaties. De klusjesmannen reden in een ‘jeepachtig’ voertuig met Ierse kentekenplaten.
De politie adviseert een ieder niet in te gaan op het aanbod van deze Ierse klusjesmannen (ook wel ‘travelers’ genoemd). Er zouden altijd problemen zijn bij het betalen. De klusjesmannen bieden allerlei klusjes in en rond het huis aan, maar achteraf vragen ze veel meer geld dan vooraf afgesproken. Ook wordt er geregeld ronduit slecht werk geleverd.
Niet voor het eerst dat deze oplichters zich laten zien. Vorig jaar werd een hoogbejaarde vrouw uit de Rijpelberg voor 8.500 euro opgelicht door Engels sprekende klusjesmannen. Het tv-programma Opgelicht berichtte in 2011 al over de Ierse klusjesmannen. De Belgische politie maakte het onderstaande item.

8 reacties:

Auto van Ierse ‘klusjesmannen’ staat op de foto
Gisteren werd in Aarle-Rixtel een (of de) auto van de Ierse klusjesmannen gefotografeerd. Die auto heeft als kenteken 05-?-17961. Dat liet Gerrit van Zanten, de wijkagent in Aarle-Rixtel, weten. Of het dezelfde lieden zijn als hierboven genoemd worden, is ons onbekend. Gezien de geringe afstand tussen Aarle-Rixtel en Helmond is dat niet onwaarschijnlijk.
Ook deze wijkagent waarschuwt voor deze klusjesmannen omdat ze klussen aanbieden tegen extreem hoge prijzen. Bij het afrekenen kan vanuit hun kant mogelijk agressie ontstaan.

Beantwoorden

Heeft iemand zijn nummer? Ik heb nog wel een klusje.

Beantwoorden

Ziet er niet uit als “jeepachtig”

Beantwoorden

@Ruud op zondag 12 juli 2015 om 10:22:

Scherp opgemerkt. Het is dus niet de auto van de Ierse ‘klusjesmannen’, maar 1 van hun auto’s.

Beantwoorden

Nu een Ierse ‘klusjesman’ in Stiphout opgedoken
Gistermiddag is er een zogenaamde Ierse ‘klusjesman’ of ‘traveler’ in Stiphout opgedoken, zo laat de politie weten. Dit Oost-Europees-type bood op meerder plaatsen zijn diensten aan.
Zoals hierboven al gemeld, adviseert de politie om niet in te gaan op hun aanbod. Een woordvoerder van de politie: “wat ze beloven te doen, doen ze tegen veel te hoge kosten. Het is pure oplichting. Ga niet op hun diensten in en bel meteen de politie als je ze ergens hun diensten ziet aanbieden.”
Deze week werd iemand in Eindhoven het slachtoffer en voor tienduizenden euro’s getild. Er zijn talloze voorbeelden van opgelichte mensen, zij gingen voor enkele honderden tot tienduizenden euro’s en zelfs enkele tonnen het schip in. Zo verloor een 78-jarige Amsterdammer 3 ton aan deze lieden, zijnde zijn complete spaargeld en nalatenschap. Dit slachtoffer in Amsterdam stemde in met het schilderen van zijn huis, waarna de oplichters steeds meer ’mankementen’ tegenkwamen aan de woning die zogenaamd dringend moesten worden opgeknapt. De verdachten in die zaak zijn overigens gepakt en zitten vast.
Vaak zijn de slachtoffers (hoog)bejaard. Omdat deze potentiële slachtoffers niet allemaal zo goed de weg op internet kennen als jij, vraagt de politie om jouw bejaarde buurman of buurvrouw te informeren over deze praktijken en bij hen een oogje in het zeil te houden.

Beantwoorden

Als de klusjesmannen ‘hun werkzaamheden’ hebben voltooid heb je een aannemer nodig die de schade herstelt die de klusjesmannen hebben aangericht.

Beantwoorden

Zojuist weer een Ierse ‘klusjesman’ in Stiphout opgedoken
Vanochtend rond 10.15 uur was op de Gerwenseweg in Stiphout ook weer een ‘klusjesman’. De dakgoot zou moeten worden schoongemaakt zo zei hij in slecht Duits tegen 1 van de benaderde bewoners. Dat was hard nodig volgens de man, die had hij namelijk zelf geïnspecteerd.
Het is een kale man met een tatoeage van Chinese tekens op zijn rechterarm. Hij droeg een oranje shirt en spijkerbroek.
De politie is inmiddels op de hoogte gebracht.

Beantwoorden

De politie heeft de ‘klusjesmannen’ aangetroffen
De politie kreeg vandaag enkele telefoontjes van verontruste bewoners uit Stiphout. Reden was dat er 2 mannen door de wijk liepen en diverse bewoners aanspraken over de staat van de dakbedekking van hun woning. Men bood aan om tegen een acceptabele prijs de reparaties uit te voeren. Zie ook ons ochtendbericht hierboven.
Wijkagent Huub Braken heeft beide mannen vanmiddag aangetroffen in de omgeving van de Wevestraat en de Van Ommerenstraat in Stiphout. Het waren dezelfde personen als op de Gerwenseweg. Beide Nederlandse mannen is verteld dat bewoners geadviseerd wordt om geen gebruik te maken van dergelijke diensten die aan huis worden aangeboden. Dit vanwege de slechte ervaringen met dit soort verkoopmethoden en de wijze van repareren. Beide mannen zijn vervolgens vertrokken in de hoop dat men niet meer terug komt, zo laat de wijkagent weten.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *