Buiten is het 17 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.207 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

Dit jaar bestaat het Jan van Brabant College aan de Molenstraat 150 jaar. Dat viert deze school voor mavo, havo, vwo en tweetalig havo en vwo het hele jaar. Zo is er zaterdag 8 april een grote reünie en op vrijdag 31 maart een groot leerlingenfeest in de Cacaofabriek.
Vanmiddag was de feestelijke officiële opening van het jubileumjaar met onder meer onze burgemeester. Voor leerlingen en personeel begon het trouwens vanochtend al met docenten die niet in spijkerbroek voor de klas stonden, maar in kleding uit de afgelopen 150 jaar.
Hieronder 2 video’s die werden gemaakt ter ere van dit jubileum:


4 reacties:

Complimenten voor de mooie gemaakte video’s en lerarenfoto!

Beantwoorden

De tweede link werkt niet. De juiste URL is:

Beantwoorden

@Huub op zaterdag 28 januari 2017 om 16:20:

Bedankt voor de juiste link. Ter info: met het plaatsen van een YouTube-link in een reactie is het filmpje meteen zichtbaar.
Hopelijk blijft dit filmpje (dat 2 uur geleden op YouTube kwam) daar nu wel staan. Nadat we gistermiddag het filmpje hierboven plaatsten, bleek dat vanochtend verdwenen. Toen plaatsten we het opnieuw geplaatst YouTube-filmpje van hun Mannequin Challenge, dat nu blijkbaar weer verwijderd en herplaatst is.

Beantwoorden

Helmondse leerling produceert eigen musical
Elk jaar voeren leerlingen van het Jan van Brabant College een voorstelling op vanuit het schooltoneel. Dit jaar bestaat de school 150 jaar , tijd om het nét even anders te doen. Jeroen Ermens (havo 5) produceert zijn eigen musical met als thema de school door de jaren heen.
“Ik wil later iets in de muziek gaan doen,” vertelt Jeroen, “het liefst naar de Rockacademie in Tilburg. Ik ben nu al aardig wat jaartjes bezig met muziek, met name musicals.” Het produceren van een complete musical is natuurlijk wel helemaal nieuw voor hem. Podiumbouw, PR, verhaallijnen, muzikale arrangementen, en begeleiding van de spelers, alles doet deze 17-jarige Helmonder zelf.
“Omdat ik dit jaar mijn eindexamen doe, moet ik ook een profielwerkstuk inleveren. Wat is nou beter als dat werkstuk combineren met de musical? Zo ontstond het idee om dit jaar naast muzikaal leider ook producent van de musical te worden. Vorig jaar heb ik dus alleen het muzikale gedeelte gedaan, nu ook de rest.” Natuurlijk is er ook begeleiding door docenten, maar Jeroen is eindverantwoordelijk. Hij helpt de toneelclub en de schoolband bij het samenbrengen van muziek en toneel.
Jeroen heeft zich dus heel wat op de hals gehaald. Gaat dat allemaal wel goed, zo in zijn eindexamenjaar? Volgens zijn goede vriend en drummer Ruben Koets (havo 5) wel. “Het is niet voor het eerst dat ik met Jeroen samenwerk, maar nooit heeft hij voor zo’n groot project zoveel zelf uitgedacht. Jeroen heeft alles al bedacht voordat je het zelf kan suggereren. Dit getuigt van een grote capaciteit om te plannen, efficiënt te werken en te regelen.”
“Naar mijn mening is het een geweldig stuk,” zegt Jeroen met gepaste trots, “en dat komt mede door de samenwerking tussen de verschillende leerlingen op onze school.” Die trots is volgens Larisse Braat (havo 5) helemaal terecht. Zij is fotografe bij de musical en ze vertelt: “Jeroen weet wat hij wil en heeft er passie voor die je terugziet.”
De basis van het stuk is in elk geval goed: in een poging haar lessen geschiedenis interessanter te maken, neemt een docent haar leerlingen mee in haar tijdmachine. De leerlingen zien hoe het Jan van Brabant College de afgelopen 150 jaar veranderd. 1 Leerling wil niet eens meer terug. Maar als hij blijft, bestaat het gevaar dat hij de hele toekomst kan veranderen. Krijgen de andere leerlingen en hun lerares hem nog overgehaald om terug te gaan? Blijft hun huidige tijd ongedeerd?
De voorstellingen vinden plaats om 19.30 uur op maandag 13 en dinsdag 14 maart op het Jan van Brabant College vestiging Molenstraat. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij de receptie en kosten 2,50 euro per stuk.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *