Buiten is het 22 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 112.579 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

13reacties

Donderdagmiddag kregen wijkagenten Niels Kanters en Frans Wagemakers een melding dat er in het centrum werd gedeald. Op het Groenewoud zagen deze wijkagenten van de Binnenstad een bekende drugsgebruiker richting zijn woning lopen. Een andere man liep vlug de andere richting op.
Op basis van de opiumwetgeving werd deze 25-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats gecontroleerd  Bij hem trof het duo verschillende soorten drugs aan en daarom werd hij aangehouden.
De drugdealer verblijft niet meer op het politiebureau. Wijkagent Wagemakers vanochtend: “Na de inverzekeringstelling is hij in vrijheid gesteld.” Het onderzoek is echter nog gaande, hij zal zich later bij de rechter moeten verantwoorden.

13 reacties:

Niks onderzoek, hou toch op zeg. Gebeurd niets mee.

Beantwoorden

@Mark op zaterdag 18 maart 2023 om 09:13:

Hoe weet jij dat? Je bedoelt dat wijkagent Frans Wagemakers jokt?

Beantwoorden

Dus je pakt een drugsdealer op en daarna stuur je hem weer lekker naar huis? Wat is dat voor onzin?

Beantwoorden

EEN drugsdealer maar? als ik door helmond wandel kom ik er tientallen tegen.

Beantwoorden

@Mark op zaterdag 18 maart 2023 om 09:13:

Jongen toch, wees blij dat er een drugsdealer voor het hekje moet komen.
Als ik jou was zou ik die wijkagent maandag meteen aanklagen voor liegen, dan wordt hij waarschijnlijk ontslagen en heeft Helmond weer een agent minder. Of roeptoeter jij alleen maar?

Beantwoorden

@mark.heeft gelijk.
Vreemd dat politie uitspreekt dat op grond van opium wetgeving de man werd aangehouden en gefouilleerd. Jurisprudentie is hier heel duidelijk in, zie Hollende kleurling arrest.
Uitkomst vrijspraak.

Beantwoorden

In de optiek van de wijkagenten is hier sprake van een strafbaar feit. Als de verdachte zich moet verantwoorden bij een rechter heeft hij de kans uit te leggen dat de agenten zich hebben vergist. En bewust of onbewust foutief hebben gehandeld. De verdachte heeft het laatste woord. De rechter beslist.

Beantwoorden

Goed gedaan Niels en Frans, jullie zijn twee toppers in het centrum. 👍

Beantwoorden

Waarom worden de volledige namen van de agenten vernoemd in het bericht.. ??

Beantwoorden

@Pejeka op zaterdag 18 maart 2023 om 09:40:

hij gaat niet naar huis want heeft geen vast adres of woonplaats 😉

Beantwoorden

Denk je dat zo’n jongen een echte fikse straf gaat krijgen? Nee joh, die is weer zo op straat bezig. De rechters hebben ook geen capaciteit net zoals de politie.

Beantwoorden

De beste stuurlui staan aan wal. .De BETweters.

Beantwoorden

Ik snap het serieus niet. Een serieuze verdachte die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft en die wordt dan weer gewoon op vrije voeten gesteld in afwachting van vervolging. Denkt de politie dan echt dat die persoon zich gaat melden als zijn proces aan de beurt is, of dat ze die ooit gaan terugvinden in de toekomst als er een dagvaarding moet worden afgegeven?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *