Buiten is het 4 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.415 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
28reacties

Op de Rivierensingel in Brouwhuis zijn vanochtend tientallen huizen ontruimd vanwege mogelijk vrijgekomen aardgas. In die straat worden nu metingen verricht. Een deel van de Rivierensingel is afgezet. De hulpdiensten werden om 10.47 uur gealarmeerd.
Harrie Grijseels maakte onderstaande foto.

Updates en meer foto’s staan in de reacties hieronder.

28 reacties:

Ik dacht toch echt dat de rivierensingel in brouwhuis was. Maar misschien kennen jullie Helmond beter dan ik. 😉

Beantwoorden

Trouwens nog iets. ontruimd moet in dit geval echt met een d

Beantwoorden

@piet wilkes op donderdag 31 oktober 2013 om 11:40:

Is inmiddels aangepast, dank. Haastige spoed blijkt niet altijd goed.

Beantwoorden

Traumaheli nu ook opgeroepen!

Lifeliner3 ‏@LL3 35s
11:57:32 A1 5704KL 438 P24B RIVIERENSINGEL Helmond

Beantwoorden

De Rivierensingel loopt langs het kanaal onder het spoor en Deurneseweg door, langs velden Rood-Wit naar boven naar de N270. Ligt dus ook in Rijpelberg.

Beantwoorden

Bij een woning aan de Rivierensingel is brand uitgebroken en zoals Dirk al meldde is enkele minuten voor 12 uur een traumahelikopter opgeroepen.

Beantwoorden

Omroep Brabant meldt dat het om zelfmoordpoging gaat. Huis staat nu in brand.

Beantwoorden

Twee politiemensen zijn donderdagochtend gewond geraakt toen door onbekende oorzaak brand ontstond in een huis aan de Rivierensingel in Helmond. Aldus Nu.nl

Beantwoorden

@Dirk op donderdag 31 oktober 2013 om 12:31:

Er zijn inderdaad 2 agenten gewond geraakt bij de brand. Zij liepen brandwonden op aan hun gezicht en handen. Dat bevestigde een politiewoordvoerder zojuist. De agenten waren in het huis omdat er iemand wellicht zelfmoord wilde plegen en er gas werd geroken.
Er zou een arrestatieteam onderweg zijn.

Beantwoorden

Ook deze foto werd door Harrie Grijseels gemaakt.
Er zou ontploffingsgevaar zijn, meldt een omstander ons.

Beantwoorden

Onbevestigde bronnen melden dat de man die zelfmoord zou hebben willen plegen nog in het huis zit en er niet uit wil komen Het arrestatieteam zou daarom ingezet zijn.

Beantwoorden

Zie zojuist brandweerwagen en hoogwerker wegrijden vanaf plaats delict.

Beantwoorden
Bewoner Rivierensingel

Het gaat op en aan met politie, brandweer en ambulances sirene’s! Traumahelikopter hier in oost idd voorbij zien vliegen. De overleden man heeft zijn zin gekregen in ieder geval

Beantwoorden

Gerucht:
“Wat ik niet goed snap is, dat maandag al politie schijnbaar aanwezig is geweest bij deze man, na melding van buren over grote hoeveelheid benzine die het huis is binnen gebracht , waarom dan maandag die benzine niet in beslag genomen? is toch een gevaar voor bewoners en omwoners ?”

Beantwoorden

Inderdaad is afgelopen maandag de brandweer al op dit adres geweest zie:

17:40:50 28-10-13
Melding
PRIO 2 : METING RIVIERENSINGEL 438 HELMOND : 3243
Regio 22 BZO Brabant Zuidoost
Urgentie ♦♦♦ Middel
Eenheden
1108898 Lichtkrant Kazerne Helmond
1104799 Monitorcode Brandweer Brabant Zuid/Oost
1108864 Blusgroep-5 (vrijwillig) Helmond

Beantwoorden

in aanvulling op @mama op donderdag 31 oktober 2013 om 14:44:

Er is contact geweest met de bewoner van het huis, onder meer door onderhandelaars van de politie. Toen leden van het arrestatieteam daarna het huis binnendrongen, troffen zij de man dood aan.

Beantwoorden

De berichtgeving van de politie zelf:

In een woning aan de Rivierensingel zijn twee politiemensen gewond geraakt door een steekvlam. Bij de woning werd door hulpverleners gas geroken, die de politie alarmeerden. De man zou mogelijk zelfmoord willen plegen. Tientallen huizen in de directe omgeving werden ontruimd. Nadat de brandweer de woning had ontlucht, bleek de bewoner zich in de woning te hebben verschanst. De politie is vervolgens op zoek gegaan naar de bewoner. Door nog onbekende oorzaak ontstond ineens een felle brand, waarbij de collega’s van de politie de woning hebben ontvlucht, door uit het raam van de eerste verdieping te springen. Twee collega’s hebben door de brand 1e- en 2e graads brandwonden aan het gelaat en armen opgelopen. Een arrestatieteam werd ingezet, om de bewoner alsnog te ontzetten. Zij constateerden echter dat de bewoner was overleden.

Beantwoorden

Aan het integere landelijke en lokale bestuur van Nederland
voor de participatie Maatschappij.

Suicide isn”t cowardly.
Wanna know what”s cowardly?
Treating someone so bad,they want to end their life.

Beantwoorden

@Gepke

De overheid krijgt tegenwoordig ook overal de schuld van. Binnenkort is zelfs een gescheurde teennagel nog de schuld van Rutte en consorten. Las hier laatst ook al dat alle autobranden de schuld waren van Blanksma. Beetje nuance en realisme is soms ver te zoeken hier.
Ik kijk liever eerst naar mezelf voordat ik anderen de schuld geef.

Beantwoorden

Eeeeuuhhhhh juist, Gepke…..?

Afijn, ik neem aan dat de omwonenden alweer terug naar huis zijn gemogen. Wat een gedoe allemaal, met zo’n malloot in de buurt. Als je jezelf dan toch van het leven wil beroven doe dat dat op een manier dat zo min mogelijk mensen er last van hebben…

Gelukkig zijn er behoudens de twee agenten geen andere gewonden en hopelijk vallen de brandwonden relatief mee.

Beantwoorden

Het officiële persbericht van de politie:
Man overleden in woning; agenten licht gewond
Bij een incident aan de Rivierensingel is donderdagmorgen een 48-jarige man overleden in zijn woning.
Rond 10.45 uur vanmorgen kreeg de politie een melding dat bij een woning aan de Rivierensingel een sterke gaslucht werd geroken en dat de bewoner mogelijk zichzelf iets aan wilde doen. Door de politie werd direct groot opgeschaald en op een veilige afstand van de woning positie ingenomen. De directe buren van de betreffende woning zijn door de politie geëvacueerd.
Samen met de brandweer is de woning vervolgens door agenten gecontroleerd. De brandweer wist de gastoevoer af te sluiten en in de woning werden diverse ramen ingeslagen om te kunnen ventileren. Al die tijd werd er door de bewoner niet op aanroepen van politie en brandweer gereageerd.
Nadat de brandweer de woning had verlaten zijn agenten naar de eerste verdieping gelopen. Daar bleek de bewoner zich in een kamer te hebben gebarricadeerd. Toen agenten de deur probeerden te forceren zagen zij ineens een steekvlam en moesten ze de woning noodgedwongen verlaten. Twee agenten liepen daarbij brandwonden op en zijn in het ziekenhuis behandeld.
Door de brandweer werden vanaf de benedenverdieping de vlammen nog geblust en door de politie werd het arrestatieteam en onderhandelaars ingeschakeld. Deze laatste wisten geen contact meer te krijgen met de bewoner en daarop is het arrestatieteam de woning binnen gevallen. Zij troffen de bewoner aan op zijn kamer op de eerste verdieping. Hij bleek te zijn overleden.
Door de politie wordt in de woning nog technisch onderzoek verricht. Ook wordt verder onderzoek gedaan naar de exacte doodsoorzaak van de man.

Beantwoorden

Harrie Grijseels maakte vandaag dit uitgebreide verslag in 21 foto’s van hetgeen hierboven beschreven staat:

Beantwoorden

Ik ben ook een bewoner van deze rivierensingel. Kijk recht op de woning, ja het is schrikken. Ik las al deze reacties, mensen vormen een geheel eigen hypothese, waarom oordelen, veroordelen? Je weet immers nooit hoe iemand tot deze daad komt. Wij kennen zijn geschiedenis niet, achter wanhoop zit een verhaal en de waarheid zullen wij echter nooit meer weten.

Beantwoorden

Beantwoorden

Deze fatale ontploffing in “Plaats delict” vanavond op RTL 5
Het RTL5-programma “Plaats Delict: Sporen Naar De Dader” besteedt vanavond om 20.30 uur aandacht aan bovenstaande ontploffing waarbij een 48-jarige Helmonder om het leven kwam. Er is dan te zien hoe het team van de afdeling Forensische Technische Opsporing van de politie Brabant Oost onderzoek doet bij zijn woning aan de Rivierensingel.
In dit realityprogramma wordt een spannend, realistisch en indringend beeld gegeven van achter de schermen van de Forensische Opsporingsdienst. Niets wordt nagespeeld of in scène gezet. Alles is pure reality.

Beantwoorden

Hé, das leuk. Vind het het enige niet hersendodende programma van rtl5 en erg interessant om te kijken. Altijd grappig als er een bekende omgeving voorbijkomt, ben benieuwd.

Beantwoorden

Deze fatale ontploffing in “Plaats delict” gisteravond op RTL 5
Heb je gisteravond de uitzending van het RTL5-programma “Plaats Delict: Sporen Naar De Dader” gemist, dan kun je het terugkijken op RTL Gemist.
Kijk hier, het item start precies bij minuut 36.00.
Helmond kwam gisteren nog een keer voorbij in dat tv-programma. Vanaf minuut 20.24 werd aandacht besteed aan een inbraak bij Kees Kroket in de Veestraat.
Dit RTL-programma werd door 267.000 mensen bekeken.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 20 november 2013 om 08:11:

Het programma Plaats Delict wordt aanstaande zondag om 23:30 op RTL5 herhaald.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *