Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.264 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
25reacties

wijkagent Johan MeeuwsenGisteren is een deurwaarder gewond geraakt nadat hij op straat was mishandeld. Een 58-jarige vader en zijn 36-jarige zoon (beiden uit Helmond) zijn voor deze mishandeling door de politie aangehouden. Deze 2 verdachten zijn in verzekering gesteld. Dat meldde wijkagent Johan Meeuwsen.
De mishandeling vond plaats op de Azalealaan in Helmond-Oost rond 12.00 uur. De gewonde  deurwaarder is voor behandeling naar het ziekenhuis.

In de reacties hieronder staat een update.

25 reacties:

Ach ja zo’n bloedzuiger mag van mij gerust is een keer aangepakt worden. Is een risico van je “zuigend” beroep.

Beantwoorden

risico van het “vak”

de mensen worden tot wanhoop gedreven.
dan krijg je deze taferelen, dit is de uitkomst van
kabinet rutten , al het geld valt omhoog
als de gemmidelde burger niet op tijd betaalt, dan
komen de aasgieren het wel halen

Beantwoorden

Wauw, lekker kortzichtige reacties hierboven. Een deurwaarder komt echt niet zonder reden langs en vaak als allerlaatste optie. Bovendien doet diegene ook maar gewoon zijn werk en is zo iemand in elkaar slaan gewoon ontzettend triest.

Beantwoorden

Een deurwaarder is natuurlijk niet de oorzaak van jouw problemen. Als je dan ook nog eens denkt iemand te kunnen slaan, dan is helemaal duidelijk hoe groot het probleem is van deze vader en zoon.
Ik hoop dat zij spijt krijgen en de deurwaarder bezoeken om hun excuses aan te bieden.

Beantwoorden

Inderdaad, erg kortzichtig. Je zult maar deurwaarder wezen en dan zulke korte lontjes tegen het lijf lopen. Gewoon flink straffen, dan houden ze hun handen wel thuis. Een flinke bos bloemen voor de deurwaarder, zou de vader en zoon al iets beter in een gunstig daglicht stellen.

Ik zag de drukte wel op de hoek van de Azalealaan/Broekwal, maar had geen zin om van de fiets te stappen en als ramptoerist bij die andere mensen te gaan staan. Maar ja, véél mensen willen graag op de eerste rang staan. Zo zitten we tegenwoordig in elkaar. Kunnen ze lekker kletsen over wat zo toch maar weer gezien hebben!! Ik denk niet veel……..

Beantwoorden

@Stef op woensdag 12 maart 2014 om 16:38:

Zwaar ongepast, deze man moet zijn werk doen omdat de twee gasten hun plicht hebben verzaakt Stef.

Beantwoorden

@stef en arno waarom denk je dat zulk soort beroepen bestaan, omdat sommige mensen zichzelf boven de wet en algemene normen gesteld voelen.
Als je iets verschuldigd bent aan de ander of de overheid betaal je gewoon je schuld en als dit moeilijk kan ga je op een normale manier in overleg met die persoon of instantie. Maar je blijft met je handen af van de boodschapper van het slechte bericht.

Beantwoorden

Een deurwaarder weet waar hij aan begint maar desalniettemin,handen af van mensen

Beantwoorden

Ondanks de eerste reacties zitten er gelukkig normale mensen hier. Officiële deurwaarders zijn ook gewoon loonwerkers niet te verwarren met dubieuze incassobureaus. Ik ga er hier wel van uit dat de man zich bekend heeft gemaakt als deurwaarder. Ik ben blij dat ze er zijn anders moest mijn moeder (slachtoffer) het geld waarvoor zij een gerechtelijke titel heeft zelf gaan halen bij de crimineel die haar overvallen heeft. Ik moet er niet aan denken ! Alleen al de emotie voor herhaling die crimineel weer onder ogen te moeten komen, foei. Zij zou dus naar haar geld kunnen fluiten, dus ik vind het fijn dat er deurwaarders zijn :-). Hoef ik dit zelf niet te doen bij die aso’s die hun handen niet thuis kunnen houden zoals het hoort. GEWOON LANG OP STAATSVAKANTIE (CEL) met die los handige types. Die vinden het leuk om brandweerlieden in elkaar te slaan als iemand gered moet worden, een ambulancebroeder te molesteren bij een medisch noodgeval of een politieagent te mishandelen bij een noodzakelijke actie. Ik hoop dat deze mensen nooit in de positie komen als ze in nood verkeren dat er dan familieleden of anderen de hulp dwarsbomen, dan zouden ze zelf eens ondergaan wat ze aanrichten. Al zij het ze wel gegund.

Beantwoorden

heb vernomen dat het van seggelen betreft jammer dat ze hem nie afgemaakt hebben een groter stuk stront als hij loopt er niet rond hulde voor de vadre en zijn zoon

Beantwoorden

Hoe arrogant en dictatoriaal je ook overkomt..Eens tref je de ware.

Beantwoorden

Het is als een boxser hij weet waar hij aan begint

Beantwoorden

Ja ik ken die deurwaarder wel en hij doet zijn werk wel maar dan moet hij het wel goed en correct doen er gebeuren daar op zijn kantoor rare dingen zelfs zijn oud collega Johan v ras is daar weggegaan werkt nu bij v.ras en hanegraaf
V seggelen heeft dit verdiend er moest een keer wat gebeuren .
Ik ken jullie heel wat meer vertellen over de deurwaarders die over de schreef gaan en als er mensen zijn die met hun handjes iets willen gaan doen dan zijn diegene ineens de boosdoeners.
Net als Johan van ras een man een deurwaarder die alleen aan geld denkt
Hij is alleenstaand en woont in Helmond sindskort heb altijd gedacht dat hij een homo was of is

Beantwoorden

Legale gangsters zijn het !
Ik weet niet hoe het er in Nederland aan toegaat,
Maar in België ken ik een voorval waar de deurwaarder uiteindelijk ging lopen met 4 x de hoofdsom…
Boontje komt om zijn loontje !

Beantwoorden

Ik las het twitterverslag van Max Steenberger bij deze rechtszaak:

Bij rechtszaak Helmonder die belastingdeurwaarder aanvloog. Deze zou echtgenote hebben bedreigd. Man kwam ‘intimiderend aangereden’ in bus

Korte worsteling. Deurwaarder zegt dat hij knie op keel kreeg. Verdachte zegt dat hij knie op borst zette om escalatie te voorkomen.

Deurwaarder had wel striemen op keel. Verdachte ontkent geweldbedoeling. ‘Als ik hem iets had willen doen, had ik dat gewoon kunnen doen’

Hij wilde de geagiteerde deurwaarder kalm krijgen. Vader heeft man met dood bedreigd en is al veroordeeld door politierechter #boete

Eis deurwaardergeweld Helmond: jaar gevangenis waarvan 3 mnd voorwaardelijk

Beantwoorden

Slechts een taakstraf van 80 uur heeft hij gekregen. Dat is ook niet veel. Denk dat de politie, openbaar ministerie en de rechters er al meer uren aan moesten besteden. Kan me voorstellen dat deze straf weinig mensen zal afschrikken.

Beantwoorden

@Stef op woensdag 12 maart 2014 om 16:38:

deze deurwaarder is inderdaad ontzettend onbeschoft en er valt NIET MEE TE praten dus hij is dan de juist tegengekomen!

Beantwoorden

@ Flippie Nou nou zeg: volgens mij krijg je een deurwaarder die je verdient 🙂
Meestal door niet te betalen en leef je eens in zijn dag-dagelijkse werk.

Beantwoorden

Het is toch te triest voor woorden dat iemand die zijn werk doet moet oppassen geen klappen te krijgen. De mensen normaal tegemoet treden is toch het minste wat je kunt doen. uiteraard moet de deurwaarder de rechten van zowel de schuldeiser als ook de rechten van de schuldenaar respecteren. Als dat niet gebeurd, dan kunnen er problemen komen, maar in elkaar slaan is toch wel het laatste. Je kunt (bijna) altijd met de mensen praten om er uit te komen. Laten we elkaar toch gewoon respecteren en er proberen het beste van te maken. Ik moet ook zeggen dat met mensen omgaan niet een ieder is gegeven, dus zowel schuldenaren, als deurwaarders probeer je in te leven in elkaars rol en dan zouden dit soort incidenten tot het verleden moeten gaan behoren.

Beantwoorden

Update:
In hoger beroep 12 maanden cel geëist voor deze zware mishandeling
De advocaat-generaal in Den Bosch heeft in hoger beroep 12 maanden gevangenisstraf geëist, waarvan 3 maanden voorwaardelijk, tegen een 38-jarige man voor de zware mishandeling van een deurwaarder van de Belastingdienst.
De mishandeling (zie ook hierboven) vond plaats op 11 maart 2014 bij het bedrijf van de verdachte in Helmond. Op de voordeur daarvan waren aanplakbiljetten aangebracht om de executoriale verkoop daarvan openbaar te maken. Deze biljetten waren er door de vader van de verdachte weer afgehaald. Toen het slachtoffer de vader hierop aansprak, kwam de verdachte met zijn bestelbus met brullende motor op hem afrijden. De verdachte stapte uit, werkte het slachtoffer tegen de grond en drukte een knie op zijn keel en een knie op zijn borst. Het slachtoffer heeft daardoor aanzienlijk, blijvend letsel opgelopen.
De rechtbank legde de verdachte voor mishandeling een taakstraf van 80 uur op. Het OM heeft tegen dit vonnis hoger beroep aangetekend.
Het slachtoffer is een medewerker publieke taak. Agressief gedrag jegens hem brengt de adequate uitvoering van de publieke taak, zoals hulpverlening, toezicht en dienstverlening, in gevaar. Mensen met een publieke taak moeten ongestoord hun maatschappelijk noodzakelijke en belangrijke werk kunnen uitvoeren.
Het hof doet (naar verwachting) uitspraak over 2 weken.

Beantwoorden

Krijg je ervan

Beantwoorden
Rebster van der Steen

Taakstraf van 80 uur is wel erg weinig. Goed dat er hoger beroep mogelijk is!

Beantwoorden

hoop dat ie veelpijn heeft gehad !!

Beantwoorden

Wat als het nou eens andersom is en daarbij de deurwaarder een geexecuteerde van de trap probeert te gooien en daarbij langdurig letsel aan iemands pols en duim veroorzaakt? Nou ik kan met open vizier vertellen dat Politie en Justitie daar helemaal niks aan doen. De aangiften hieromtrent worden bij de Politie sowieso op de onbelangrijke stapel gegooid en jij hebt het nakijken. Je hoort overal dat er stelende advocaten notarissen etc.zijn maar kenelijk zijn deurwaarders altijd brave borsten die geen vlieg kwaad doen, ze stelen of verduisteren ook nooit van de derdengeldregeling! (BSR) Aan al die domme figuren die zelf nog nooit met een deurwaarder te maken hebben gehad kan ik vertellen dat elke ingevorderde euro door een deurwaarder U en ik 30 euro kost bij de zorgverzekeraar. Ter verduidelijking: pogingen tot zelfmoord, psychisch-somatisch zieke partner, kinderen, en nog vele andere kosten!! Maar al te vaak tref ik gezinnen aan die niet eens de wettelijke beslagvrijevoet ontvangen. Deurwaarderijen zullen vrijwel nooit aan hun opdrachtgevers melden dat er niets te halen valt want dan snijden zij zich in de vingers met de door hun opgekochte vorderingen die maar al te vaak 85 eurocent kosten!!

Beantwoorden

Erg heftig. Mensen zitten vaak niet op een gerechtsdeurwaarder te wachten. Ze doen enkel hun werk en mensen moeten hun schulden betalen. Dat kan je de deurwaarder niet kwalijk nemen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *