Buiten is het 18 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.646 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

In zijn woonplaats Maastricht is in de nacht van zondag op maandag de dichter en literatuurcriticus Hans van de Waarsenburg na een kort ziekbed overleden. De in Helmond geboren en getogen Van de Waarsenburg is 71 jaar geworden.
Deze Helmondse kapperszoon debuteerde in 1965 met de bundel: Gedichten. In 1973 won hij de Jan Campertprijs voor poëzie en in 2004 kreeg hij de eerste oeuvreprijs van Helmond. Enkele dichtregels van zijn gedicht Zuidwal staan op de achterkant van de ijssalon aan de Noord Koninginnewal.
Hans van de Waarsenburg was jarenlang kroonlid van de raad voor de kunst, afdeling Letteren. Van 1995 tot 2000 was hij voorzitter van de Nederlandse afdeling van de internationale schrijversorganisatie PEN. Op zijn website zijn biografie en uitgebreide lijst met publicaties.
In 2010 schreef Jef de jager over deze Helmondse Held.

3 reacties:

Rust zacht.

In de statige kasteelpoort bij de kasteeltuin hangen sinds 2006 deze gedichten van Hans van de Waarsenburg:

Beantwoorden

Hans gaf poëzie aan een stad van proza. En wat voor proza was dat! Kletskoek en gebabbel – je had een heel leven nodig om eraan te ontsnappen. Maar de stad bofte niet alleen met Hans, omgekeerd bofte hij met de stad. Hang daarom de straten vol met teksten van zijn hand. Hij was ongewoon een dichter.

Beantwoorden

Rust zacht Hans. Ik heb altijd met veel bewondering genoten van je oeuvre. Helaas heb ik je nooit zelf gesproken. Veroon vd Waarsenburg

Beantwoorden
Veroon van de Waarsenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *