Buiten is het 23 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 112.580 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

12reacties

Dinsdag 10 mei was er een brutale, gewelddadige diefstal van telefoons uit de T-Mobile Shop op de hoek van de Veestraat en de Smalle Haven. Dat liet de politie vandaag weten.
De 2 daders gingen op klaarlichte dag de winkel in terwijl daar klanten waren. Het duo rukte telefoons en tablets van de tafels en trapte er tegenaan tot ze los kwamen. Binnen enkele minuten hebben ze 10 telefoons losgerukt. Daarna renden zij daarmee de winkel uit. De diefstal had een enorme impact op de medewerker van de winkel. Die heeft er nu nog steeds last van.
In Bureau Brabant toont de politie komende maandag om 18.15 uur de bewakingsbeelden. Het programma bij Omroep Brabant wordt daarna tot en met dinsdagmiddag elk uur herhaald. In dat opsporingsprogramma zal ook het aankomen en wegrennen van het tweetal te zien zijn. Er hangen 2 bewakingscamera’s aan de buitenkant van het pand. De politie hoopt van de kijkers te horen wie deze mannen zijn.

In de reacties hieronder staan updates.

12 reacties:

Komende maandag? Want anders worden ze te snel herkend?

Beantwoorden

@Boson op donderdag 8 september 2022 om 18:33:

Nee, ze krijgen eerst nog de kans zichzelf te melden.

Beantwoorden

Heeft allemaal geen prioriteit blijkbaar. Laat het dan binnen 1 week zien, waarom pas na 4 maanden?

Beantwoorden

Zijn de toestellen die tentoon worden gesteld geen dummies?

Beantwoorden

Het schijnen zwart-wit beelden te zijn waarop je de dief ziet wegrennen met een Pocketline Swing, een Nokia 3310 en een Commodore 64.

Waarom 4 maanden wachten?

Beantwoorden

@Boson, @D’n dieje, @Rolf en @Roland:

Die vraag stelden wij ook ooit aan de politie. In onderstaand filmpje geven zij ook jullie het antwoord.

Beantwoorden

Update 1:
Zojuist maakte de politie de opsporingsbeelden openbaar van de gewelddadige diefstal uit de T-Mobile winkel. Die diefstal in de Veestraat vond plaats op dinsdag 10 mei tegen de klok van 13.00 uur. Hieronder het betreffende item van Bureau Brabant en daaronder enkele screenshots van de 2 daders. De ene in Adidas-sportkleding, de ander draagt een zwart jack van het merk Fila.

Als jij ze herkent of meer weet, dan kun je de politie bellen op de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Maar je kunt ook gebruik maken van hun tipformulier. Of je belt naar Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 12 september 2022 om 17:30:

Mooie beelden! 👍
Hoop dat ze snel opgepakt worden en dat de medewerker weer snel hersteld.

Beantwoorden

Trieste figuren.
Maar die met de pet was wel slim om een trainingspak aan te trekken. Dan val je minder op in Helmond. 🤣😂🤣😂

Beantwoorden

Lopen ze ook nog ruik met zn peuk te doen
En zijn nog lager dan laag gezonken

Beantwoorden

Update 2:
Gisteravond besteedde Opsporing Verzocht op NPO 1 ook aandacht aan deze winkeldiefstal. Dat kreeg 878 duizend kijkers en behaalde daarmee de zesde plek in de dagelijkse kijkcijfer top 25. “Wij vinden in 40% van de gevallen de persoon die de politie zoekt.” Dat liet presentatrice Anniko van Santen een jaar geleden optekenen.
Omdat dat nationale opsporingsprogramma wat meer beeldmateriaal toonde van het duo dat de winkel beroofde van 9 telefoons en 1 tablet, hieronder dat item en hun compilatie van de beelden van die 2.

Beantwoorden

En wederom van die rand debiellen in trainings pakjes 😭😭

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *