Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.230 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

De dierenpolitie heeft vandaag bij controles op 10 adressen in Helmond en Aarle-Rixtel tientallen beschermde vogels in beslag genomen. Eerder was bij de politie informatie binnengekomen dat er op die adressen mogelijk illegaal vogelsoorten werden gehouden. De dieren zouden niet of verkeerd geringd zijn.
Op basis van deze informatie besloot de dierenpolitie om samen met verschillende partners, waaronder medewerkers van het provinciale handhavingsteam ‘Samen Sterk in het Buitengebied’, op verschillende adressen controles uit te voeren. Daarbij werden verschillende vogels aangetroffen, waaronder goudvinken, vinken, putters, barmsijzen en sijzen. Meerdere dieren bleken inderdaad niet of verkeerd geringd. Verder vond de politie op een locatie verboden vangmiddelen.
Zeker 25 vogels zijn in beslag genomen en elders ondergebracht. Ook de vangmiddelen zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Tegen meerdere bewoners wordt proces-verbaal opgemaakt.
Naast het handhavingsteam werkte de politie bij de controle samen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de Landelijke Inspectiedienst (LID) en het Brabants Landschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *